Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Hej, hej

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Olivia varit på något som jag absolut inte trodde jag skulle gå på och ännu mindre gilla. Vi har varit på babysång och det var riktigt trevligt och mysigt och roligast av allt var att Olivia var vaken hela tiden och såg ut att trivas ganska bra. Så det kommer det nog att bli mer av i höst. På onsdag ska vi prova på babycaféet också får se om vi gillar det lika mycket.
Annars vad har hänt här sista tiden. Ja imorse när jag skulle byta på henne så lyckades hon skita ner typ hela badrummet, ja jag skojar inte. Tur så var Henrik hemma, eftersom han jobbar kväll den här veckan och fick komma och hjälpa mig och torka upp medans jag höll henne och inte nog med det då kissade hon på golvet också. Så den lilla tjejen kan allt.
Igår var vi på tjejkväll hos Fia jag och Oliva och hon skötte sig bra som vanligt, (eller efter att hon hade fått mat kanske ska tilläggas).
Annars har vi städat undan lite ute inför hösten, för nu tycker jag nog att det ska bli höst, längtar faktiskt efter de där kvällarna då man kan sitta i soffan och mysa ha brasan tänd och en massa ljus. Jag kanske är ensam om det? Och jag ska ta bort sommarkläderna så fort jag får tillåtelse för tjejen då hon kanske sover. För hon har fattat det att man sover på natten och är vaken på dagen, dock får ju inte jag gjort nått på dagen då hon är vaken och vill ha all uppmärksamhet.
Nej nu ska jag titta på damerna när de spelar mot England, har faktiskt inte sätt en enda match hittills. Vet faktiskt inte riktigt vad jag har gjort. Hon sover nu och fortsätter hon, så kanske jag hinner börja fixa lite med dopkorten. För nu har vi bestämt att vi ska döpa henne och bokat tid i kyrkan.
Ha en bra kväll.



Förstora kläder i förstor säng

3 veckor

Kategori: Allmänt

Idag blir vår lilla tjej 3 veckor. Hon har varit fruktansvärt snäll hela dagen. Sov som vanligt bra i natt och i sin egen säng inatt igen. Jag fick väcka henne imorse för att vi skulle hinna till mitt jobb vid planerad tid klockan 9. Blev dock lite sena. (Blir lätt så när man har henne nu, allt tar lite längre tid). Där var hon snäll och sov sig igenom största delen av besöket, förutom lite mat och bajsande. Det var riktigt kul att träffa alla arbetskamrater igen och vissa prata man ju med mer än andra. Vi blev kvar där till nästan klockan 12, tiden gick hur fort som helst. Och tack för de fina sakerna som Oliva fick. Sen var det storhandling på schemat och hon sov sig igenom hela turen på Maxi också. Väl hemma så var det dags för lite mat igen och sen var jag lite orolig för om jag inte skulle kunna fixa mat till mig själv, men det gick bra då hon har legat i sin babysitter och sovit sen vi kom hem typ. Så idag har lilltjejen haft en trött dag tror jag allt. Jag tog mig faktiskt också en eftermiddagslur på soffan, riktigt skönt.

Just ja, kan ju också berätta att Oliva fått massa fula prickar i ansiktet, antagligen hormoner från mig torde dem igår på BVC men jag ska försöka att undvika att äta choklad, godis, tomat och liknande ett tag för att se om det blir bättre, syns lite av dem på korten.

Vi har också hunnit med det andra badet för Olivia idag. Men nu blir det nog tv-soffan resten av kvällen. Ha en bra kväll.
 

Olivia 3 veckor


Filip och Olivia, (första killbesöket igår. Filip ca 3 veckor äldre än Olivia)


Kusinerna Ebba och Emelie på besök i måndags

Liten uppdatering

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på BVC, Olivia hade gått upp i vikt och väger nu mer än hon någonsin gjort. Hon väger 3945 g och var hela 55,5 cm lång. Vi har också hunnit med en riktig långpromenad och sen haft besök på kvällen av Ronnie och Erika och deras barn Alicia och Filip, och Filip är ca 3 veckor äldre än Olivia. De två små var mycket sociala då det sov största delen av tiden, med undantag för lite mat. De brydde sig inte mycket om varandra. (Bild kommer senare).

