Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Mycket sen sist...

Kategori: Allmänt

Nu var det länge sen jag var här igen. Kan säga att tiden inte alltid räcker till som småbarnsförälder. Vi har i alle fall hunnit med massa roligt sen sist.
I måndags var vi på babysång som alltid på måndagar.
Igår åkte jag, Olivia och Emeli till Vingåker. Vi lämnade Kumla vid 10 och jag och Olivia var hemma vid 16 igen, så det var en heldag och vi hade riktigt trevligt. Olivia var jätte snäll, sov dock inte så mycket som jag hoppats, men hon var nöjd i vagnen större delen av tiden då hon låg och pratade och skrattade lite för sig själv.

Idag har vi varit ute och gått med en i föräldragruppen och imorgon ska vi till henne och fika hela gruppen innan vi ska till BVC med Olivia på vägning och mätning igen. Nu väger hon garanterat över 5 kg och är över 60 cm lång. Ingen liten tjej vi har längre. Vi har också haft besök här i kväll då vi/jag haft tjejkväll hos mig.
Vi får även lite besök imorgon kväll också. Sen ska jag få hämta mössorna imorgon som jag beställt, jippi:)
Nej nu blir det sängen för mig. Olivia sover sen över 1 timme tillbaka då vi har börja lagt henne i sin egna säng runt 8 tiden på kvällarna och hon ligger snällt där och tittar tills hon somnar.
God natt!!

(Hon blir 8 veckor idag också vår lilla tjej, tänk vad tiden har gått fort)


God morgon!!!

Kategori: Allmänt

Är helt plötsligt ensam vaken här hemma. Olivia tröttnade på att ligga i sängen runt klockan 8 idag. Då var det bara för mig att stiga upp. Men nu sover hon igen och jag är för pigg nu för att kunna somna om. Lika bra att passa på att skriva lite här.
Igår hade jag och Olivia en mycket trevlig och social dag. Vi hade först besök av Anna från Stockholm och vi tre tog en riktig långpromenad. Vi gick nästan runt hela Kumla i blåsten. Kul att se henne igen och tack för boken.
På kvällen fick vi besök av Emeli och det passade perfekt då Henrik var bjuden på fest. Slapp vi sitta ensamma här. Vi åt pizza och pratade en massa.
Skjutsade hem Emeli till Örebro och insåg när jag var på väg tillbaka att det är livsfarligt att köra bil i Örebro på lördag kvällar/natt. Folk kör ju som galningar. Är som värsta kapkörningen genom Örebro.
Efter vi lämnat av Emeli åkte vi till Hallsberg och hämtade hem Henrik. Det blev Olivias första biltur iförd pyjamas igår och känns som det inte var den sista heller.
Idag har vi inget inplanerat. Funderar på att kanske gå ut och ta tag i mitt ogräs, men vi får se. Är ju inte det roligaste.

Veckan som kommer är ganska planerad. Tisdag åker vi nog till Vingåker jag, Emeli och Olivia. Onsdag är det tjejkväll hemma hos mig. Torsdag har vi massa inplanerat då det först är fika med föräldragruppen, sen BVC besök och på kvällen kommer troligtvis Lollo, Fadia och Melissa hit.
Sen dyker nog något mer upp som det alltid gör.
Ha en bra söndag.



Mina två godingar

Fredag

Kategori: Allmänt

Då var det fredag igen…och alla ni som jobbar njuter för fullt gissar jag. Själv njuter jag och Olivia också av att det är fredag och att vi kommer få ha Henrik hemma några dagar. För tror faktiskt att vi båda är glada över det. Oliva för att hon har en famn att gosa i hela tiden och jag för att jag har två händer att göra saker med. Nu ligger hon i sin babysitter och sover, så då får man passa på att skriva lite. Nu är hennes stora intresse att ligga och prata med oss, hela min frukost låg hon i sin babysitter och prata med mig, riktigt roligt faktiskt.
Igår var vi hemifrån hela dagen typ. Vi började med att gå bort halv 11 till en i föräldragruppen där vi samlades 8 av 10 stycken, mycket trevligt. (Har massa roliga kort på barnen men måste fråga först om jag får lägga ut dem). Sen var vi hemma och lämna bilen och bytte till vagn också mötte vi upp Olivias farmor och gick omkring lite här i Kumla och tittade. Sen hamnade vi hemma hos henne och sen kom också Henrik efter jobbet. Så fick vi hela torsdagen att gå på ett trevligt sätt.
Idag har vi inte mycket planer, jag har städat lite, kanske blir en promenad sen och när Henrik kommer hem får någon av oss åka och handla. Annars blir det nog bara lite fredagsmys i soffan här med hemmagjord pizza ikväll.
Imorgon får jag besök av Anna som kommer hit en sväng. En kompis som jag träffade medans jag plugga i Örebro, som nu bor i Stockholm. Ska bli kul att träffa henne, var riktigt länge sen nu.
Ha en bra fredag!!!



