Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Vad fel man kan ha...

Kategori: Allmänt

Här händer inget alls. Doktorn hade fel som vi träffade i onsdags natt. Eller jag hörde till det 10 % som det inte hjälpte. Han sa nämligen att efter den undersökningen så satt förlossningen igång inom 24 timmar i 90 % av fallen, alltså inte vårt fall.

Känns som hösten har kommit hit. Dock tycker jag det är ganska mysigt att sitta inne och kura i soffan med filt tända ljus och höra hur det blåser och regnar där utanför. Men jag trodde ju vi skulle få ett sommarbarn, inte ett höstbarn. Tänk så fel man kan ha hela tiden. Känns som vi har haft alla fel som finns när vi har gissat datum med mera. Krabaten kommer helt enkelt när den kommer. Det finns inget som kan påverka det.

Igår så gjordes det inte mycket. Sov på soffan typ 2 timmar, ryckte upp mig lite för att gå och fika med mammorna på Sveas. Vi är två som har magarna kvar. Jag kommer bli av med min sist. Hon som också har sin kvar blir igångsatt på måndag. Och känns som vår Krabat inte kommer komma innan dess. Så för Henrik är det bara att gå och jobba på måndag då han har sin sista semesterdag idag. Ja om den nu inte skulle få för sig att komma i helgen, men jag har slutat gissa som sagt. Såg och på Änglar och demoner igår, den var helt okey, fast böckerna är nog inget jag kommer ge mig på då jag inte riktigt gillar den typen.

Ska gå upp och fixa mig lite då vi ska iväg på 30-års kalas om en timme. (Henriks kusin har fyllt 30).

Ha en bra eftermiddag och kväll och håll tummarna att den kommer snart.

Förlossningen

Kategori: Allmänt

Jaha, då har vi besökt förlossningen. Vi var där i ca 1 ½ timme inatt. Jag ringde in i går efter att ha haft några konstiga flytningar i ca 2 dagar och de ville ha in oss och titta så det inte var vattnet som sipprade. Cirka klockan 12 inatt bar det av in för en liten kontroll. Det visade sig att jag har sammandragningar/förvärkar som jag inte känner av. Haha. De undersökte mig och det visade sig vara slemproppen. Så nu kanske något äntligen börja hända, jippi. Dock känner jag inget fortfarande. Vi har ju idag och imorgon på oss att pricka in om den ska födas i juli. Kom på att killnamnet kanske inte blir så bra om det blir i augusti. Men vi får se.

Vad har hänt sen sist, hmm. Igår var vi hos henriks mormor en sväng. Sen på kvällen så gick vi ut och åt här i Kumla. Riktigt gott. Tisdagen var vi på speedway på kvällen i det fina vädret. Ja det är väl ungefär det som har hänt. Blev en tur in till Marieberg innan vi åkte ut på speedwayen. Har mest gått och skrotat här hemma och blir nog lika idag då det regnar ute. Ska fika med föräldragruppen i eftermiddag, få se om jag är den ända magen kvar eller inte.

Ha en bra dag.

+ 1 VECKA

Kategori: Allmänt

Då har jag gått en vecka eller 7 dagar över tiden. Det sägs ju att snittet att går över 8 dagar och stämmer det på oss borde ju Krabaten komma imorgon.

Idag var vi sista gången hos barnmorskan här i Kumla och allt såg bra ut. Krabaten hade hjärtljud på 138. Om Krabaten inte kommit innan nästa tisdag ska vi inte till specialistbarnmorska på USÖ på bedömning. Sen får vi se vad som händer.

Annars idag har jag inte gjort mycket. Borde fixa mig lite och åka till Maxi och handla så vi får någon mat här idag. Har sovit en stund också eftersom vi hade klockan på ringning imorse. Henrik ligger på soffan och sover nu.

Ha en fortsatt bra dag så kan man ju alltid hoppas att Krabaten har kommit nästa gång jag sitter här och skriver.  

+ 6 DAGAR...