Igår var Paula här, mycket trevligt att träffa henne innan hon flyttar till Göteborg för att börja plugga. Vi satt ute hela dagen i det underbara vädret.

På kvällen kom faster och kusinerna förbi med massa roliga saker, tack så mycket.

Imorgon blir det att ställa väckarklockan för att hinna upp och till jobbet, då vi ska dit på besök vid 9 tiden. Då går det inte att sova som idag till klockan 8.

Olivia sov hela natten i sin säng natten som var för första gången och det gick riktigt bra, tog upp henne till mig när Henrik gick upp och åkte till jobbet, hihi lite ska man väl få mysa med henne.

Har provat massa kläder på Olivia ikväll, mycket som hon har fått är fortfarande förstort, men det är bara bra, skulle bli brådis annars att hinna använda allt.

Nej nu ska vi nog mata henne inför natten och sen krypa ner i sängen.

God natt!!

Tid

Kategori: Allmänt

Vad tiden går och har gått fort kom jag fram till imorse när jag och Olivia var ute och promenerade. Hon blir 18 dagar idag, känns som det var igår vi fick henne på nått sätt men ändå känns det som hon har funnits hos oss hur länge som helst.

Känns verkligen som höst ute, sommaren är slut. Den försvann bara sådär. Jag har ju inte gjort något annat än att bara gått och väntat hela sommaren och nu när jag slutat vänta så är sommaren borta och hösten här, känns sådär.

Igår var vi och på fest eller jag och Olivia blev bara kvar till 21:30 ca och grillade, medans Henrik stannade längre. Hon låg nerbäddad i sin vagn med massa kläder och det blev premiär för användandet av fårskinnet för första gången och också det varma täcket vi köpt till vagnen, så hon frös i alle fall inte.

Hon är fortfarande hur snäll som helst. Sover bra på nätterna och en hel del på dagarna också. Hon äter bra, eller det tror vi i alle fall. Det visar sig på tisdag när vi ska till BVC igen.

Den här veckan blir nog en bra och rolig vecka. Har något inplanerat varje dag. Imorgon kommer min barndomsvän Paula hit på besök över dagen. Tisdag är det BVS som sagt. Onsdag ska vi och hälsa på på jobbet. Torsdag är det fika som vanligt med mammorna. Och sen så tror jag att jag och Lollo skulle och hälsa på en jobbarkompis till henne som fick barn den 7 augusti någon dag också, men det hinns också med. Så blir nog en bra vecka att se fram emot då Henrik jobbar dag och vi inte behöver vara ensamma hemma allt för mycket. Fast ensam hemma med henne är ganska skönt att vara också, men får dock inte planera in att hinna göra massa saker, för ibland så blir det att bara bära och har inte riktigt lärt mig att göra alla saker med en hand än, men det kommer nog med tiden. Nu blir det friidrott här och mys i soffan med lilltjejen. Ha en fortsatt bra dag.

God morgon!

Kategori: Allmänt

Henrik klaga på mitt inlägg igår. Han tyckte att jag skrev som om Olivia skriker jämt och det gör hon absolut inte. Och igår kväll var det inge skrik alls när hon och jag var ensamma hemma, hon var hur snäll som helst.

Hon har haft lite skrikperioder på kvällen, men inget annars och det har nog varit lite magknip har vi gissat på och då är det klart man måste få skrika lite.

Idag har vi inga direkta planer, ska försöka komma ut på en promenad om vädret tillåter. Skulle nämligen behöva bort till biblioteket och lämna tillbaka några ljudböcker. Annars så blir det nog mys inne och Henrik jobbar ikväll så vi är ensamma idag igen, men var lite mysigt att vara själv med henne igår. Och han ska jobba extra imorgon också, men finns nog friidrott och titta på om vädret blir för dåligt annars ska jag försöka komma igång med mina promenader nu och då finns det inget dåligt väder.

Ha en bra dag så ska jag försöka hinna plocka lite här.

Hej

Kategori: Allmänt

Sitter här med lilltjejen i mitt knä och försöker få ihop ett inlägg, hon har ju hunnit bli 2 veckor. Förlåt att jag varit dålig på att uppdatera de sista dagarna, men tiden finns inte riktigt så som den gjorde förut. Ska försöka få ihop en sammanfattning innan hon börjar skrika. Går dock inte så fort att skriva med en hand....