Ligger och pratar

Lite bilder

Kategori: Allmänt


♥ Min lilla älskade familj ♥




Olivia på favoritplatsen. Här kan hon ligga och prata länge, länge mitt lilla hjärta ♥

Mysdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Olivia haft vår första dag själva utan massa på schemat. Vi började med att sova till kl 9 efter att hon bara hade ätit klockan 4 och klockan halv 7. Sen segade vi oss lite här hemma innan vi gav oss ut i blåsten för över 1 timmes promenad. Måste säga att jag tycker det är riktigt mysigt väder ut nu.
Igår var vi på babysång och Olivia sov sig igenom nästan hela. Så kul tyckte hon det var, haha.
I söndags kom Liselott hit medans våra killar var iväg och spela innebandy. Hon, jag och Olivia tog oss en promenad och kom på att vi skulle överraska killarna med tacos när de hade spelat klar. Och tror dem blev glada, de åt i alle fall med god aptit. Nu är det inte långt kvar innan dem få barn och får träffa sitt lilla mirakel för första gången. För mirakel måste man väl ändå kalla de små liven som kommer. Vårat lilla mirakel är snart 2 månader tänk vad tiden går fort. Hennes favoritplats för tillfället är skötbordet, där kan hon ligga och prata för fullt och skratta länge. Och det bästa tycker hon är om hon får ligga nakenfis.
Nu ska jag ta tag i hennes bok, har inte skrivit något sedan hon kom, så kanske dags att börja. Ha en bra kväll.  



Lite för mycket saliv i munnen kanske??

Solig lördag

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit ute HELA dagen i solen och njutit. Jag började dagen med lite sovmorgon då Henrik fick gå upp med Olivia i dag vid 7.30 då hon tyckte att natten var slut, själv sov jag till klockan 9. Sen har vi varit ute hela dagen som sagt. Först var jag och Olivia ute i babybjörnen. Hon satt framåt i den för första gången och det gick riktigt bra, så den får vi använda mer.
Olivias farmor och vi tog en promenad till kyrkogården och sen blev det ytterligare en promenad denna gång med faster och kusinen Ebba som då körde barnvagnen.
Oliva verkar inte gilla Maxi allt för mycket då det blev ett nytt skrikanfall där inne idag, denna gång berodde det nog på hunger gissar vi. (Det var andra gången, lät som det hände varje gång).

Igår var vi på stan jag och Olivia och lunchade med Lollo och sen letade jag mössa till Olivia, hittade två stycken, en rosa och en röd. Har även beställt en mössa med hennes namn på, hoppas på att få den snart.  
Nu ska vi ha en tv-kväll här hela familjen. Ha en bra kväll.



På väg ut med en av mössorna som inhandlades igår

Go morgon!!!

Kategori: Allmänt

Man får inte alltid sova som småbarnsförälder. Idag bajsade Olivia ner halva badrummet, eller hon sprayade en vägg ganska ordentligt. Detta skedde vid kl 6 i morse, sen kunde jag inte somna om efter att Henrik och jag hjälpts åt att städa upp efter henne.
Nu ligger hon snällt i sin babysitter och pratar lite hur nöjd som helst.
Annars idag kl 10 ska de komma och göra 2 års besiktning av huset, sen kanske jag ska försöka sova lite. Och i eftermiddag är det fika som vanligt på torsdagarna på Sveas med mammorna.
Ha en bra dag i solen.



