Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Bilder från helgen

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder från vår helg. I lördags var vi på Max dop, sen hade vi besök av Fredrik och Victoria på kvällen.


Max


Olivia leker med pappa i gymmet.


Igår kväll kom kusinerna på besök efter att jag, Olivia och Olivias farmor varit på skyltsöndag i Kumla.

Shopping

Kategori: Allmänt

Igår var det babysim med dyk, gick riktigt bra och Olivia verkade gilla det. Sen bar det av till Marieberg för lite shopping. Vi inhandlade de första julklapparna och Olivia fick en ny overall som jag hoppas ska räcka resten av vintern. Blev också ett par snygga hörselskydd.
Idag har jag och Olivia varit och lunchat med Lollo, alltid lika trevligt. Nu är Oliva och Henrik ute på en promenad och jag ska nog passa på att vila lite. Sen blir det lite mer fix för julen, har börjat stryka gardiner och dukar…..har faktiskt bytt på några ställen också =)


Nu kan jag gå med pappa på idrottsevenemang


I nya overallen och redo för tupplur i vagnen

Värmland

Kategori: Allmänt

I helgen har vi varit hemma i Värmland hos mina föräldrar och hälsat på hela familjen. Blev Olivias första resa och den gick riktigt bra. Dit sov hon hela vägen och hem sov hon nästan hela vägen, blev lite mutande med nappen ett tag bara. Men gick riktigt bra som sagt.
Här kommer lite bilder från helgen.


Läser bok, eller klär på sig bok?


En söt liten tomte


En till söt liten tomte. Undra vad hon funderar på?

Lite bilder

Kategori: Allmänt

Nu tycker Olivia om att ligga på mage i babygymmet också.





Här i en tröja som jag fått av gammelfaster. (Men den blev det spy på som alla andra Olivias kläder nu för tiden, så vi fick byta om innan vi gick och träffade de andra barnen och mammorna i föräldragruppen).

Sova ute

Kategori: Allmänt

Nu mer får jag bara Olivia till att sova ute på dagarna. Har försökt söva henne här inne i ca 1 timme. Men gav upp och satte på henne overallen och hon somnade innan vi hunnit runt halva kvarteret. Så nu sover hon ute. Hon ska få sova där någon halvtimme till. Sen blir det mat och ut igen, då jag ska försöka få svinvaccinet i dag. Olivias farmor får följa med och ha hand om henne, så slipper hon följa med in.
Ha en bra dag =)


Lekt med kameran

Kategori: Allmänt

Hej igen! Ikväll när jag och Olivia varit ensamma hemma har jag lekt med kameran. Här kommer lite bilder från kvällen på min lilla prinsessa♥



Detta har Olivia gjort sen sist....

Kategori: Allmänt

Börja sitta med vid bordet när vi äter och leka med lite leksaker undertiden.





När vi var hemma hos Selma i föräldragruppen, provade hon hennes leksak, den var jätte rolig. Massa att titta på också lät den jätte kul. En sån vill jag också ha pappa ♥







När vi kom hem provade vi hoppgungan, den var också riktigt rolig.
 


Vaccin

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på BVC och Olivia har fått sitt 3-månadersvaccin. Det gick ganska bra. Skrek till lite då de sprutade in vaccinet, men det gick fort över efter att hon fick nappen i munnen. Jag skulle nog också tycka det var obehagligt om en håller i mig och sen att det står två över med en varsin spruta i handen och sticker en i vardera låren samtidigt. Kanske inte det roligaste. Men nu är det klart och vi får väl se hur eftermiddagen blir.
Idag har vi inga planer alls. Kanske blir en riktig innedag. Igår var vi iväg på jakt efter en overall åt Olivia, inte det lättaste kan jag lova. Men till slut hittade jag en efter att ha letat igenom hela Marieberg. Fick bli en rosa, inte det jag tänkt mig då jag vill ha en mer könsneutral, men, men den får duga att ha när vi åker till fjällen. Vi ska ju dit två gånger nästa år. Ja det blir ju faktiskt nästa år. Första gången blir det Idre vecka 5 med Henriks släkt. Sen runt påsk åker vi till Sälen med mina föräldrar. Detta är vi värda efter att ha varit hemma hela sommaren.
Nu ska jag göra ett nytt försök att byta mina gardiner och få det att se bra ut.
Just ja, Olivia är nu mer 62,5 cm lång, väger 6405 g och har ett huvudomfång på 41,2 cm. Lite skillnad mot när hon föddes och var 53 cm lång, vägde 3805 och hade huvudomfång på 36 cm.

Ha en bra dag!!!




