Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Go kväll på er

Kategori: Allmänt

Här har inte hänt mycket idag och igår. Det är ju riktigt tråkigt väder. Vart tog sommaren vägen?
Vi har busat inne hela dagen eller jag har varit och handlat lite och sen har jag gjort klart en fotobok som jag började med för länge sedan. Jag har även valt ut bilder som jag ska beställa. Vill nämligen ha kvar de gamla hederliga fotoalbumen . Tycker det är mysig att bläddra i.
Viktigast av allt. Jag har också slagit in Olivias paket, hon blir ju snart 1 år vår tjej.
Det gjorde jag efter att hon somnat. Tog bara 2 vändor idag. Ja, jag kör 5-minutersmetoden just nu när jag lägger henne på kvällarna. Henrik sitter i soffan och tycker synd om henne och tittar på babyvakten. Som sagt i dag sov hon inom 15 min.  Och det var tredje dagen jag körde bara. Första dagen höll jag nog på upp emot en timme. Så mycket nöjd. Imorgon kanske jag inte behöver gå upp till henne alls.  


Hon är så duktig att leka vår tjej. Idag har hon lekt själv i ca 1 timme, då Henrik satt och spela TV-spel och jag fixade med kort.
Här leker hon med bultbrädan som jag tog fram för några dagar sen och det är en ny favorit. Hon förstår precis hur man ska göra.
Igår var vi en sväng på Marieberg då jag måste ha kläder till ett bröllop som vi ska på den 28 augusti. Dock är det inte helt lätt då brudparet har tema VINRÖTT. Finns inte en ända vinröd klänning, jag lovar. Så fick bli denna.

Tänkte köpa ett vinrött sidenband och ha i midjan också. Sen tänker jag köpa/sy en schal som är vinröd att ha över axlarna och en lite vinröd väska till som jag också måste hitta. Inte är det lätt.
Sen återstår det att hitta en vinröd slipps till Henrik, men det tror jag blir lättare, eller hoppas det iaf.  

Tid som går fort och mer bilder från vår semester

Kategori: Allmänt

Tänk vad tiden går fort. Igår den 21/7 var det väl tänkt att Olivia skulle bli 1 år. Ja om man räknar från det datumet då hon var beräknad. Så blev det ju inte riktigt. Om två veckor idag blir vår lilla prinsessa 1 år, 5/8. Vi fick ju vänta 15 dagar längre på vår skatt. Och dessa 15 dagar gick allt utom fort kan jag lova er. 
 Vecka 39 + 3 och fick vänta ända till vecka 42 + 1
Vart tog tiden vägen? Vad kläder hon redan ägt och hunnit växa ur och leksaker hon hunnit få. Hon kan redan gå, har sin alldeles egna vilja, mm. Ja tiden försvann. Snart är man tillbaka på jobbet som om man aldrig varit där ifrån. Vilken hemsk tanke. (6/9 är det dags att gå ner i gruvan igen, men försöker förtränga det och njuta av sommaren med min underbara familj istället).

Har inga nya bilder så bjuder på gamla som inte kommit in på datorn förrän nu. Eller gamla är de ju inte, ett par veckor bara.  =) (Blir lätt så när man har två kameror som man använder).

Lite bilder från Sunne vattenland 12/7

Lite bilder från Falkenberg där vi tillbringade en natt på vår semester i södra Sverige. (Olivia åkte 116 mil i bilen på 4 dagar, men gick hur bra som helst).

 
Blev jobbigt att bada, så fick sova 1 timme för att orka

 
Henrik passade på att pressa lite i solen undertiden

 
Men sen var vi igång igen =) 
Vill också vara med och kasta boll

 
Får leka på egenhand då. (Hotellet i bakgrunden bodde vi på). 
Henriks och min lunch innan vi lämnade Falkenberg för shopping på Ullared. (Min är den till vänster, 3 kulor. Henrik den till Höger 5 kulor.

Semester

Kategori: Allmänt

Vi är på semester därför det är lite dålig uppdatering här på bloggen. Just nu är vi i Falkenberg och bor precis vid havet där vi tog en strandpromenad efter att Olivia ätit sin middag.
Vi åkte i lördags morse, då vi styrde bilen ner mot Karlskrona/Sturkö där Henriks kusin bor med familj. När vi kom fram var inte riktigt vädret med oss, men det ändrade sig och blev en underbar kväll att sitta ute och äta i.
På söndagen blev det segling. Första gången för hela vår familjen. Mycket trevligt och tack för vi fick följa med. (Olivia var nog dock lite liten, men det gick bra ändå).
Leker med Linnéa
Är det så man ska göra

Måste ha lite hjälp av mamma

Theodor är snäll och leker med mig

Hela familjen på segelbåten

Idag har vi badat vid Norje havsbad. Olivia bara älskar att bada. En riktig liten fisk. Nu har hon även testat att dyka i saltvatten och brydde sig inte ett dugg. (Kan ju säga att dyket var lite ofrivilligt då hon kastade sig på mage på lite för djupt vatten).
Älskar att kasta sig på mage i vattnet så att det skvätter. (Här kommer en lite förkortad bildserie på det)
Än så länge har vädret varit med oss och imorgon hoppas vi på att bada lite här innan vi åker vidare mot Ullared och lite shopping =) Sen får vi se om vi styr bilen hem mot Kumla eller stannar en natt till. Som sagt vi får se=)

Hemma igen

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma igen från Olivias mormor och morfar. De två sista nätterna sov hon hos mormor och det gick hur bra som helst. Hon vaknade inte ens av det hemska åskvädret som passerade mellan natten måndag till tisdag.
Vi kom hem i tisdags och är nu hemma fram till på lördag då vi åker på en liten minisemester neråt i Sverige. Vi ska bland annat besöka Karlskrona, Falkenberg och Ullared.


Badar med mammas kusiner David och Elin


Jag kan ju komma ut om jag vill


Tittut.


Nybadad i poolen


Hej pappa!


Fick jag åka med =)

Mormor och morfar

Kategori: Allmänt

Vi är hos Olivias mormor och morfar just nu, därför jag inte bloggat. Vi har varit här sedan i fredagskväll. Det har blivit mycket bad. Idag har vi besökt Sunne vattenland och jag och Henrik har lekt av oss lite. Olivia också för den delen. Annars har vi badat i poolen hemma hos dom, och bara varit. Imorgon bär det av hemåt igen.
Olivia har också sagt sit första ord PAAAPPPPAAA, eller BBAABBA...som vi tror betyder bada =) För ur vattnet vill hon inte även om läppen är blå och skakar.
Jordgubbar

Kategori: Allmänt

Idag så åkte vi iväg hela familjen och plockade jordgubbar. Olivia tyckte att detta var riktig gott. Kan säga att hon hade en jordgubbe i munnen hela tiden vi var där.
På bilen är kläderna fortfarande rena mot var de var när vi var klara....då var hon mest röd.

11 månader, 5 juli 2010

Kategori: Allmänt

Igår 5 juli blev vår lilla prinsessa 11 månader. Snart har det lilla underverket varit hos oss ett helt år. Vart har detta år tagit vägen? Hur fort kan tiden gå egentligen?
Vi har varit med om mycket detta året. Det har nog tillexempel aldrig varit en sådan bra vinter som den vi hade 2009/2010. Bara att hålla tummarna för flera sådana vintrar måste jag säga. Vi har ju också än så länge haft en underbar sommar. Bara att hålla tummarna att den håller i sig också. Våren var kanske lite kort, eller var det någon vår alls om jag täcker tillbaka. Vårkläder vet jag inte om vi aldrig hann använd. Någon vecka kanske. Men men, nu njuter vi av sommaren.

Denna person är Olivia som 11 månader gammal:

Sova: Hon sover riktigt bra på nätterna trotts värmen vi har just nu. Läggnings tiderna har dock blivit lite varierade då det blir att man är ute och far lite mer nu, men runt 20-tiden om vi är hemma. Hon vägrar dock att somna i sin säng och jag har inte riktigt mage att köra 5-minutersmetoden då jag tycker det är ganska mysigt att mysa med henne en 20 minuter i famnen. (Den tiden det ca tar för henne att somna innan jag/vi lägger henne i hennes egna säng). Sen sover hon där oftast hela nätterna. Ibland får vi gå in och stoppa i nappen då hon inte hittar den själv. Och vissa morgnar fram i mot 5-6 så vaknar hon och får komma in till oss. Det tycker jag också är mysigt, så det är inte heller något större problem =)
Hon sover fortfarande två gånger på dagen. Första gången är vid 10-tiden och den andra är vid 14-tiden. 1 timme varje gång ungefär och båda tillfällena sover hon ute i sin vagn.

Mat: Hon äter riktigt duktig också. Gröt till frukost och ibland lite smörgås. Lunch vid 12-tiden och då oftast mat jag gjort själv, (köpmaten har hon krånglat lite med de sista gångerna). Sen får hon mellanmål runt klockan 15 (efter hon sovit middag). Då blir det oftast banan, en riktig favorit. Nu behöver vi inte mosa den längre då hon biter av tuggor själv. Dock ska hon ha nästa tugga innan hon tuggat ur. Så munnen är proppfull med banan kan jag meddela. Vid 17-18-tiden är det dags för middag, då är det liknande mat som hon fått till lunch. Och sen det sista innan vi myser och det är läggdags så är det en vällingflaska.
När hon märker att vi börjar göra ordning mat åt henne blir hon jätte glad/gnällig/skriker tills vi lyfter i henne i matstolen och får in första skeden.
Hon tycker också det är väldigt kul att smaka våran mat och vill gärna göra det varje gång vi äter. Det får jag nog ta på mig som mitt fel. Fast jag tycker det är bra att hon smakar och lär sig äta "våran" mat.
Rån och majskrokar är också sådant som går ner, majskrokarna stå lite högre upp på önskelistan om hon får välja själv.

Leka: Hon är helt otrolig på att leka själv. Bara vi är i samma rum kan hon leka själv nästan hur länge som helst. Fast hon har mer och mer börjat gå iväg till andra rum själv och leka. Bollar att kasta och sparka på är väldigt kul. Sen är också bilar, klossar och gåvagnen rolig. Hon har också börja lekt med hennes nalle/hund som pratar och en annan leksak som låter och snurrar.

Rörelser: Hon vägrar nu mera att ligga still på skötbordet ska man ha henne still får man ge henne hennes tandborste eller nått liknande, men man får skynda sig. Så nu är det up & go som gäller. Hon går nu mera hellre än hon kryper. Reser sig gör hon helt obehindrat och hon sitter mer och mer på huk och leker.

Prata: Det är inte mycket ord som kommer ur hennes mun. Det är Aaaaa (när man frågar henne saker och hon sitter och leker själv) Brrrrrr (när hon kör med bilar). Igår och idag har hon börjat få fram lite fler ljud och några ljud ihop. Men inget som man förstår.

Personlighet: Hon har en stark och bestämd vilja den lilla damen. Får hon inte som hon vill så skriker hon. Men oftast är hon faktiskt glad och nöjd. Tror de flesta som träffar henne ser henne som en glad liten tjej. Blyg är hon, fast det blir bättre och bättre. nu när vi träffar föräldragruppen så kan hon faktiskt leka själv med de andra barnen vi behöver nu mera inte vara med på golvet längre.
Sitta i vagnen och åka bil går också riktigt bra. (Får locka med någon leksak ibland).
Bada är ju också en favorit, det kan hon nästan göra hur länge som helst. Både sitta och plaska i hennes egna pool och bada på djupt vatten tycker hon är kul. Duscha är också en favorit och få gå in i duschen själv när någon av oss står där är riktigt kul.
Vi har helt enkelt en litet underverk här hemma. Hon är helt klart det bästa som finns, vårt hjärta ♥

Klossar, bus, en dag på stranden och bad i vår stora pool

Kategori: Allmänt

Bästa leksaken just nu. Att stoppa klossarna i varandra och helst i rätt ordning också. Kan sitta nästan 1 timme själv och greja med detta.

   

Lite bus hemma med häng på byxorna

   

Premiär bad i Harje  och Vättern

Vågade till och med släppa pappas hand efter ett tag och gå själv i vattnet

Roar mig med klossarna på stranden också, så mamma och pappa kan sola lite. Jag är så snäll och duktig på att leka själv.När vi kom hem gjorde jag också premiär doppet i vår stora pool hemma. Och det gillade jag.
Mamma och jag testade till och med ett dykOch jag var lika glad efteråt som på den tiden då vi gick på babysim.