Olivia ihop med Nalle Puh som hon fått av Liselott och Jens


Babysim

Kategori: Allmänt

Hej igen!!
Nu har jag anmält Olivia på babysim. Det blir i Hallsberg och börjar tisdag den 27 oktober. Det ska bli riktigt skoj och få bada med henne i stor basäng och se hur hon gillar det. Hon älskar ju att bada i badkaret här hemma. 8 gånger ska hon få njuta av att bada i stor basäng den här gången.
(Hoppas baddräkten passar som fortfarande som hon fått av kusinerna).



BVC

Kategori: Allmänt

Pappa och dotter sover här efter vårat BVC besök med Olivia. Och oj vad hon växer, eller inte så mycket på längde den här gången utan nu har hon börjat gå upp i vikt och det blir tungt att bära omkring på henne efter ett tag kan jag lova. Nu väger hon 4870 g och var 58 cm lång. På 2 veckor har hon gått upp hela 640 g, men bara växt en halv cm. Men det gör inget då kan hon ha kläderna längre, hihi och byxorna kanske snart passar i midjan.
Idag blir hon 6 veckor, så tiden bara springer iväg kan jag lova, det trodde jag aldrig den skulle göra när jag gick här i somras och väntade och längtade efter det lilla miraklet.
Jag har varit duktig och ringt och bokat tid för efterkontroll idag också, men det blev inte fören den 30 september. För nu är jag så grymt sugen på att komma igång och träna igen och ännu mer efter att Henrik var ute och sprang igår.
Ikväll ska vi på tjejkväll jag och Olivia. Vi ska hem till Lollo, men först ska jag till stan och byta en sak. Inte helt lätt när man har Olivia nu och bara springa in och byta utan nu ska man krångla med barnvagn med mera, men det löser sig nog. Får ta den tid det tar helt enkelt, nått jag har lärt mig efter att Olivia kom :)



Uppdatering

Kategori: Allmänt

Ny vecka och utan massa inplanerat varje dag, eller det är ju redan tisdag. Vad dagvild man blir när man är mammaledig, hihi.
Fredag till lördag så var det som sagt fullt hus här. Mycket trevligt. Och sen på söndagen var vi hos min farmor också det trevligt, träffar henne inte allt för ofta. Sen igår avslutade jag och mamma med stan innan pappa kom och hon åkte hem för den här gången.
Idag har vi inte gjort allt för mycket. Hela familjen har tagit en promenad till Maxi och handlade och jag och Olivia ska ta ytterligare en promenad lite senare sen.  
Idag har hon nog haft sitt första riktiga skrikanfall, varade i ca 30 min. Då var jag ensam med henne, Henrik var ute och sprang just då. (Jo han var faktiskt ute och sprang, jag kan intyga det om ni inte tror på det, hihi). Men vi fick tyst på Olivia genom att lägga henne på köksbordet och lufta rumpan. Nu var det nog dags för mat här.


Elin och Olivia



Hela faniljen


Nöjd på köksbordet efter lite skrik

Marknad och gäster med mera

Kategori: Allmänt

Igår blev det aldrig av att jag hamnade framför datorn något mer, gjorde klart de sista dopkorten istället. Så nu fattas bara några adresser så är det klart. Men nu är jag här i alle fall.
Idag har vi varit på Kumlamarken, första gången både för mig och Olivia. Vi var där med Olivias farmor. Det blev bara lite strumpor och godis inhandlat.
Nu inväntar vi massa gäster, då det blir fullt hus här i natt. Min mamma och bror kommer, sen också min morbror med familj. Trevligt, trevligt.
På söndag ska vi ta en dagsutflykt till min farmor, det blir jag, Henrik, Olivia och min mamma som åker. Min mamma stannar här tills på tisdag då också pappa har tagit sig hit. Så på måndag är det inplanerat att vi ska till stan jag, mamma och Olivia, så får vi se om jag och Olivia hinner på babysången.  
Nu har vi gjort oss redo för hösten och vintern då vi har inhandlat Olivias overall eller kanske jag som inhandlat den. Sen har hon fått sina första par skor, de kom med posten igår från min mormor.  
Nu ska jag förbereda lite mat här medans övriga familjen ligger och vilar på soffan. Ha en bra kväll och helg om jag inte hinner in och skriva något.


Lite att växa i, men vintern är ju inte riktigt här än....och den kan ju bli lång....