När man får ligger på tv-bordet och leker med toapappret, då är man riktigt nöjd =)



Sitter i vår nya soffa som vi köpt till övervåningen och myser med min giraff

Sjukling och träning

Kategori: Allmänt

Blev ingen träning igår då Olivia fick feber. Fick moderskänslor och stannade hemma och myste med henne i soffan och åt upp den sista smörgåstårtan istället. Så fick bli en springtur nu på morgonen istället. Man hinner tänka mycket när man springer och framförallt när man är irriterad, men det går mycket lättare då, så nu får det bli lite styrka också. Mina magmuskler är ju HELT borta efter att Olivia legat där, men det är det värt, fick ju en liten prinsessa. Så kanske måste börja träna nu för att vara i form till beach 2010.
Annars idag så ska jag iväg och handla och kanske ta en tur till Hallsberg och titta efter en ny overall till Olivia och sen lämna tillbaka nyckeln till församlingshemmet.
Ikväll är det fotbollsgalan så den blir det nog att titta på den.
Ha en bra dag.

Dop

Kategori: Allmänt

Då var vårt dop avklarat för Olivia. Det gick riktigt bra i kyrkan, bättre än förväntat. Och tack alla för de fina presenterna hon fick.
Idag kan jag meddela att det är en trött liten tjej här hemma. Det tar på krafterna att vara festens huvudperson tror jag. Nu ligger hon och sover i vagnen och har gjort det sen 3 timmar tillbaka.
Idag har Olivia firat sin far på fars dag, det blev tårtrester från igår.
Nu ska jag röja lite här hemma innan det är dags för träning. Är riktigt laddad för att gå på aerobic ikväll och kan jag inte det får det bli en springtur, (då det kanske inte passar med Olivias matning). För träna ska jag. Ska nog försöka hinna med 3 springturer den här veckan.
Denna vecka ska vi också tänkt att åka och se Jens och Liselotts lilla Lykke och sen ska Olivia vaccineras på onsdag, då hon ska få sin 3-månads vaccinering.
Ha en bra kväll!


Innan dopgudstjänsten


Med gudmor Annelie och mamma och pappa, (gudfar var tyvärr sjuk i svininfluensan)


Tittar på när pappa öppnar alla hennes fina presenter

3 månader

Kategori: Allmänt

Tiden går fort. Idag blir Olivia 3 månader och på lördag blir det dop för vår lilla prinsessa.

Detta uppskattar Olivia nu:

Sova:
Olivia sover i sin säng på natten, dock äter hon mellan 1 och 3 gånger under natten. Kanske skulle äta mindre om inte jag tog upp henne så fort jag hör att hon gnyr lite. Men hon somnar oftast runt klockan 20 och sen tröttnar hon på att ligga i sovrummet mellan klockan 6 och 8.30. Men sover hon ända till 8.30 så har hon sovit de sista timmarna i vår säng oftast. Men bäst sover hon nog i sin vagn. Hon kan ligga ute och sova i timmar. Det slutar nästan alltid med att vi väcker henne då hon sover i vagnen och då sovit mellan 3 och 4 timmar.

Sysselsättning:
Oliva har börjat sysselsätta sig själv nu, då hon allt mer och mer börjar tycka om att ligga i sitt babygym och rycka mumintrollen i svansen och prata. Och det bästa är om mamma eller pappa ligger bredvid och pratar med henne. Men favoritstället är nog fortfarande babysittern, där hon gärna sitter och pratar med oss medans vi håller på att pysslar. Men de sista dagarna har hon fått en riktig favorit, det är en snutte giraff, den är riktigt god att äta på och sen dra över huvudet när man blir trött och vill sova. (Fått av mina arbetskamrater).
Bada är också något som hon älska att göra. Och höjdpunkten är då hon får bada i vårt stora badkar och flyta omkring och plaska. Den lilla badbaljan börjar redan bli för liten. Babysimmet har också blivit roligare, sist njöt hon för fullt.
Babysången börjar hon uppskatta allt mer och mer och roligast tycker hon det är när vi går runt och hon får titta på alla andra bebisar, då kommer det ofta skratt.

Hej!!

Kategori: Allmänt

Det verkar som det tar på krafterna att bada. Olivia har inte ätit sedan strax innan kl 7 imorse och hon har legat ute och sovit sedan vi kom hem från babysimmet strax efter kl 10. Idag var det en pigg och glad Olivia som badade. Hon pratade i vattnet och tyckte det var riktigt skönt.


(Bilden är från förra gången)

Så det blir att kliva upp vid kl 6 på tisdagsmornar och leka med Olivia i en timme så att hon sedan blir trött och hinner sova en timme innan vi ska iväg och bada.
Funkade faktiskt riktigt bra i omklädningsrummet idag också, då jag kunde dusch utan att höra ett skrik från henne.


(Bilden är från förra gången)

Imorgon bär det av med tåg till Karlstad, får se hur det går. Vi ska dit och träffa Maria och hennes dotter Thea och förhoppningsvis hinna träffa Malin och hennes dotter Moa också. Sen så åker mamma, jag och Olivia tillbaka på kvällen och då har Henrik förhoppningsvis hämtat hem vår nya soffa.
Sen blir det att fixa det sista inför dopet på lördag, känns som jag har det mesta under kontroll.  

Igår var vi och hälsade på Madde och hennes två pojkar Wille och Max, jätte trevligt. Får nog bli oftare nu framöver eftersom vi båda går hemma och är mammalediga.  

Nej nu ska passa på at ta hand om tvätten medan min älskling fortfarande sover där ute i vagnen.
Ha en bra dag!