Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Sjukling

Kategori: Allmänt

Vi har haft en sjukling här hemma den senaste veckan faktiskt. Imorgon har hon haft feber i en vecka av och till. Hon har pendlat mellan 37,5 och 40,5 ca. Hon är nästan sig själv, eller kanske lite knäigare än vanligt. Vi har till och med varit och besökt farbror doktorn. Och han sa att hon inte smittas iaf, då hon inte visar några tecken på förkylning eller liknande.
Har inte blivit för mycket kort tagna den senaste veckan. Men vi har gått vår vanliga förmiddagspromenad varje dag med vanliga sällskapet. Igår var föräldragruppen här på besök, sen åkte jag och Olivia in på tjejkväll i Örebro, mycket trevligt.
Idag har min bror varit här på besök och vi får ta och besöka honom snart, eller så fort han har fått hem våran nya dator….längtar.
Ikväll ska vi fira Valborg genom att möta upp en annan mamma och hennes dotter Alice och ta en sväng i Kumla och titta lite på vad som erbjuds. Henrik jobbar ju såklart när det är valborg, lite tråkigt måste jag väl erkänna.
Idag är det min sista dag som mammaledig….det känns kan jag lova, tur är väl att det bara handlar om 8 veckor nu till att börja med. Annars hade det ALDRIG gått. Ha en trevig helg.

Gåvagn och kusiner

Kategori: Allmänt

Ute med gåvagnen ....eller står mest. Olivia har inte riktigt förstått vad hon ska göra. Men stå mot den kan hon göra hur länge som helst nästan.
Annars idag har vi träffat föräldragruppen och sen har kusinerna varit förbi på lite besök. Jag har tagit en löprunda på ca 9 km, riktigt stolt och igår blev det en på ca 5 km. Måste ju komma igång nu. Göteborgsvarvet är ju snart, den 22 maj.
Idag har vi ju också borstat tänderna för första gången på Olivia, hon tyckte tandkrämen var riktigt go…..vi borsta dem så noga så....alla två tänderna.
Koncentrerad
(Hos kusinerna i söndags)

Lite badkort

Kategori: Allmänt

Här kommer lite badkort.

   

Tävling

Kategori: Allmänt

Är med i en tävling på http://granis.blogg.se/

Sälen

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma från en underbarvecka i Sälen, lite brunare, men kanske inte mer utvilade än vad vi var innan vi åkte. Olivia kom nämligen på det där med mat undertiden vi var i Sälen. Förut har hon ätit gröt på morgonen, vägrat öppna munnen när det varit dags för lunch och sedan ätit gröt på kvällen och avslutat dagen med en vällingflaska innan hon somnade.
Under Sälenveckan har hon ätit gröt till frukost, sen en smörgås när vi vuxna ätit frukost för att sen få lite mellanmål innan vi gått ut i backen. Lunch, en hel barnmatsburk och om hon inte sovit för länge så har det blivit ett till mellanmål innan ytterligare en till barnmatsburk till kvällsmat. Och sen en vällingflaska innan hon somnat för natten. Men tro inte det är slut där, hon har ätit ytterligare 2-3 vällingflaskor sen under natten. Vi som trodde det var slut med nattmålen, men så fel vi hade. Och den stora frågan är nu: HUR MYCKET KAN EN 8 MÅNADERS UNGE ÄTA?

  Skönt att sova i pulkanVi har haft det super bra i Sälen, riktigt kanonväder, alla dagar utom en och den tillbringade vi med Olivia i badhuset. Har mest blivit slalom, men också lite snowboard och längd och även en löprunda hann jag med.
 Badar i nya baddräkten man fått av mormor i namnsdagspresent. Var ju Olivia i torsdags 15/4

Nu är vi tillbaka i vardagen igen, dock varar den inte så länge till innan det blir en ny vardag för mig. Jag ska börja jobba om TVÅ veckor….hjälp, ÅNGEST kan man kalla det, men ända ljusglimt i det hela är att efter åtta veckor så får jag gå hem igen och gosa med min busunge i 10 veckor till för att sen börja jobba på riktigt och hur det ska gå vågar jag inte ens tänka på. Då får jag ju liksom inte gå hem igen, då jobbar man ju på obestämd tid igen, den känslan känns mindre kul. KONSTIG...


