Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

3 månader

Kategori: Allmänt

Tiden går fort. Idag blir Olivia 3 månader och på lördag blir det dop för vår lilla prinsessa.

Detta uppskattar Olivia nu:

Sova:
Olivia sover i sin säng på natten, dock äter hon mellan 1 och 3 gånger under natten. Kanske skulle äta mindre om inte jag tog upp henne så fort jag hör att hon gnyr lite. Men hon somnar oftast runt klockan 20 och sen tröttnar hon på att ligga i sovrummet mellan klockan 6 och 8.30. Men sover hon ända till 8.30 så har hon sovit de sista timmarna i vår säng oftast. Men bäst sover hon nog i sin vagn. Hon kan ligga ute och sova i timmar. Det slutar nästan alltid med att vi väcker henne då hon sover i vagnen och då sovit mellan 3 och 4 timmar.

Sysselsättning:
Oliva har börjat sysselsätta sig själv nu, då hon allt mer och mer börjar tycka om att ligga i sitt babygym och rycka mumintrollen i svansen och prata. Och det bästa är om mamma eller pappa ligger bredvid och pratar med henne. Men favoritstället är nog fortfarande babysittern, där hon gärna sitter och pratar med oss medans vi håller på att pysslar. Men de sista dagarna har hon fått en riktig favorit, det är en snutte giraff, den är riktigt god att äta på och sen dra över huvudet när man blir trött och vill sova. (Fått av mina arbetskamrater).
Bada är också något som hon älska att göra. Och höjdpunkten är då hon får bada i vårt stora badkar och flyta omkring och plaska. Den lilla badbaljan börjar redan bli för liten. Babysimmet har också blivit roligare, sist njöt hon för fullt.
Babysången börjar hon uppskatta allt mer och mer och roligast tycker hon det är när vi går runt och hon får titta på alla andra bebisar, då kommer det ofta skratt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: