Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Hej!!

Kategori: Allmänt

Lite bilder sen sist.
Vi har gjort massa, fullt upp som vanligt.
Imorgon så åker vi till Värmland där jag firar min 25-årsdag hos min mamma och pappa. Vi blir kvar där tills på söndag då vi åker vidare till Idre och möter upp hela Henriks familj och stannar där sen en hel vecka. Så kommer nog inte bli något bloggat förrän vi kommer hem igen. Ha det så bra i det underbara vinterlandet undertiden, det ska vi ha.


Jagar mamma med kameran, det går riktigt fort nu .


Majskrok är alltid gott


Jobbit att träffa alla barn i föräldragruppen


Olivia har haft lite killbesök också av Filip.

 
Och till sist några härliga vinterbilder

Hej, hej!!!

Kategori: Allmänt

Vet inte var min tid som mammaledig försvinner iväg. Snart dags att börja jobba igen, 14 veckor kvar.Jag som skulle hinna med och göra så mycket under denna tid. Jaja, vi får väl försöka hinna med allt nu då. Vi har ju som sagt 14 veckor på oss.
Olivia och jag har i alle fall kommit igång med ordentliga promenader de senaste veckorna. Olivia hann alltså bli 5 månader innan vi fick rutin på det. Vi går mellan 1-2 timmar nästan varje förmiddag, riktigt skönt. Idag har jag inte ens hunnit kommit ur långkalsongerna. Fast nu kvittar det, Olivia sover redan för natten, somnade kl 18 ca och Henrik är inne i Örebro och kollar på hockey så jag är ju själv.


Idag somnade Olivia innan vi hann lämna uppfarten


Glad på golvet medans jag gör mat till Henrik ska komma hem, blev semla till efterrätt =)

 
Olivia har ätit min egengjorda päronpure, den gick ner riktigt lätt. Hon blir duktigare för varje dag som går att äta riktig mat.


Köttbullarna som jag gjorde i söndags och ska med till Idre =)

Denna vecka är vi fullbokade. Imorgon är det babysim, sen ska vi träffa tjejgänget i stan och fika innan jag ska träna. (Fuskade från träningen igår då jag var så trött och somnade ca klockan 20 i soffan).
På onsdag ska vi till mitt jobb och äta smörgåstårta och så var det något möte. Och på kvällen får vi besök.
Torsdag är det föräldraträff som vanlig och sen blir det att packa det sista för en vecka i Idre och 2 dagar i Värmland först.
Inte det lättaste att packa åt Olivia för 9 dagar kan jag lova.
Nej nu blir det duschen och sen soffan. Ha en bra kväll.

Bland annat lite kort på vår prinsessa

Kategori: Allmänt

Vi har inte varit så flitiga med kameran på sista tiden. Ska bli bättre på det.
Har för första gången lyckats få henne och somna i egen säng ikväll utan ett enda skrik, tog ca bara 10 min att natta henne. Riktigt stolt.
Igår hade vi föräldraträff och då spred sig ryktet att Polarn och Pyret hade rea på ytterkläder. Jag och en annan mamma åkte in till Marieberg och jag fyndade en vårjacka åt Olivia ett par tuffa jeans och en body. Riktigt nöjd.
Nej nu ska jag slappa i soffan och fundera över packning som ska packas för Idre nästa helg. Ska bli kul och komma bort lite, byta miljö.
Ha en bra kväll.  





God morgon!!

Kategori: Allmänt

Här är vi morgon pigga. Eller ja inte jag utan Olivia. Hon har nu vaknat prick klockan 05:50 både igår och idag, underbart eller inte. Nu sover hon igen, (ca klockan 08:00) och jag har nyss börjat blivit människa och kan inte somna om. Har försökt.



Igår var vi på babysim igen då vi började på fortsättningskursen, ett lyckat beslut. Olivia älska att bada. Fjärilsim är nog hennes simsätt. Hon plaskade, skrattade och simmade fjärilsim (eller något liknande) i basängen och njöt för fullt. Vi får nog ta oss i kragen och börja gå och bada med henne lite oftare. Simning kanske ska bli hennes grej, inte fotboll, golf, tennis och allt annat vi hade planerat att hon skulle hålla på med. Jag tycker ju fortfarande ridning såklart. Hon är riktigt duktig på att rida lätt måste jag säga, så det blir nog bra, hihi.
Idag ska vi ta en promenad med en i föräldragruppen, sen blir det babycafé. Fullt upp, men det är kul hemma hinner vi vara nog mycket ändå.
Ha en bra dag, det ska vi.   

Mormor och morfar på besök

Kategori: Allmänt

Vi har haft Olivias mormor och morfar på besök i helgen. Men vi har även hunnit med lite skorea och en tur till Västerås och träffat mina kusiner.


Min kusin David, Olivia och jag


Min kusin Elin och Olivia



Nu kanske man skulle göra något vettigt medans Olivia sover.....eller så tar jag och sätta mig och läsa. Har fått låna den nya boken av Camilla Läckberg - Fyrvaktaren av mamma :)

Matlagning, fotomodell och städning

Kategori: Allmänt




Får jag också hjälpa till med maten mamma?


Oftast går Olivia med på att agera fotomodell när jag vill. Fast prova för många plagg tycker hon är tråkigt.
Detta köpte jag med tanke på våren, hon kan nästa redan ha det. Måste hon växa så fort?



Olivia blir lite förvånad när pappa dammsuger. Ska du ha hjälp pappa? Det här ser också kul ut.

Sitta

Kategori: Allmänt

Idag har Olivia suttit upp ordenligt och länge för första gången. Hon har till och med suttit och lekt idag. Stor hon börjar bli våran underbara prinsessa.