 
Fick tuffa solglasögon också                          Har lärt mig att dricka själv ur min nappflaska  


Råkade krascha med pulkan...

Sälen nästa

Kategori: Allmänt

Nu åker vi till Sälen en vecka och hoppas på mycket sol och skidåkning.
Kan också passa på att meddela att vi har en tjej som sover HELA nätterna, man kan få springa in till henne och kanske stoppa in nappen en gånge eller två och ibland tre. Men det överlever vi. Det har inte blivit någon välling på 3 nätter nu. Får se hur det går nu när vi ska sova borta en hel vecka. Vi hoppas på bra. Gick ju bra i natt. Dock sov hon i min säng.
Ha en underbar vecka här hemma.

Krypa

Kategori: Allmänt

Nu kryps det här hemma. Idag har Olivia krypigt ordentligt för första gången. 8 månader och 2 dagar gammal. Jag lockade henne med en lampa och då kröp hon tvärs över sitt rum. Så när vi kommer hem från Sälen blir det att inhandla grindrar till trappan.
På lördag åker vi hem till mina föräldrar för att sedan åka till Sälen på söndag för en vecka. Ska bli kul att komma bort lite och att framförallt få åka skidor och förhoppningsvis njuta en massa av en sol i backen.

 

 

Idag har vi varit på baby café för första gången på länge. Olivia gillade det lika mycket som förut, så ska se till att gå dit igen när vi kommer hem.
Imorgon har vi fullt upp. Ska börja dagen med att ha väckarklocka på ringning då vi ska vara på mitt jobb redan klockan 8. Känns tidigt. Sen ska vi till Sveas och fika, länge sedan vi var där men det var lite sjukdomar och annat som krångla till det i föräldragruppen, så då blev Sveas det enklaste alternativet. Efter det är det städning på schemat för hela slanten eller kanske en promenad om solen tittar fram också.
Nu får det nog bli sängen här. God natt.

Nu är det nära….

Kategori: Allmänt

Nu kan Olivia sätt sig upp obehindrat från liggande och det är inge slump längre. Hon har gjort det flera gånger nu under eftermiddagen. Hon lyckas också ta sig upp på knäna när hon ligger på mage, det är inte bara från sittande hon kan ställa sig på knä, (krypställning). Väl uppe i krypställning så hoppar hon som jämfota fast med knäna, ser jätte kul ut. Hon har dock inte förstått att hon måste flytta både händer och knä för att ta sig framåt. Kanske något hon lär sig när vi är i sälen. Vi åker till Sälen på söndag med mina föräldrar och blir där en vecka, ska bli riktigt kul att få åka lite skidor igen.  


   Gunga med pappa är också skoj ♥

Gunga, gunga

Kategori: Allmänt

Vi har hunnit med mycket i Påsk. Varit sjuka fast bara jag och Henrik), gungat på gunghäst, varit i lekparken och testat gungorna.

  
 
 

Glad Påsk igen!!!

Kategori: Allmänt
Vi tog cykeln istället för kvasten......
GLAD PÅSK!!!!

Kategori: Allmänt

Idag är det påskafton. Känns inte riktig som så i vår familj. Henrik slängde jag ut vid 12 i natt, då han spydde som en gris och varken jag eller Olivia kunde sova. Så han fick åka till sin mamma och pappa. Olivia väckte mig vid 4 genom att ha spytt upp sin välling i sin säng. Men det blev inte mer än så. Vi somnade gott om i min säng och sov till halv 8. Hon har varit precis som vanlig ätit och lekt nu på morgonen och nu står hon ute och sover i det fina vårvädret, så det är inge fel på henne. Henrik får vi väl hämta hem någon gång under dagen. Tror inte det blir så mycket påskmat här hemma idag.Jag och Olivia får åka runt själva och önska alla glad påsk. Vi ska ta cykeln och cykla runt i Kumla. Premiärturen. Ska bli superkul. Får vi allt för tråkigt under dagen kanske vi beger oss till Marieberg och tröstshoppar lite.

I torsdags var vi på BVC och Olivia väger nu 8790 g, är 72 cm lång och har ett huvudomfång på 45,8 cm.