Olivia har nu fått ett personnummer. Vi har bestämt hennes namn, det blev: Olivia Ester Berg.

Idag har Henrik börjat jobba, så nu är vi ensamma hemma för första gången typ. Min mamma har varit här sen i lördags och idag åkte hon och pappa hem, pappa kom igår. Så känns lite konstigt att vara själv med henne. Jag och mamma har hunnit med en massa shopping och sen fick jag hjälp att städa lite här hemma igår.

De sista dagarna så har Olivia haft skrikperioder på kvällen, får se hur det blir idag. Men vi ska väl inte klaga så länge som hon sover på natten. Hon äter 1 till 2 gånger och sover sen till mellan 9 och 11 på förmiddagen och då har hon somnat vid 10 på kvällen. Jag har nog somnat först de senaste kvällarna.

Nej nu ska jag titta på friidrott medans hon är snäll, ha en bra kväll i solen.

Hej igen!!

Kategori: Allmänt

Man hinner inte riktigt sitta här framför datorn så mycket som man gjorde före lilla Olivia kom. Fast hon är snäll och sover mycket så är det så mycket annat som ska fixas och hinnas med mellan matningarna.

Igår hade hon nog sitt första riktiga magknip då hon mer eller mindre skrek sig igenom hela eftermiddagen och kvällen. Tur så kom min mamma igår, annars hade jag varit själv med henne igår då Henrik var på speedway. Men natten blev bra sen som vanligt, hon åt två gånger.


I fredags var mina tjejkompisar här och tittade på Olivia. Och hon fick ett jätte sött gosedjur, hakklapp och en röd fin dräkt. Tack så mycket!

På kvällen gick vi bort och kollade lite fotboll, blev bara en halvlek för Olivia och mig då jag började frysa lite och Oliva sov sig ändå igenom fotbollen, så hon brydde sig inte att vi gick hem.

Idag har jag hunnit med massa, tur att mamma är här och hjälper mig lite. Jag har gjort både lasagne och köttbullar och sen hunnit med att byta sängkläder.

Jag och mamma tog även en sväng till Vingåker där vi hittade några mössor åt Olivia och en klänning. Själv inhandlade jag en till amningsbehå och en tröja. Annars har det blivit en del friidrott både igår och idag och kommer väl bli så de närmaste dagarna kan jag gissa.

Imorgon ska vi till BVC klockan 10, ska bli spännande och se om hon växt något och gått upp något i vikt. Sen blir det nog en tur till stan med mamma också om vädret tillåter.

Ha en bra kväll, nu blir det mer friidrott här.

SÅÅÅ snäll

Kategori: Allmänt

Måste skryta lite över min lilla dotter. Inatt sov hon från ca kl 12:00 till 5:30, hon är SÅÅÅ duktig. Sen fick hon lite mat och nu sover hon fortfarande, ja Henrik också för den delen. Ska väcka henne snart för mat, men först ska jag blogg klar här.

Igår var min bror på besök, trevligt. Vi ses inte allt för ofta men det ska nog ändra sig nu. Han och Henrik tog en tur på golfbanan medans jag var och fikade med mammorna på Sveas. Vi var nästan alla där. 2 stycken saknades. Riktigt kul att se alla bebisar och några börjar bli riktigt stora nu. Vissa är ju snart 2 månader.

Medans vi var där så var Olivia den ända som sov sig igenom hela fikat på 2 timmar, hon är som sagt SÅÅÅ duktig, låg kvar i babyskyddet och sov eller öppnade ögonen ibland och kolla in läget lite.


Idag är det handling på schemat och sen kommer tjejerna förbi i eftermiddag, ska bli mycket trevligt att träffa dem igen. Får hoppas att Oliva visar sig från sin bästa sida som vanligt när vi har besök. Bara hålla tummarna. Nu är det dags för mat här. Kort kanske kommer senare under dagen om jag hinner.

Annars får ni ha en bra dag i solen, det ska vi ha.

Bad och napp!!

Kategori: Allmänt

God morgon!

