Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Vi börjar närma oss 8 månader

Kategori: Allmänt

Har ingen bebis här hemma längre. Hon börjar bli en stor tjej nu. Två tänder har tittar fram i underkäken. På tre dagar har hon lyckats sätta sig upp själv tre gånger från liggande på mage. Hon har också börjat inta något som man kan likna med krypställning.
Imorgon ska vi iväg igen till BVC eller igen och igen, var två månader sedan vi var där sist. Får se om vågen visar på över 9 kg?

Så här mycket har hon växt hittills under sina knappt 8 månader:
Datum               Vikt                   Längd                Huvudomfång
090805               3805 g                53 cm                 36 cm
090810               3620 g
090817               3690 g                54 cm                 37,2 cm
090825               3945 g                55,5 cm              37,5 cm
090901               4230 g                57,5 cm              37,9 cm
090916               4870 g                58 cm                 39 cm
091001               5285 g                59 cm                 39,5 cm
091111               6405 g                62,5 cm              41,2 cm
091204               7030 g                64,5 cm              42,3 cm
100105               7770 g                66 cm                 43,7 cm
100209               8180 g                68,5 cm              44,4 cm

Tiden gå verkligen fort här hemma. Jag var på jobbet igår och nu är det bara 5 veckor kvar tills jag ska ner i gruvan igen och börja arbeta. Känns sådär måste jag väl erkänna. Men det går nog bra bara man kommer igång. Och nu först handlar det bara om 8 veckor, sen tar jag mig 11 veckor sommarledigt, eller mammaledigt. Känns skönt.


Nalle Puh och min lilla trötta Tiger

    
Inga problem att bada själv i sitt lilla badkar


Idag har Olivia namnsdag: Det är Ester idag. Grattis min lilla älskling.

Olivia har fått sina första Kavatskor. De inhandlades i måndags. Så nu är vi redo för att göra ett premiärbesök i lekparken och ta den efterlängtade cykelturen. Även om tiden går fort och lite för fort ibland så ska det bli kul att börja göra mer och mer saker med Olivia som hon förstår och uppskattar.   Visst är jag söt

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft lite tråkigt, så jag fixa en liten fotostudio här hemma och fota Olivia.
Här är lite av resultatet.


 

Nalle Puh

Kategori: Allmänt

En tjej som leker med Nalle Puh. Försökte få lite fina bilder, men still är det sista hon vill vara.

  

 
                                                                      Snart kanske man kan krypa också,
                                                                      måste bara komma på att jag ska upp på båda knänaOlivia har vuxit lite sen sist vi tog kort på henne och Nalle Puh. 090916Sen har jag beställt riktigt fina bokstäver till Olivias rum. Riktigt nöjd.Vi har också sänkt ner hennes säng, då hon är så rörlig och att jag inte känner för att hitta henne på golvet en morgon när jag kommer upp och det fungerar riktigt bra. Eller ingen skillnad, hon sover lika bra som innan. Hon äter välling 1-2 gånger per natt och sover mellan ca 19:30-06:30. Det tror jag man får vara nöjd med som förälder till ett barn som är 7 ½ månad eller?  

Tand

Kategori: Allmänt

Första tanden tittar nu fram. Dock ser man den inte ännu, men man kan känna den. Bild kommer när jag lyckats fånga den =)

Lekt lite med kameran igen

Kategori: Allmänt

   

Våran lilla fotbollstjej……

 Försöker komma upp på knä, men det går sådär….så vi väntar nog med krypningen några månader till.Men jag börjar i alle fall få lite hår. Så kanske kan bli en tofs till 1-årsdagen, vi har inte slutat hoppats ännu.

Cykel

Kategori: Allmänt

Nu väntar faktiskt också jag och Olivia på att det ska bli bart på asfalten. Vi har älskat denna vinter som varit, men nu ser vi fram emot våren så vi får börja cykla.Dop och pulkaåkning

Kategori: Allmänt

Igår var vi på lilla Lykkes dop. Mycket fint och trevligt. Jag har dock kommit på att man missar en del av ceremonier nu när man har barn själv. Man måste försöka hålla någons humör på topp, eller försöka hålla henne någorlunda tyst. Men snäll var Olivia i alle fall, det kan vi inte klaga på. Och det är ju svårt att få henne att inte prata när hon är nöjd, så det fick hon göra. Hon satt och prata med Fredrik under större delen av ceremonin.Idag har vi haft en pulkadag. Vi har varit i Kvarntorp och åkt pulka hela familjen och Olivias kusin Ebba.

 

Namn....

Kategori: Allmänt

Har lite tråkigt. Olivia sover och jag var så duktig igår och storstädade hela huset, städade till och med köksskåp och lådor och sen på kvällen hjälptes jag och Henrik åt och damma vitrinskåpet med. Så nu är det vårstädat hemma hos oss. Bara lite tulpaner som ska inhandlas, men det får bli imorgon.
Idag annars har vi varit och träffat föräldragruppen som alltid på torsdagar. Lika trevlig som vanligt dock att det var massbortfall. Vi var bara 5 stycken där av 9. 

Sitter och letar lite namnstatistik.
Olivia ligger på plats 17 av de som föddes under 2009 och har Olivia som första namn/tilltalsnamn. Det var 569 stycken som fick heta Olivia. Allt som allt är det 17328 kvinnor som bär namnet Olivia och 1 man.

Kvinnonamnet Olivia kommer, liksom troligen den manliga motsvarigheten Oliver, av det latinska ordet för "olivträd", eftersom olivträdet troddes vara fredens träd blev namnet Olivia också kallat den fredsälskande Namnet har använts i Sverige sedan 1700-talet. Namnet klättrade snabbt uppåt på topplistan under 1990-talet och ligger numera på 24:e plats. Det finns 15803 kvinnor som har förnamnet Olivia. Av dessa har 7424 namnet Olivia som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag: 15 april.
Hittade detta på svenskanam och scb. Lite kul.

Just ja, kan meddela att alla ni som längtar efter våren, den är nog snart här. Vi hade +20 grader i vårt uterum igår när solen låg på. (Där är det redan sommar, snart kan man ligga där och pressa i bikini) Det var bara att ställa Olivia utanför uterummet och hoppas på att ingen katt var sugen på att besöka vagnen och det var det inte. Satt på myggnätet och då kommer de ju inte ner i vagnen så lätt heller.
Nu ska jag nog rensa lite bland gamla tidningar innan det är dags att börja med maten.

 

Det är riktigt kul att leka med burkar och det går att äta på dem också.

Vi hinner med massor

Kategori: Allmänt

Nu var det långe sedan jag var här inne. Vi har såklart hunnit med massor som vanligt.


Olivia har fått en ny vinterjacka. Eller den är till nästa vinter. Lite väl stor just nu. Så nu håller vi bara tummarna för att den passar då.

 Mysa med pappa i soffan.


Lekt och fått en jätte rolig Brio skallra. Den går att äta på också, som allt annat.

 Sen har vi hälsat på Thea i Forshaga också. (Vi träffade även hennes kusin Moa, men hon fastnade tyvärr inte på bil denna gång)


Sen har vi ju varit hos mormor och morfar och av mormor fick jag ett par jätte fina skor.

 

Vi hann ju även vara ute och leka i snön hos mormor och morfar i det fina vädret.

Vi hejade vi ju på pappa i vasaloppsspåret. Men han ville inte heller fastna på bild.
Snart ska vi iväg på sista babysimmet. För denna gång. Eller jag det blir nog ingen mer kurs heller. Bilder från det kommer senare.