Kategori: Allmänt

+6 dagar, imorgon är det en vecka och ingenting verkar hända. Har nog provat allt nu, men kan säga att inget hjälper. I söndags gick jag nog närmare 2 mil eller ja i alle fall 1,5 mil. Jag bakar och städar för fullt och inget händer. Har i alle fall inte varit lika rastlös de sista dagarna, har haft fullt upp av någonting, jag vet dock inte med vad, så min eftermiddagslur har inte ens hunnits med. Har kommit på att jag vila först vid 18-19 tiden på kvällen och då har jag tyckt det varit försent. Vi har väl inte gjort allt för mycket vettigt de senaste dagarna, men de har bara glidit för bi av någon anledning ändå, skönt.

Imorgon blir det att ställa klockan, ska till barnmorskan kl 8:00. Blir spännande och se vad hon säger. Tror jag ska till en ny, de andra hade nog semester, men det spelar inte mig någon roll. Hade tänkt och se på film ikväll, men får se vad det blir, gissar att Henrik vill se på fotbollskväll. Men då får vi titta på film imorgon istället. Finns ju en dag då också så måste sysselsättas med något.

Ha en superkväll, så ska jag inta soffan igen och känna på sparkarna som jag hoppas slippa snart.

+ 4 DAGAR

Kategori: Allmänt

Då har det gått ytterligare några dagar och nu har man gått över 4 dagar...suck. Idag började jag dagen med att ta en riktig promenad. Blev hela 7 km, riktigt skönt var det, (min gamla löprunda som jag hoppas på att få återuppta snart). Kanske blir det en promenad till under dagen då en på golfbanan, Henrik ska nämligen spela golf med Jens och Magnus och Liselott kanske skulle följa med och gå, då är det klart att jag också gör det. Alltid skönt att röra på sig lite och mitt hopp finns nu till att det kanske sätter igång också.

Krabaten kom ju inte igår, den dagen Henrik gissat på. Min mamma har gissat på imorgon, så vi får väl se.

Igår var jag inne i Örebro en sväng och fikade hos Lollo och tittade på hennes söta kattunge. Sen såg Henrik och jag på film i går kväll. På förmiddagen bakade jag lite muffins, ska försöka att inte äta upp dem innan Krabaten kommer.

Men känns som man får dagarna att gå lite i alle fall nu på slutet. Eller ja igår och idag. Nu ska jag ta mig in i duschen sen kanske det blir solstolen och lite vila en stund innan det är dags att börja med maten.

Ha en bra dag.   

+ 2 DAGAR

Kategori: Allmänt

Om det var segt förut så är det inget emot nu. Nu vet jag snart inte vad jag ska hitta på för att fördriva tiden. Alla idéer är välkomna. Storstädat huset har jag redan gjort. Putsat fönstren har jag hunnit med två gånger.  Det är väl i så fall bakningen. Har bakat en laddning med bullar. Fast gör jag en till så vet jag ju vilken mage de hamnar i....min.

Nu har det gått över med 2 dagar. Kanske inte ska klaga allt för mycket egentligen, men nu tycker jag det här börjar bli riktigt trist. Vill ha tillbaka min kropp, kunna sova skönt på nätterna bland annat.


Träffade mammorna i föräldragruppen idag och nu är vi hälften kvar att få och vi som är kvar har gått över tiden. Blev väldigt deprimerande samtal idag. Två bebisar var där en lite Emma och en liten Adam. Har kommit 3 tjejer och 2 killar nu.  Den som gått över längst har gått över 10 dagar nu en annan 1 vecka, sen jag 2 dagar och den sista 1 dag. Nästa torsdag blir spännande och se om det finns några magar kvar. Tveksamt om jag går dit om min är kvar.

Fick också reda på en deprimerande nyhet. De kommer inte alls sätt igång mig den 3 augusti om Krabaten inte har kommit, de sätter helst inte igång en alls. Så det är väl bara att vänta, suck som sagt då detta börjar bli riktigt tråkigt och drygt.

Nej måste nog försöka bli lite positiv tror jag, men kan lova att det inte är allt för lätt just nu.

Krabaten sparkar på och ger inga som helst tecken på att den vill komma. Ska väl lägga mig i soffan och läsa några rader i min ny in köpta bok, Flickan som lekte med elden. Kanske hinner igenom den innan Krabaten tittar fram. Vem vet?

Nej, ska sluta klaga. Ha en bra kväll.