Idag har vi tagit det första badet och det verkade Olivia gilla riktigt mycket. Vi har också börjat med napp, jag har äntligen fått igenom min vilja, Henrik gav med sig igår kväll.  Nu ligger hon snällt här i babysittern och sover ny badad och allt med nappen i munnen.



Hon har också fått sina 2 första finnar, undra vad jag nu kan ha ätit?

Igår kväll var Jennie och Robban här på besök och Oliva fick ett fint matsätt, som nog kommer användas flitigt om ett par månader. Tack så mycket!

Olivia tappade också sin lilla navel igår kväll. 

Vi fick också ett riktigt roligt paket med posten igår, då min moster hade shoppat massa roliga kläder åt lilla Olivia, bland annat de första jeansen, dock var de lite stora när vi prova dem i morse, de får ligga på tillväxt ett tag.

Idag kommer min bror på besök, Henrik och han ska bland annat spela lite golf och jag ska på föräldragruppsträffen undertiden är planen. Annars så försöker vi få lite rutin här hemma. Inatt hade vi en perfekt natt, ska försöka få till mattiderna så i fortsättningen också. Oliva åt sista gången vid 11 igår kväll, sen blev det mat kl 3 inatt och sen sov hon till 7 imorse, fler sådana nätter tack. (Dock hänger det lite på mig då jag måste vara vaken till kl 11 på kvällarna, har ju inte lyckats med det för många gånger sen hon kom).

Nu ska här pysslas lite som vanligt, ha en bra dag.

God morgon!

Kategori: Allmänt

Idag blir Olivia en vecka gammal, vad tiden har gått fort.


Jag har redan tappat en massa vikt, jippi (hela 8 kg) och det bästa av allt är att jag har kommit i mina favorit jeans, har dom på mig just nu. (Så hösten är riktigt välkommen). Längtar faktiskt lite till hösten då man får mysa inne med tända lampor och massa ljus. Man kan sitta inne med gott samvete. Nu när det är fint så får jag en sån där måste känsla att jag måste ta vara på varenda sekund av solen och det fina vädret.


Igår var vi inne på USÖ för sista gången. De gjorde en läkarundersökning på Olivia och allt var bra, hon hade ytterligare gått upp 50 gram, så nu har hon inte långt kvar tills hon är tillbaka på sin födelsevikt. Hörseln var också bra, så nu vet vi att hon hör när vi pratar med henne. Känns skönt att det inte har varit några större problem eller jag inge problem alls. I natt var kanske första natten då hon kronglade lite. Jag ammade henne och bytte på henne, sen tyckte hon inte det var allt för roligt att gå och lägga sig igen, så då fick Henrik ta över och efter ca 15 minuter s sov hon så fint mellan oss igen. Och nu ligger hon kvar och sover i vår säng efter att ha ätit vid halv 8, så har hon inte vaknat innan halv 12 så blir det att väcka henne.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, är själv lite sugen på att åka till Vingåker men tror inte riktigt övriga familjen är det så vi får se. Ikväll kommer Jennie och Robban över, ska bli trevligt.  Annars blir det nog någon promenad i alle fall under dagen.

Ha en bra dag.  

6 dagar

Kategori: Allmänt

Hallå!!
Idag har Oliva sovit längre än både mig och Henrik, vi fick väcka henne strax före halv 9 då det var dags för mat igen. Hon har sovit bra hela natten blev mat två gånger halv 2 och halv 5. Sen somna hon så fort jag la henne i vår säng igen efter vi satt på en ny blöja. Hur snäll som helst helt enkelt.

Igår var vi en sväng till gammelfarmor och hälsade på. Då skrek hon för första gången i vagnen, men det berodde nog på lite magknip kom vi fram till sen.

Det rullar som sagt på här hemma hos oss. Man får passa på att göra saker medans hon sover, så det gäller att vara effektiv då man inte vet hur länge sömnen varar.

Idag blir det som sagt ett besök till USÖ och BB för att kolla hörseln bland annat, sen får vi se vad som händer.

Nej nu ska jag ta hand om tvätten, innan hon ska ha mat igen. Blir kanske ett till inlägg senare idag.

Hej, hej så länge.


