Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Lördag 28/2

Kategori: Allmänt

Idag har det hänt en del. För det första så var vi både upp ca 07:30 idag, brukar inte hända så ofta. Eller jag brukar ju kunna vakna då, men att Henrik gör det av sig själv är mer sällsynt. Han började slipa det sista i barnkammaren och jag gav mig ut och gick i solen=)

Efter frukost och dusch så gav vi oss av till Marieberg, Ikea och Bauhaus.

På Ikea inhandlade vi garderoben som vi tittat ut, första möbeln till barnkammaren inhandlad. Sedan på Bauhaus så tittade vi ut färg åt barnkammarens väggar och också köpte färgen.

Färgen hette Linn och ja vad ska jag säga, den gick åt det gröna hållet. Blev kanske inte riktigt som vi tänkt oss, men vi är nöjda båda två än så länge....Henrik har redan hunnit måla rummet en gång=)

Nej nu ska jag sätta in kort från när vi var i Funäsdalen och försöka kämpa mig vaken till minst klockan 23 ikväll, får se hur det går.


Tavlan som vi inhandlade i veckan


En bild på de nymålade väggarna, syns dock sådär              

Nu är jag här igen=)

Kategori: Allmänt

Krabaten växer nog på som den ska och magen lika så.

Nu är krabaten försäkrad också, i fall något för förmodan skulle hända, men det håller vi tummarna för att det inte gör. Krabaten blev till och med påkostad en tilläggsförsäkring, det tyckte jag att han/hon var värld=)

Barnkammaren börjar allt mer likna ett färdigt rum, då alla väggar är på plats och det mesta slipat och spacklat. Det är till och med målat en gång i vitt. Så nästa vecka när jag jobbar eftermiddag/kväll så blir det nog att åka iväg och försöka se ut någon färg till rummet och sen till bilderna som jag ska måla på väggarna eller väggen.


Vi har också hittat en garderob till rummet på Ikea, dock stod det att den var på väg att utgå, det blir nog att försöka ta sig dit snart och inhandla den. Den skulle nämligen passa så bra till den spjälsäng vi kommit fram till att köpa=)

Hittade inga bilder på spjälsängen och garderoben. Men vi har bestämt oss för en svart spjälsäng och garderoben är svart och vit om vi nu hinner köpa den innan den försvinner.

Nu ska jag gå och börja förbereda pizza som vi ska äta och baka själva ikväll=)

Trevlig helg

Bokrea med mera

Kategori: Allmänt

Idag efter jobbet (14:30) stod det handling på mitt schema, men blev också en tur in på bokrean och fyndade lite böcker det gjorde jag allt=)
Hittade en deckare (Peter James - Levande begravd) och en självbiografi (Donya al-Nahi & Eugen Costello - Ingen tar mina barn) som jag tänkte ha lite längre fram i vår när solen börjar titta fram och man kan sätta sig i solstolen och njuta. Dock har jag redan börjat fått vårkänslor idag då snön tinar bort och solen lyser. Visst är det underbart?
Köpte också den Stora boken om barn på bokrean, den handlar tydligen om att vänta, föda och barnets första sex år, någon gång under de närmaste åren borde den komma till nytta känns det som, var ju ändå på rea, det får inte glömmas=) 
Fick ytterliggare ett ryck idag då jag stoppade Henrik i dörren när han kom frå jobbet och skulle ha honom med till Lagerbutiken och där fyndade vi bland annat en tavla till barnkammare. Jag fyndade även lite mer som ljus och underlägg=)
Att det kan vara så kul att shoppa=)


Vecka 20

Kategori: Allmänt

Nu har vi förhoppningsvis kommit halvvägs=)

Den är nu ca 14-16 cm lång från huvudet till stjärten och väger ca 350 g. Huvudets diameter är ca 43 mm. Den simmar runt i nästan ½ liter fostervatten.

Ett nytt kritisktstadium har nu börjat för krabaten då sinnesorganen ska utvecklas - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Och nu kan barnet också höra min röst, (man får passa sig vad man säger).

Tills den här perioden har alla barn hållit samma utveckling i växt och vikt. Från och med nu kan det börja skilja sig en del. Krabaten kan nu jämföras med honungsmelon.

Måndag 23/2

Kategori: Allmänt

Idag har jag börjat jobba skift, tror inte jag gillar det, men får väl ge det några veckor.

Vi har varit en sväng till Marieberg där vi skulle kolla skidrean, men blev också en sväng in på Babyproffs där man hittar mycket som man vill ha, men man känner sig också ganska bortkommen i en sådan affär.

Vi kom nog överens om vad vi ska ha för barnvagn där inne, ett steg närmare något. Vi hattade också en säng som vi båda tyckte var fin och lite annorlunda.

Men sen det där med skötbord och bilbarnstol det har vi två olika åsikter som kanske dröjer innan vi kommer fram till en gemensam lösning. Jag känner att jag snart vill börja inhandla lite saker för gratis verkar det ju inte vara att skaffa ett barn i alle fall=)


Har också varit duktig att ringt till barnmorskan i dag och fått en tid, den 17 mars ska vi dit nästa gång, ett tag kvar, men tiden går fort när man har roligt=)

Så en del har det blivit gjort i alle fall. Kanske bra att börja jobba klockan 06:00 och sluta 14:30?


Ska försöka få upp en bild som jag lovat också innan jag slocknar i soffan.

Liten uppdatering

Kategori: Allmänt

Nu har det gått över en vecka sen jag var här inne och skrev. Men har varit i Funäsdalen och försökt att hämta ny energi och nya krafter.