Med alla leksakerna (jag som inte tyckte hon behövde så mycket)


Man måste smaka lite på dem också, det kan ju gå att äta.

Promenad

Kategori: Allmänt

Idag trotsade vi kylan jag och Olivia och tog oss en promenad i det underbara vintervädret. Eftersom solen sken och värmde på lite tyckte jag inte det gjorde så mycket. Olivia blev överlycklig när hon äntligen fick sov i vagnen ute igen. Hon sov ca 3 timmar. Nu när det har varit runt -20 och hon har fått sova inne har vi bara lyckats få henne att sova ca 45 min.



Imorgon får det bli en promenad igen och nu får det bli minst en promenad om dagen. (Jag har börjat mitt nyttiga liv idag, får se hur länge det håller i sig). Är ju tillbaka i min vikt innan graviditeten och minus nått kg till, men nu ska lite till bort. Har ju levt på godis och kakor sen Olivia föddes. Har ju ätit något onyttigt varje dag i över 5 månader. Nu ska det bli sockerstopp.

Stor tjej

Kategori: Allmänt

Vår lilla tjej börjar bli en stor tjej nu. Det är med blandade känslor det här känner jag.
Hon vill inte ligga ner i vår famn längre som hon gjorde de första månaderna, nu ska hon helst stå upp i våra knän.
Babysittern har hon tröttnat på för länge sedan. Babygymmet är på gränsen till tråkigt nu. Liggdelen i vagnen har hon växt ur nu. Eller det är väl ca 3 cm kvar i den, så nu är det sittdelen som gäller. Hon har börjat fått någorlunda balans till att sitta själv kortare stunder. Det där med snurra rygg mage går som en dans nu. Och sitta upp och bada i badbaljan är ju hur kul som helst tycker hon.



Idag har hon ätit först gröt till frukost, sen blev det lite banan innan vi for till Ikea en sväng. Hos farmor och farfar fick hon först lite bröstmjölk från mig, sedan blev det potatis till lunch. Sen innan kvällsgröten han vi med lite bröstmjölk till. Nu sover hon så gott i sin säng vår lilla prinsessa.
Hon klarar mer och mer saker själv, ligger inte längre där på golvet helt hjälplös som hon gjorde den första tiden.
Det är såklart både roligt och sorligt, för den tiden som gått kommer ju aldrig tillbaka.   

En liten uppdatering

Kategori: Allmänt

I tisdags på Olivias 5-månaders dag var det dags för BVC besök igen och nya vaccin.
Olivia väger nu 7770g och är 66 cm lång. Hon väger numera dubbels så mycket som hon gjorde när hon föddes, 3805g, (7610). Vaccineringen gick också jätte bra, ingen reaktion den här gången heller. Nästa gång vi ska dit har hon hunnit blivit ett ½ år. Hjälp vad tiden går fort. Jag har varit hemma från jobbet mer än ett ½ redan, rättare sagt 7 månader nästa vecka.
Och nästa gång vi ska dit kanske hon ska få bli svinsäker också, för tror hon ska få det vaccinet också, när vi ändå är igång. Och nu känns det ganska säkert eftersom så många hunnit med och tagit det redan. Fast jag hinner nog ändra mig några gånger innan det.


När man är ute i den här vinterkylan så får man röda fina äppelkinder

Olivia äter nu fast föda 3 gånger per dag. Morgon och kväll är det mild havregröt som gäller och mitt på dagen blir det potatis och palsternacka. Det är det vi hunnit med och prova hittills, eller banan också men den gillar hon inte.
Hon börjar bli riktigt rolig nu vår lilla prinsessa. Hon lär sig något nytt varje dag. Gåstolen är en favorit. Den kan hon stå i hur länge som helst. Hon har dock kommit på att kökslådorna går att dra i, som tur är så är gåstolen i vägen så att hon inte får upp dem.
Hon har nyss fått ett nytt favorit ljud då saliven flyger all världens väg och har hon då mat i munnen så stannar den inte där länge. Och ligga på rygg gör hon inte många sekunder längre, utan nu är det snurra till mage som gäller. Fast väl på mage efter en stund blir hon förbannad för att hon inte kommer där ifrån. Rolig och helt underbar är vad hon är vår lilla prinsessa.

Nyårsdagen

Kategori: Allmänt

Lite bilder från nyårsdagen då vi var och hälsa på kusin Ebba

Lite bus med Ebba på filten




Och Olivia fick en cykelhjälm.....nu behöver bara jag en ny cykel och att det blir vår så ska vi börja använda den flitigt.

Olivia sover sedan 1 timme tillbaka ca. henrik jobbar och jag ska nog bara lata mig i soffan tror jag. Kan man behöva ibland. Imorgon är det BVC besök på schemat. Med mätning, vägning och sprutor. Sen ska vi nog och fika med en från föräldragruppen, ska bli trevligt.

Trevlig kväll

2010

Kategori: Allmänt

Vi hade ett mycket trevligt nyårsfirande igår hos Jennie och Robert. Lugnt och städat. Olivia och en liten 2 månaders baby och sen två på G, då blir det så. Vid 22-tiden funderade vi 4 tjejer på hur vi skulle fixa att vara vakna till klockan 12, men vi lyckades och Olivia var till och med vaken på 12-slaget.
Trevlig fortsättning på det nya året.  


Här är familjen redo för att gå bort.



Jennie och Robert hade fina servetter 


Nu har klockan slagit 12, så nu får vi gå hem och sova.
Tack för en jätte trevlig kväll.