Mys i sängen imorse, innan vi väckte henne


Så här snäll är hon just nu eller nästan alltid

5 DAGAR...

Kategori: Allmänt

Hej nu är jag tillbaka. Oliva är inne på sitt 5 dygn. Allt går jätte bra här hemma måste vi nog säga, då vi fått världens snällaste tjej. Hon sover jätte bra på nätterna, matning 1 till 2 gånger per natt än så länge. Natten som var blev det bara 1 gång.

Hon är pigg och glad och älskar att sitta/sova i sin babysitter. Vagnen är inte dum den heller. Bara det rör sig lite är det bra och det får inte bli för stort, sängen har hon inte provat än, eller en snabbis, men det slutade i ett stort skrik, så den väntar vi med ett tag till.

Annars är hon vår lilla bajsunge tror jag, ibland hinner jag inte få på en ny blöja förrän det är dags att byta igen.

Än så länge när det varit besök här har Olivia visat upp sig från sin bästa sida, då det varken varit gnäll eller skrik, utan suttit vaket med och tittat.

Olivias mormor och morfar var här i helgen, åkte hem idag och där har hon nog redan fjäskat in sig ordentligt tror jag.

Jens, Liselott och Liselotts föräldrar var här igår och då fick Oliva en jätte fin Nalle puh som vi ska försöka ta något kort på någon dag och ett par supersnygga skor att ha i vinter. Tack så mycket!

Annars har Olivias kusiner och farmor och farfar varit här och i eftermiddag blir det nog en promenad bort till gammelfarmor och visa upp sig.

Igår var vi in till BB och kolade Olivias gulhet, då hon var lite för gul när vi åkte hem därifrån i torsdags, men igår fick hon godkänt. Och idag var vi upp till MVC/BVC och tog PKU test, Oliva rörde inte en min när de stack henne i handen, så duktig så.

Nej nu ska jag nog göra som Oliva och Henrik gör, sova lite kanske, men först hänga upp tvätten. Har fått hit lite av min brors kläder också, visst är jag snäll storasyster som tvättar åt lillebror, (gör inte så mycket tvättar ju ändå vårat, blir inge mer jobb direkt).

Ha en fortsatt bra dag.  

Första dygnet hemma

Kategori: Allmänt

Får tacka för alla gratulationer här också. Hela familjen mår jätte bra.

Vi försöker lära oss vad Oliva vill, det går väl sådär men känns som vi lyckas oftast, då hon verkar bli nöjd i alle fall. Idag har vi haft lite besök. Först kom Gilde, Fredrik och Victoria hit. Killarna badade i poolen och njöt av det underbara vädret som har kommit tillbaka. Oliva låg i min famn typ hela tiden och sov. Jag och Victoria tog en sväng med vagnen upp till mödravårdscentralen och lämnade tillbaka TENS som jag lånat därifrån. Sen har det blivit ytterligare en mini promenad då jag och Henrik gick och köpte glass. Faster och kusiner har också varit här en snabbis. Oliva var dock ganska tråkig då, hon ägnade tiden åt att sova. Hon har sovit mer eller mindre hela dagen.

Amningen går sådär än så länge, men blir bättre och bättre och hoppas på att den kommer igång snart. Skulle vara skönt att veta att hon är mätt. Just nu ligger hon mest bara och snuttar lite på bröstet och somnar oftast.

Nej ska försöka hinna plocka undan lite här medans hon ligger ute och sover på altanen, (svalast där).

Hoppas på en lika bra natt igen som den vi hade. Olivia somnade vid 12, (efter mamma) och sov sedan till ca kl 3 och då var vi vakna nästan en timme, men sen sov hon och pappa till 7:30. Sådana nätter hoppas vi få fler av.

Första natten. Nyvaken på BB ca 7 timmar gammal

Hemma

Kategori: Allmänt

Ja nu har vi kommit hem. Det gjorde vi vid 13 tiden tror jag, min tidsuppfattning är inte den bästa efter ALDELES för lite sömn. Har sovit 2 timmar på två nätter. Så idag blir det nog tidigt i säng. Oliva ligger i vardagsrummet och sover i sin vagn, det har hon nog gjort i 2 timmar nu, så blir spännande och se hur det går inatt.