Det har inte hänt något speciellt medans vi varit borta. Magen har börja växt lite, så nu syns det att det finns någonting där inne. (bild kommer nog imorgon)

Den vanliga uppdateringen som brukar komma på måndagar kommer inte imorgon då jag fortfarande bara är i vecka 19 enligt ultraljudet, som flyttade datumet från den 12 juli till den 21 juli. Uppdateringen blir på tisdag istället om jag inte har räknat helt galet=)

Men jag ska börja försöka ta tag i lite saker den här veckan, som till exempel skaffa en försäkring åt Krabaten om det nu skulle hända något och sen ringa och få en tid hos barnmorskan.  


Medans vi har varit borta har det hänt saker i Krabatens blivande rum, det har börjats spacklas och slipats där inne...(vissa har det bra).  Så nu är det snart dags för målning=)

Nu ska jag ladda för att börja jobba kl 06:00 imorgon, gäsp.

Ultraljud

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på det efterlängtade ultraljudet. Och det gick bra=)

Det fanns en liten Krabat där inne som det var full fart på. Det roligaste just nu var nog att leka med fötterna såg det ut som.

Krabaten var inte riktigt så gammal som vi trott eller fått reda på av barnmorskan på mödravårdscentralen, utan Krabaten är "bara" 17 veckor och 2 dagar, alltså är jag i vecka 18. Vi fick ett nytt beräknat datum då den ska få komma till världen, nu är det den 21 juli.


(Nu blir det nog lite dåligt med uppdateringar den närmaste veckan då jag troligtvis inte kommer åt någon dator. Vi åker nämligen på skidsemester till Funäsdalen imorgon).
 

Första bilden på Krabaten

19 veckor

Kategori: Allmänt

Då var det dags för den vanliga lilla uppdateringen som kommer varje vecka vi den här tiden. Och den här veckan får vi reda på hu gammal krypet är, då vi ska på ultraljud på fredag=)

Om beräkningarna stämmer som barnmorskan har gjort så ska det vara vecka 19 som påbörjats nu.
Krypet har växt lite till och är nu ca 13-15 cm lång mellan huvudet och stjärten och väger ca 280 g. Den börjar nu också få anlag till de permanente tänderna under de redan klara mjölktänderna. Ögonbrynen och håret är nu också synligt.

Jobb och sommar

Kategori: Allmänt

Sitter ensam hemma och har tråkigt, ingen ork till någonting eller rättare sagt lust till något och fastnade då framför datorn, tänkte att jag kanske kunde få ut lite energi här. Får se om jag kommer fram till någonting överhuvudtaget=)  


Har hört ryktesvägarna på jobbet att det är farligt att jobba på mitt jobb är man är gravid, låter ju sådär. Eller ja, det ska inte vara farligt nu, utan sen längre fram. Att de som varit gravida där före mig har fått gå hem någon månad tidigare. Som sagt så har jag bara hört detta rycktesvägarna och inte tagit mig tid att ta reda på hur det riktigt ligger till.

Men än så länge jobbar jag på som vanligt och hoppas på att inte den lilla krabaten störs av att vara 40 timmar i veckan i en gruva. Och som sagt, det ska inte vara farligt än.

Min plan med att jobba så länge som möjligt har nog försvunnit lite nu. Istället kanske man får njuta av en helledig sommar i år=) var länge sen sist. Eller ja man kanske inte njuter av sommaren om man är höggravid? Fast jag tror fortfarande att jag kommer kunna ligga och njuta av solen, det som är bland det bästa som finns=) Ligga hela dagen i solen med en bra bok, ååå nu börja jag längt till sommaren.

Kanske dags att sluta nu innan detta spårar ur=)


Läkarbesök

Kategori: Allmänt

Är mycket besviken över läkarbesöket vi var på idag.

Var lätt det onödigaste jag/vi varit iväg på så här långt under krabatens utveckling. (Hoppas det inte blir fler här onödiga besök).

Vi var där max 10 minuter. Det ända vi blev rikare på var ett nytt recept på bricanyl till mig och vilka allergimediciner som jag kan äta till våren när pollensäsongen drar igång.
Känns som om man hade kunnat vända sig till vårdcentralen, läst innantill på förpackningar eller frågat någon på apoteket för att få ungefär samma svar på de frågorna.

Så nu ser vi ännu mer fram emot ultraljudet nästa fredag.

Väntar med spänning=)

18 veckor

Kategori: Allmänt

Nu har det gått in i vecka 18. Barnet räknas dock bara att vara 16 veckor gammalt. Känns som man kan räkna den här tiden på många olika sätt, så som också 17 veckor och 2 dagar.
 

Krabaten är nu ca 12,5-14 cm lång mellan stjärten och huvudet och väger ca 200g.
Han eller hon börjar nu en aktiv period i sitt liv då den vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Är det oväsen utanför min magen så vänder krabaten ryggen till för att höra mindre.

Det som sen ska bli barnets fingeravtryck har nu också börjat att framträda.

Det kanske blir en lite människa tillslut ändå=)

Liten, lite uppdatering av barnkammaren

Kategori: Allmänt

En liten, liten uppdatering.

Nu har det hänt lite till i den blivande barnkammaren, all takgips är nu uppe=) Nu saknas endast ett par gipsskivor på väggarna innan det är dags att börja spackla och slipa.
Sen först kanske jag kommer in i bilden då det handlar om målning=) Men det dröjer nog några månader tills det är tid för det. Och den första målningen kanske jag lämnar över till någon annan, det får vi se hur det blir med när vi kommit så långt fram i tiden.