Förlåt

Kategori: Allmänt

Förlåt att jag inte varit här på ett tag. Men som mammaledig finns det inte allt för mycket tid över då min dotter har kommit på att man ska vara vaken på dagen och sova på natten. Något jag tackar mycket för och inte klagar på. Men som sagt det blir ju lite saker som blir åsidosatta när man har henne. Vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig om tiden när jag fick henne, men inte trodde jag att jag skulle vara så här uppbokad i alle fall. Nu är det snart dags för mat för henne sen ska vi till Sveas och fika med mammorna. Annars så springer vi på babysång och babycafé och sen lite i affärer där emellan, hih. Kanske hinner skriva mer ikväll efter att jag städat lite här hemma.
Just ja, vi har haft en toppen natt natten som var, då hon bara åt 1 gång, kl 4 sen sov hon till kl 7 och sen ytterligare till kl 9. Mer sådana nätter tack.
Hörs kanske senare.



Babybjörnen testas med blandade resultat

1 månad

Kategori: Allmänt

1 månad blir vår tjej idag. Nu kanske man inte ska räkna veckor längre utan månader och sen står det väl inte på fören man börjar räkna år. Nej nu ska vi njuta av nuet istället.
Övriga familjen ligger på soffan och sover, så jag passar på att skriver lite här innan jag ska ta tag i dopkorten igen.
Idag har vi haft Karlstadsbesök av mina två kära vänner från gymnasietiden, vi kom fram till att det var 5 år sen vi tog studenten, tänk vad tiden går fort, känns fortfarande som igår vissa saker. Mycket trevligt att Linnea och Anna kom hit på ett besök, så nu ska i alle fall jag och Olivia snart planera in ett besök till Karlstad snart, känns som det är många som vi ska träffa när vi kommer dit, så får nog bli en övernattning hos min bror då. Han och mamma kommer nästa helg och det gör också min morbror med  familj, så nästa helg är det fult hus här. Trevligt!
Nej nu ska jag ta tag i korten innan det är dags för mat igen och sen dags för Sverigematchen.
Ha en bra kväll.  


Far och dotter sover på soffan

4 veckor

Kategori: Allmänt

Idag blir lilla tjejen 4 veckor och det firade vi med att inhandla en musikmobil att ha och titta på när hon ligger i sängen, så den ska testas i kväll. Vi har också fått ett babygym idag med Mumin på som redan har testas och det verkade hon gilla, detta får vi tacka farmor för.
Annars idag så har jag och Oliva varit på babycaféet och det var ingen hitt så det slopar vi nog framöver och kör med babysången på måndag istället och sen har vi ju fortfarande fika med föräldragruppen på torsdagar. Vi kan ju inte vara uppbokade varje dag :)
Har en vaken tjej här, hon har varit vaken mer eller mindre hela kvällen, så kanske ska ägna lite mer tid åt henne nu.
Ha en bra kväll.



Hejsan!

Kategori: Allmänt

Passar på att få ner ett litet inlägg medans hon sover, man vet ju inte hur länge det varar. Fast hon är ju hur snäll som helst, bara hon har en torr blöja och är mätt så är hon nöjd.
Tiden går hur fort som helst, hon är inte min lillatjej länge till. Idag var vi på 1 månaders läkarbesök, (lite tidigt men snart är hon 1 månad, imorgon är hon redan 4 veckor).
Hon har vuxit 2 cm på 1 vecka. Så nu är hon hela 57,5 cm lång och sen hade vikten ökat och nu väger hon över 4 kg, rättare sagt 4230 g och förra veckan vägde hon 3945, så mat får hon nog i sig i alle fall. Nu ska vi inte på kontroll fören den 16 september, så då är hon säkert över 60 cm om det fortsätter i den här takten. Hon är nog inte min lilla tjej så länge till, snyft.
Dock har vi lite klädproblem då de flesta byxor är förstora i midjan för tjejen, så de hänger lite på halvstång. Hon skulle behöva få lite mer hull på magen.

Idag har vi inte gjort så där jätte mycket här hemma, sov ganska länge hela familjen och sen skrota vi här hemma på förmiddagen. Henrik klippte gräset och jag hjälpte till att måla lite, (vi ska förlänga med lite tak på uterummet). Annars har jag och Oliva tagit två små promenader bara. Och nu ikväll händer nog inte så mycket, blir nog en tv-kväll, kanske lite dopkortpyssel om hon fortsätter sova.



Här var hon inte stor lilla tjejen