Akupunkturnålar i pannan och huvudet, sen också i fötterna och ryggen

Allt satte igång redan den 4 augusti då jag vaknade vid 5 på morgonen av en otrolig smärta i ryggen. Sen var vi ju hos specialisten och efter det besöket kom värkarna igång med varierande mellanrum. På kvällen/natten när Henrik kom hem hade jag ca 7 minuter mellan dem och så fortsatte det hela natten sen, så då blev det ingen sömn.
På morgonen ringde jag in till förlossningen för att fråga om jag fick bada, kom aldrig så långt då de tyckte vi skulle komma in för en kontroll. Väckte Henrik han åt frukost och jag duschade och packade det sista i BB-väskan, vi skyndade inte precis. Vi kom in strax före 9. De undersökte mig och kom fram till att nu var det nog något på gång och att vi ska bli kvar där. Jippi
Jag själv tyckte tiden gick ganska fort fram till 15-tiden då jag blev uppkopplad till en massa apparater och jag kunde inte röra mig särskilt mycket längre, hade då försökt gått mig igenom värkarna innan. De tog då hål på hinnorna och kopplade fast en elektron på Olivias huvud för att få bättre kontroll över hennes hjärtfrekvens med mera. Mina chanser att duscha försvann då och också att få ta en andra promenad ute runt sjukhuset. Fick runt 17-tiden värkstimulerande dropp och sen ytterligare senare akupunktur. Sen blev lustgasen min bästa vän för resten av kvällen, vet inte om den hjälpte så mycket egentligen. Vägrade släppa den ifrån mig och Henrik var inte helt lycklig alla gånger under de timmarna.  
Kan också meddela att de sista timmarna så ville jag kasta in handuken flera gånger och bara åka hem, men som tur var blev det inte riktigt så.

Vi fick sova kvar på BB jag och Olivia. Eller vi kom dit först vid 2 på natten och jag somnade inte förrän 4 och sov sen bara till kl 6. Timmarna fram till läkarbesöket kl 10 satt jag med henne i mitt knä och bara tittade på henne. Henrik kom in strax före 10 och läkarbesöket gick bra, eller hon sägs vara lite gul så vi ska tillbaka och kolla upp det på söndag. Nu blir det att sola i fönstret för henne fram tills dess.

Nej nu ska jag plocka ordning det sista, ta en dusch och sen blir den nog sängen för mig.

Ha en bra kväll.

Här är hon våran lilla livsnjutar, härlig sovställning, inte ens en dag gammal

Olivia är född!

Kategori: Allmänt

Hej! Nu kliver jag Henrik in och gästbloggar lite för första gången.

Tänkte meddela att våran lilla bebis är född, det blev en liten Olivia. Hon föddes igår kväll 22:29 efter 32h förverkar för Erika. Klockan nio på onsdagsförmiddan var vi inne på förlossnigen och lite drygt 13h senare föddes hon. 3805g och 53cm, förlossningen gick bra och Olivia och Erika mår bra. Just nu ligger dom där uppe i sängen och sover, Olivia tuttar lite med jämna mellanrum också.

Erika kommer nog beskriva mer, men nu vet ni hur det har gått!

Hoppas på senast torsdag.....

Kategori: Allmänt

Dagen började sådär idag, har varit vaken sen cirka klockan 5 imorse, då jag vaknade och hade fruktansvärt ont i ryggen. Kunde inte somna om så gick upp och roade mig med att klocka värkarna på datorn, var dock ganska långt mellan dem cirka 8 minuter. Sen försvann de helt i någon timme och kommer fortfarande väldigt oregelbundet.

Klockan 8 hade vi tid hos specialisten inne i Örebro, tog över en timme där inne idag. De kollade först hjärtslag och mina sammandragningar/värkar i ca 1 halvtimme, sen blev det koll av fostervatten och det finns fortfarande mycket kvar, (fostervattnet kan tydligen bli mindre nu på slutet). Den sista stationen blev att träffa en läkare och hon meddelade oss att händer det inget innan torsdag så ska vi vara förberedda på en igångsättning när vi kommer dit. Vi ska nämligen tillbaka dit på torsdag morgon klockan 8. De ville sätta igång oss innan helgen så blir det inte på torsdag så blir det till 99 % på fredag, jippi.

Nu ska jag bara slå ihjäl den här dagen och morgondagen, men vi kan ju säga att halva den här dagen har gått redan, hihi.