21 JULI 2009

Kategori: Allmänt

Då var det den 21 juli 2009, det datumet vi fått för beräknad födsel. Klockan är nu ca 21 och än så länge finns det inget tecken på att det är på väg ut någon Krabat. Den 21 juli 2009 blir det inte, är jag rätt säker på. Är bara att fortsätta att vänta och hålla tummarna på att den kommer snart. Börjar bli så sjukt uttråkad. Har absolut inget att göra och när vädret är som det är så blir det inte att jag tar mig för att göra något vettigt.

Idag har jag inte gjort allt för mycket, la mig till slut i badkaret ca 1 timme för att få tiden att gå lite. Men vi kommer ju i alle fall närmare och närmare och nu är det inte långt kvar, den saken är ju säker i alle fall. Ett par kompisar fick sin andra son i natt, så man får gratulera dem.

Nej bara att hålla tummarna att vi får ta den packade väskan och fara iväg till BB snart.

Ha en fortsatt bra kväll, så ska jag förflytta mig tillbaka till soffan och fortsätta känna på Krabatens sparkar.

Gissa datumet

Kategori: Allmänt

Igår blev det en riktig tv-dag, eller på kväll blev det bio, Män som hatar kvinnor. Det var jag och Henriks syster Annelie som gick på den. Nästa film kommer i september, måste läsa andra boken innan det och kanske börja nu om den ska ta lika lång tid som första tog. Den var bra, kändes inte som man satt där i 2,5 timmar, dock saknade man en del från boken som vanligt när de gör om bok till film, men det får helt klart godkänt.


Henrik och jag diskuterade igår när vi tror att Krabaten kommer och då kom jag på att man kan gissa datumet här. Här är de datum som jag och Henrik har gissat på och sen de andra planerade datumen som finns. Så börja gissa:

BF - tisdag 21 juli

Henrik - fredag 24 juli

Jag - måndag 27 juli

Igångsättning - måndag 3 augusti  


I eftermiddag/kväll kommer Lollo, Emeli och Sofia hit, alltid trevligt med lite besök. Fast innan det ska vi åka några vändor till tippen med rester av det rivna förrådet.

♥ 1 DAG KVAR ♥ ♥ eller MAX 14 DAGAR KVAR ♥

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Inget har hänt om någon fått för sig det och det dröjer nog någon vecka till.

Idag vaknade man upp till riktigt mysväder. Här regnar det, så idag blir det en innedag. Hade tänkt tagit en promenad, men eftersom det regnar går det inte så bra då jag inte kan ha mina regnbyxor. Henrik och jag var ute och gick ca en timme igår, det var riktigt skönt. Annars igår blev det solstolen ett dopp i poolen och sen grillning på kvällen. Ikväll kanske det blir bio, Män som hatar kvinnor, men annars finns det inga direkta planer för dagen.

I fredags var jag på stan och lunchade med Lollo. Trevligt att träffa henne och prata lite strunt, (hoppas det blir fler gånger sen när Krabaten har kommit). Efter lunchen så gick jag en sväng på stan och fyndade en tröja till Krabaten på rea, skulle vara bra om den kom medans rea fortsatte då man kan shoppa massor och det är nu lite svårt att köpa då allt är så könsbestämt. Och sen när vi inte vet hur stor Krabaten är heller. De minsta storlekarna kanske vi aldrig kommer kunna använda.

Nu får det bli frukost här. Ha en bra dag.  ´

♥ 2 DAGAER KVAR ♥ ♥ eller MAX 15 DAGAR KVAR ♥

God morgon!!!

Kategori: Allmänt

Kan inte sova, så har varit vaken ett ganska bra tag.

Igår kväll fick vi reda på att två par kompisar hade fått en varsin son och att allt hade gått jätte bra. GRATTIS!
Ett av paren är med i föräldragruppen. Så nu har 4 stycken bebisar kommit av 10 och det är 2 pojkar och 2 flickor än så länge.

