Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

En dag vid poolen och en med kusinerna

Kategori: Allmänt

Gårdagen tillbringade vi ute i trädgården vid poolen nästan hela dagen. Riktigt skönt. Fler sådana dagar efterlyses, helst hela sommaren tack.

      
Så här lycklig kan man vara när man får bada

 Längtar bort.....

 .....till den STORA poolen såklart

 Det är så kul och spännande och leka där, men bada vill jag inte rikgtig då jag tycker det är lite väl kallt.

 Våran lilla solstråle ♥

 Nu tycker jag det är roligare att gå än krypa. Krypa gör jag bara när det ska gå riktigt fort.

 Idag har mina kusiner Ebba och Emelie varit barnvakt åt mig för första gången =)

 Det gick bra, fast hade telefonen till hands om jag behövde ringa mamma eller pappa =)
Midsommar hos mormor och morfar

Kategori: Allmänt

 Midsommarafton

 Funderar

 Hela familjen

 Går nästan helt obehindrat

 Badar med pappa

 Provar mammas gamla dockvagn

 Glass är gott

 Våran nya fina uppfart som blev klar idag =)

 Min fina uteplats att för att äta frukost i solen är snart klar =)

Bad

Kategori: Allmänt

Här har det badats efter att jag kom hem från jobbet idag och mer ska det badas i sommar. Jag gör min sista dag på torsdag för en lång, skön och mysig sommar med Olivia.Dator och fotboll....

Kategori: Allmänt Koncentrerad

En liten fotbollstjej, som inte var det lättaste att ta kort på då hon inte vet vad sitta still är.

   Nya sulkyn

Lite bilder

Kategori: Allmänt Henrik har fyllt 30-år

 Olivia har hittat chipsskålen

 En glad tjej


 Här kommer en bild på en tjej som tar lite steg. Blir mer och mer steg för varje dag. Nu har hon också lyckats ställa sig upp utan stöd och gått iväg 2 gånger.

Steg

Kategori: Allmänt

Olivia har tagit sina första steg idag, 10 månader och 4 dagar gammal.
Eller hon har ju tagit steg förut också. Men idag var det på riktigt och hon har gjort det flera gånger. Hon kan tillexempel stå och hålla i sig i bordet och så släpper hon tar 2-3 steg stannar upp några sekunder och sen fortsätter 2-3 steg till ens armar som man står och håller ut.
Nu är det bara att träna vidare så får vi hoppas att hon går obehindrat innan sommaren är över.
(Har tyvärr inte hunnit tagit något kort på henne idag då hon går, men lovar att det kommer senare).
Våran lilla Oliva kan mycket nu och har en stark egen vilja, då hon inte får som hon vill blir hon mycket arg och visar det med att skrika rakt ut.
Hon är nu också mycket nyfiken på allt vi har på våra tallrikar och vill gärna smaka, man får inte ha mycket av sin mat själv längre. När hennes mat är slut så skriker hon och blir arg. Vi har ett riktigt matvrak här hemma.
Sover gör hon också mycket bra och de flesta nätterna i sin säng. Hon sover ca 12-13 timmar varje natt. Det är inte omöjligt att få henne och sova till 9- halv 10 på morgnarna, (dock bara Henrik som lyckas med det).
Prata är dock inte hennes starka sida ännu, men det kommer nog det också. Hon förflyttar sig nu obehindrat och tar sig upp på nästan allt hon vill. Hon har ju lyckats krypa upp för hela våran trappa själv.
I morgon är det 1-års kallas på schemat. Vi ska ha 1-års kallas med föräldragruppen. Ska bli riktigt kul, dock kan vi inte vara med så länge då vi ska vidare till Karlstad på studenten.
Känns som igår, men ändå som att det var för en evighet sen hon kom till oss och var så här liten, inte ens 1 dygn gammal. Har redan hunnit med ett Sveas besök och träfat alla kompisar i föräldragruppen. Här testsover hon sin vagn för första gången som har varit en favorit sedan dess.

Lite mera bilder

Kategori: Allmänt

Går nu mera med min gåvagn på gräsmattan runt vårt hus
Lek med Filip
Firat kusinen Emelie som fyllde 11 år i fredags

Liten, liten uppdatering

Kategori: Allmänt

Jag vet. Jag har varit sjukt dålig på att uppdatera, skyller på vår nya dator, att bilderna inte blivit överförda förens nu, men här kommer en liten en. Mer bilder ska jag försöka lägga upp någon kväll i veckan. Detta beror ju på hur snällt Olivia somnar på kvällarna då jag är själv veckan som kommer då Henrik jobbar kväll. Vi har haft en jätte bra helg i ett helt underbart väder och mina föräldrar har varit här. Jag har till och med tagit premiärdoppet i poolen idag efter att jag och Emma hade sprungit våran mil. Det har nästan blivit en vana att springa milen med henne på söndagskvällar. Två söndagar i rad nu. Och det blir nog nästa söndag också. Medan vi sprang så lekte Olivia med Adam.
Igår blev Olivia 10 månader. Hon är nu mer en stor tjej som kan göra väldigt mycket själv. När Henrik och hon var på BVC förra veckan så visade vågen på hela 9550g och hon var 75 cm lång.
Veckan som gick så var det något varje dag, så denna vecka som kommer ska jag njuta av att bara ha något på torsdag och lördag. (Har målat om ett skåp idag, så ska roa mig med att flytta om lite här hemma).
Nu ska jag ladda för mina sista 3 veckor på jobbet innan jag går på mammaledighet igen. LÄNGTAR så.
Kan klättra upp på diskmaskinen och har klättrat upp för hela trappan själv också. Tar mig dit jag vill =)
Påväg till farfar på kalas och morsdagsfirande
Med mamma på morsdag
Badar i min egna pool