Idag står det inte mycket på schemat, blir nog mest att slöa, plocka lite här hemma som vanligt och fixa mat. Kan nog bli en eller annan film också. Ska lägga mig på soffan snart och kanske slumra en stund.

Idag har vi gått över precis 2 veckor.

Hör av mig om det händer något nytt.

Ha en bra dag  ♥

Fördriver tiden

Kategori: Allmänt

Ja vad gör man inte för att fördriva tiden. Idag eller vi började nog i lördags då vi började gå igenom alla kort från husbygget. Och nu har vi nog fått ordning på alla och skrivit ut de vi vill ha utskrivna och sorterat i rätt ordning. Blir en del bilder kan jag lova. Vi märkte då att vi inte hade några bilder på det färdiga huset, (rummen invändigt). Kan också nämna att vi bott här i 2 år nu den 15 augusti, vad tiden går fort. Så Henrik tog en vända i huset och fotade alla rummen tidigare idag. Ungefär så roligt har vi och så mycket kan vi hitta på. Fantasin tryter ganska hår här.
Henrik är och jobbar nu, han gör sin första dag efter semestern idag, tyckte väl det var sådär kul att gå iväg då han hoppas på att vara pappledig nu istället.
Jag njuter lite av att vara ensam hemma, hihi. Mina ensamkvällar är förhoppningsvis räknade nu. Så i eftermiddag/kväll ska jag bara slö, titta på lite filmer. Men först ska jag försöka lägga upp bilderna på vårt hus här på bloggen.

Vi börjar rundvandringen på övervåningen

Vårt sovrum




Allrummet/tv-rummet på övervåningen, (sett från vårt sovrum)




Gästrummet på övervåningen, (det första rummet vi gjorde i ordning själva)


Barnkammaren, (som vi hoppas börja få använda vilken dag som helst)




Badrummet på övervåningen




Så går vi ner


Entrén




Köket, (syns lite på bilden ovan också)






Vardagsrummet


(utgången till altanen syns lite bakom jätte blomman)


Gästrummet/datarummet


(Gästrummet/datarummet igen och så ser man lite av entrén)


Badrummet nere


Och till sist tvättstugan/groventrén


Nu ska jag lägga mig i soffan och hålla tummarna för att någonting händer snart. Förhoppningsvis får vi ett datum imorgon. Blir att ha klockan på ringning då vi ska vara hos specialisten redan klockan 8. Ha en bra kväll.

Vi blir sist...

Kategori: Allmänt

Till 99 % blir vi sist i föräldragruppen. Det andra paret som fortfarande väntade på sin lilla var tydligen inne på förlossningen nu och gick och väntade. Så ja då blir vår lilla Krabat yngst av de 10 i föräldragruppen. Det spelar ju ingen roll egentligen. Bara vi får en frisk liten Krabat så är vi ju nöjda. Men väntan börjar bli riktigt seg nu. Vi har ju inte väntat längs i alle fall, (inte ännu). De som är inne nu har gått över 17 dagar idag. Vi är ju bara på dag 12 än så länge. Och jag går och hoppas på att de ska göra något på tisdag så det sätter igång då vi ska in till specialisten. Men bästa av allt är ju om det sätter igång NU....

Vi har kommit på ett nytt killnamn, Henrik kom på det igår. Det kanske kan bli en Algot. Men då vet vi ju inte om det är en kille än. Det känns som de flesta tror att vi får en kille och jag tror nog mer och mer på det också. Eller har fått den känslan, fråga mig inte vad det är för känsla. Och blir det en tjej så står vi fast vid att det blir en Olivia.


Sitter och väntar på att solen ska komma fram så man kan gå ut och få lite färg i ansiktet. Var nog minst en månad sedan jag solade sist. Har inte riktigt haft ro att ligga still i solstolen och sen har det ju känts som hösten varit på väg nu ett tag. Kanske ska och titta på fotboll ikväll också, men det får vi se, är mitt gamla lag Skoghall som spelar här i Örebro.

Igår fick jag något ryck och röjde en massa på övervåningen.....vad skit man har samlat på sig. Men nu är en hel del borta och blev en liten ommöblering också.


Hör av mig om det händer något. Men dröjer nog några dagar till. Ha en bra dag