Själv känner jag nog inget som kan antyda på att vår Krabat är på G. Skulle nog nästan kunna göra vad som helst för att få ut Krabaten nu. Men ska nog försöka ställa in mig på 3 augusti istället kanske. (För längre får jag ju inte gå över, 1 vecka och 6 dagar).
Nu går Krabaten upp ca 25 g per dygn sägs det. Så välkommen innan du blir allt för stor :-)


Igår kopplade vi in babyskyddet i bilen, så nu är det på plats. Allt är nog klart för Krabatens ankomst, eller skulle behöva fixa en matlåda till Henrik, men det är inte hela världen om det inte blir av känns det som.


Idag händer nog inte allt för mycket. Henrik ska nog fortsätta att riva förrådet. Jag kanske tar en snabbtur till Marieberg och inhandlar lite nya blommor att ha på trappan bland annat. Kanske ska ta en promenad också, men vi får se vad jag tar för mig, kanske inte blir någonting av det.

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på film och känna på lite sparkar från Krabaten förhoppningsvis. Ha en bra dag.


♥ 4 DAGAR KVAR ♥ ♥ eller HELA 17 DAGAR KVAR, SUCK!! ♥

Stor???

Kategori: Allmänt

Nu har vi varit inne på USÖ, eller jag har hunnit med en liten tupplur och passat Ebba en stund också. Allt gick bra där inne. De undrade lite varför vi hade blivit dit skickade kändes det som. Krabaten är antagligen större än genomsnittet då de fick att den troligtvis väger 3900 g redan, om vi uppfattade det hela rätt. Det är ca 14 % mer än genomsnittet då de väger ca 3450 g. Så nu kan den gärna få komma så den inte blir allt för stor, om det nu stämmer. Men det är väl bara att vänta. Huvudet låg nedåt också, det var inga konstigheter. Det var inte helt fixerat men det behövde det inte bli heller. Krabaten är redo att anlända.


Nej nu får det snart bli lunch här då vi åt frukost så tidigt i morse är jag jätte hungrig redan. Klockan tre ska vi till Sveas och fika med föräldragruppen och den här gången får också papporna följa med. Sen ikväll ska vi hem till Henriks syster och familj och äta tacos.

Ha en bra dag.  

 Ebba och jag (39 veckor + 2 dagar)

♥ 5 DAGAR KVAR ♥ 

Vecka 40

Kategori: Allmänt

Då var man inne i vecka 40 eller vecka 39 + 1 dag.

Idag har jag varit hos barnmorskan igen och hon kunde inte få fram att Krabaten hade vuxit något, står stilla på 34 centimeter. Imorgon ska vi in till USÖ klockan 8, då de ska ta reda på hur stor Krabaten är och sen ska de kolla hur Krabaten ligger, den har inte fixerat sig än och så blev barnmorskan osäker på om den låg med huvudet nedåt eller inte. För att hjärtljuden hördes så högt upp. (Jag själv tror dock att Krabaten ligger med huvudet nedåt)

Sen sa hon att jag inte fick gå över mer än 1 vecka och 6 dagar. Så senast runt den 3 augusti har Krabaten kommit. Fick en tid till barnmorskan här i Kumla till den 29 juli och har den inte kommit då skulle jag få en tid för igångsättning. Men håller tummarna att den har kommit innan det.

Idag har vi varit en sväng i Nora jag, Henrik och hans mamma, mycket trevligt. Sen på vägen hem stannade vi vid USÖ och fixade parkeringskort. Så nu får vi parkera på USÖ tills den 16 augusti.

Blir mer uppdatering imorgon efter vi varit inne på USÖ.

♥ 6 DAGAR KVAR ♥

En vecka....

Kategori: Allmänt

Då var det 1 vecka kvar till beräknat datum. Börjar tvivla på att det kommer ut någon liten Krabat snart. Väntan börjar kännas väldigt lång nu. (Men kommer ju i alle fall närmare mötet med Krabaten). 
Försöker sysselsätta mig så gått det går, men fantasin är inte den bästa. Men på något sätt så försvinner ju dagarna i alle fall. Idag har det tömts lite mer i förrådet som ska rivas, eller 2 släpkärror har det blivit. Själv så har jag handlat och tagit en tur med svärmor till Odensbacken bland annat. Kommer nog bli en tur till Nora snart också om nu inte Krabaten känner för att komma vill säga.

Nu blir det tv resten av kvällen, kanske ska hinna med en dusch också innan jag slår ner rumpan i soffan.

Imorgon ska jag till barnmorskan igen, eftersom inte Krabaten hade växt något sist. Får se vart det slutar. Vet inte hur jag tänkte när jag sa att jag kunde vara där 07:30...men, men det är väl bara att kliva upp som man gjorde förr när man jobbade, (känns som en evighet sen) man kan ju alltid ta en lite längre eftermiddags lur sen eller så kanske det kan bli två. Vem vet?

Ha en bra kväll. 

♥ 7 DAGAR KVAR ♥  

Måndag

Kategori: Allmänt

Provar på mitt andra inlägg idag, kanske detta blir publicerat.

Idag är det måndag, fast ingen större skillnad för mig. Nu har jag inte havandeskapspenning längre utan semester den här veckan innan jag nästa vecka går på mammaledighet. Är nog första gången i mitt liv som jag har betald semester. Känns lite vuxet. Henrik har också börjat sin semester nu och hoppas på att få vara ledig i fem veckor om Krabaten nu bestämmer sig för att komma snart, det är den som styr lite.

I helgen har vi inte gjort allt för mycket. I lördags var vi hos Henriks föräldrar och fikade sen hamnade vi på Ikea och inhandlade den sista möbeln till Krabatens rum, en byrå. Nu är rummet färdigmöblerat. Eller matta och lite lådor ska in där sen, men det blir först då vi vet vad det är för någon som ska bo där.

I söndags slöade vi på förmiddagen sen tog jag en promenad med Henriks mamma till kyrkogården och Henrik åkte iväg och spelade golf. Som sagt vi har inte haft allt för mycket för oss. Kan meddela att jag varit ganska uttråkad emellanåt.

Idag har vi varit riktigt duktiga då vi har tömt förrådet på massa skräp. Det kommer förhoppningsvis rivas inom snar framtid och ett nytt kommer byggas upp.

Imorgon är det en vecka kvar till beräknad födsel, hoppas den kommer snart. Börjar tröttna på att vara orörlig och vill ha tillbaka min kropp igen. Men Henrik tror inte att den kommer förrän i augusti, själv hoppas jag att han har väldigt fel. Men vi får se.

Nu blir det att dammsuga här hemma, sen blir det duschen. Ha en bra kväll.

♥ 8 DAGAR KVAR ♥

Barnmorskan

Kategori: Allmänt

Då har jag varit hos barnmorskan igen. Allt var bra som vanligt. Eller ja, Krabaten låg fortfarande kvar på 34 cm som den gjorde för två veckor sedan. Det blir att komma tillbaka på onsdag och har den inte vuxit då så blir det att åka in till USÖ för ett extra ultraljud. Men jag hoppas såklart att den har kommit innan det, så slipper vi det. Den hade också vänt sida i magen. Nu ligger den med ryggen åt höger sida istället för vänster som den har gjort förut. Hjärtljuden hade ökat och låg nu på mellan 140 och 145.

Fick också med mig TENS hem idag, så ikväll är det jag som ska testa, hihi.


Igår var vi och fikade med mammorna från föräldragruppen igen, lika trevligt som vanligt. Vi fick se två små bebisar också, gud så söta de är, nu längtar man ännu mer. Det hade kommit en till, så nu har tre bebisar kommit av tio. En pojke och två flickor.

Idag tror jag att jag ska ta mig en tur till Marieberg i det tråkiga vädret, eller jag klagar inte, tycker det är lite mysigt. Nu kan man sitta inne och trycka med bra samvete. Har nämligen kommit på att jag vill ha en tuffare skötväska än den som hörde till vagnen. Den som vi har till vagnen fick vi med på köpet, så det är inget vi lagt ut pengar på, så då tycker jag att jag kan köpa en ny. Ska försöka få med mig Henrik också, kanske han kan klippa sig. Men vi får se vad som händer. Ikväll blir det nog att hyra en film i alle fall. Sista kvällen jag är ensam då Henrik jobbar, för sen går han på semester och hoppas på 5 veckors ledighet, vi får se hur det blir med det.

Ha en bra dag.

♥ 11 DAGAR KVAR ♥

Vecka 39

Kategori: Allmänt

Ja då har vi klivit in i vecka 39 eller vecka 38 + 1 dag. Det är mindre än 2 veckor kvar tills det beräknade datumet. Kan nog erkänna att jag har stirrat mig lite halvblind på just det datumet. (Precis så som man inte ska göra).

Det händer inte mycket med Krabaten längre som sagt då den redan kan klara ett liv utanför magen. Det ända som händer är att den går upp i vikt och växer.

Här hemma hos oss händer det inte så mycket heller. Dagarna bara försvinner på nått sätt. Igår sov jag bort två timmar mitt på dagen, riktigt skönt sen tog vi oss en liten promenad, det är skönt att röra på sig lite dock går det väl inte allt för fort, får bromsa Henrik ibland. Tog ju också tag i köket som jag skrev i inlägget igår. Kände mig riktigt duktig när jag gick och la mig.

Idag är det inte mycket som står på schemat, vi måste handla lite annars så blir det nog till att sitta och läsa eller något liknande.

Imorgon är det fika med mammorna i föräldragruppen igen, får se om det kommit någon mer bebis.

Nej nu blir det att fixa frukost här.

Ha en bra dag.  

♥ 13 DAGAR KVAR ♥

2 veckor kvar.....

Kategori: Allmänt

Kommer ett kort inlägg då jag är på väg mot sängen, men fick lite dåligt samvete för att jag inte varit här på ett par dagar.

Idag är det precis 2 veckor kvar till beräknat datum. Dock får jag för mig att det nog kommer dröja 3 veckor till bara för att jag vill ha ut Krabaten NU.

Idag har jag tagit tag i köket, då det gäller städning och rensning av skåp. Gick faktiskt riktigt bra, dock tog det ca 4 timmar och ta sig igenom alla skåp och lådor, men nu är det gjort och jag är nöjd. Nu har jag nog tagit mig igenom hela huset. Så då är det bara att underhålla städningen.

Nej nu blir det sängen för mig, eller ska nog hoppa igenom duschen innan jag landar i sängen. Hör av mig mer imorgon.

God natt.

God morgon!!

Kategori: Allmänt

Vaknade tidigt idag, kan bero på att jag somnade tidigt igår och har nästan lyckats sova hela natten. Då det har varit svalt i vårt sovrum inatt. Riktigt skönt.

I fredags kväll komma mamma och pappa, men de stannade bara tills igår förmiddag då de skulle vidare till Västerås. Och jag orkade inte följa med.

Jag sysselsatte mig istället med att sy större delen av dagen igår. Jag sydde sängkläder till Krabaten och sen sydde jag nya köksgardiner. Riktigt nöjd med resultatet själv, dock tror jag att syslöjdsläraren hade klagat lite på mig om hon såg hur jag gjorde när jag sydde påslakarna till Krabatens vagn, hihi. Men som sagt jag är nöjd och det är ju huvudsaken.

Igår kväll gick jag och Henrik på bio. Det är något vi inte gör allt för ofta och oftare kommer det väl inte heller att bli heller. Vi såg Baksmällan, vet inte riktigt vad jag tyckte om den, det var en riktigt sjuk film så mycket har jag komma fram till i alle fall. Man skratta en hel del så rolig var den allt, men om den var så där riktigt bra vet jag inte riktigt om jag tycker. Henrik tyckte att den var riktigt bra i alle fall. Jag hade hellre velat sätt Män som hatar kvinnor, men det började inte förrän 21:15 och det tyckte jag blev lite sent, så då blev det Baksmällan istället. Men ångrar mig inte att vi gick på den.
Idag händer nog inte så mycket. Ska försöka undvika att mina fötter svullnar så mycket idag genom att sitta med benen på en stol och vicka på dem, har hört att det kan hjälpa. Så blir nog att umgås med boken idag. Är ju sol ut så förflyttar mig nog ut sen när det blir lite varmare.

Ha en bra dag.  


♥ 16 DAGAR KVAR ♥
Det magiska datumet närmar sig......♥♥♥

Svettas

Kategori: Allmänt

Sitter här och svettas framför datorn. När man är själv här hemma gör det ju inte så mycket att det är varmt och man svettas och måste ta ett dopp i poolen då och då eller ställa sig i duschen. Värre är det ju när man måste lämna tomten och se ut som en människa. Får nog snart bli ett dopp i poolen, svetten bara rinner, puh. Och mina vrister och fötter vill jag helst inte visa för någon, där kan man prata om att dem är svullna, skor finns det inte mycket att välja på för tillfället. Blir joggingskor.

Igår var det en mycket trevlig eftermiddag då jag först fikade med några mammor ifrån föräldragruppen. Det visade att en till hade fått barn nu, och hon fick också förtidigt. Vi är 10 stycken mammor i vår grupp och 20 % får förtidigt, det var de 20 % det. Nu vet vi andra att vi antagligen går över tiden, som en sa. Så jag kan ju börja ställa in mig på att gå med den här magen en 4 veckor till då, suck. Börjar faktiskt tröttna på den, vill kunna sätta på mig min "vanliga" kläder igen och slippa vara så svullen och orörlig.

Nej nu ska jag sluta klaga. Sommaren, solen och värmen är här, det är ju det här vi gått och längtat efter hela året. Innan vi vet ordet av så sitter vi med vinterjackor och mössor på oss igen. Så njuta det ska vi göra nu. Men vi svenskar har nog lite svårt med att vara riktigt nöjda.

Hann också med ett kalas igår kväll, sen fick jag nått ryck strax efter kl 21, då jag gick ut och tvättade alla fönster. Fortsatte min städning idag då jag aldrig somnade om efter att Henrik åkte till jobbet vid 7 tiden. Så idag har jag inte bara latat mig i skuggan.

Fick hem den andra boken som Thomas Bodström har skrivit, Idealisten, så den har jag börjat läsa på idag, hoppas på att den är lika bra som den första.

Imorgon kommer mamma och pappa på besök. Kanske följer jag med dem till Västerås på lördag, men har inte riktigt bestämt mig än. Vi får se hur dagsformen är. Blir så fall en övernattning där och sen ska vi besöka lilla farmor på söndagen. Men som sagt vi får se. Nej nu blir det poolen innan jag smälter bort och ska hjälpa Henrik med maten. Ha en bra kväll.

♥ 19 DAGAR KVAR ♥

Vecka 38

Kategori: Allmänt

Nu är det varmt i detta Sverige. Har varit tvungen att gå upp och försöka lufta mig själv nu två nätter i rad då jag trott att jag ska smälta bort i sängen. Inatt var det dock lite bättre då vi hade AC. Natten mellan måndag och tisdag så satt jag mig vid datorn i över en timme för att bli svalare, och det hjälpte till slut.

Nu är det mindre än tre veckor kvar till beräknat datum, jippi. Fast den får gärna bestämma sig för att komma idag, jag skulle inte alls bli ledsen.

Har gått in i vecka 38 nu eller vecka 37 och 1 dag.

Hittade lite rolig fakta, då det inte finns så mycket att skriva om Krabatens utveckling längre. Krabaten räknas nu som fullgången och det är många som föder i denna vecka, (men jag tror inte att det blir jag). Det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas. Det finns forskning som visar att graviditetslängden finns programmerad i arvsanlagen. Den är nedärvd från mig och Henrik och har bestämts efter vad som är en NORMAL graviditetslängd i just vårt fall.  

De flesta av alla barn som föds i Sverige, föds mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38.

Krabaten väger ungefär 3,2 kg och kan öka med cirka 28 g per dag nu fram till födseln.


Vad har hänt annars i vårt liv då? Ja Henrik jobbar fortfarande och der kommer han göra nästa vecka också. Jag ligger i skuggan och läser och tar då och då ett dopp i poolen. Igår kväll hade vi besök, då Jens, Liselott och Gilde var här. Killarna tittade på speedway och jag och Liselott satt och prata och tittade på Allsång på Skansen, mycket trevligt.

Idag ska jag träffa mammorna i föräldragruppen igen ska bli kul, sen ska jag hem och hämta upp Henrik så ska vi på lite kalas. Innan det så blir det att umgås med min bok i skuggan.

Ha en trevlig dag i värmen.


♥ 20 DAGAR KVAR ♥