Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Lekparken

Kategori: Allmänt

 
Min lekparkstjej, (Bilden tog för någon vecka sedan då vi besökte lekparken).

Lekparken är ny stället man ska häng i på eftermiddagarna i höst solen. Iaf om ni frågar mig och Olivia. Vi har nu besökt lekparken två dagar i rad och kan nog bli en sväng dit imorgon också om solen lyser. Om solen lyser med sin frånvaro prioriterar vi nog att städa, ta hand om tvätt och packa här hemma, då jag och Olivia åker till Nynäshamn på fredag eftermiddag/kväll för att tillbringa helgen där med min mamma och pappa hos min moster med familj. Kanske finns lite energi kvar imorgon kväll efter Olivia kramat sin kudde för lite plugg. Borde ta tag i den nya delkursen nu. Den började i måndags men har skyllt lite på att jag inte haft någon boken. Men nu kan jag inte göra det längre eftersom jag var och hämta den på biblioteket idag efter lekparks besöket som jag nämnde tidigare och där var vi idag med Olivias kompis Elsa och hennes mamma.Bilder från lekparken igår. (Tagna med mobilen så de blev lite si och så)Hösten är verkligen här nu och jag njuter för fullt. Någon dag sen när det fallit lite mer löv och solen står hägt på himlen ska jag ut och försöka fota Olivia. Vill ha lite fina höstkort på henne. Igår var vi en sväng til Kavat och inhandlade ett par nya höstskor åt Olivia. Jag skulle nog kunna köpa hur mycket skor som helst till henne. Eller skulle kunna köpa hur mycket kläder i alla dess former leksaker. Ja allt, det är ju så roligt. (Men att jag vill köpa mycket skor, det skyller jag på att jag fått efter min mamma).

De nya skorna som Olivia fick igår.

 

Länge, länge sen.....

Kategori: Allmänt

Ja som sagt. Nu var det länge, länge sen jag var här inne. Tiden räcker liksom inte riktigt till just nu. Lämnade in min första uppgift i torsdags på den ena kursen som jag läser just nu. I fredags åkte vi till mina föräldrar och har tillbringat helgen i Värmland hos dem. Idag när vi kom hem blev det handling innan Henrik åkte iväg och jobbade (han jobbar fortfarande) och jag åkte jag iväg och tränade medan Olivia var i trygga händer hos sin farmor och farfar. När jag har bloggat klart här blir det sängen med en film, för att ladda för en ny vecka full av aktiviteter.
Nu kommer det en massa bilder sen sist.Koncentrerad tjej

Redo för handling

Vår underbart söta lilla hösttjej hos mormor och morfar

Hjälper mormor att vattna blommorna i växthuset

Rida på gunghästar är lite av en favorit då vi inte har någon egen här hemma. Det är min gamla och Henriks gamla som hon använder mest.Om man råkar ramla så är det bara att hoppa upp och borsta av händerna =)

♥♥♥

När vi kom hem i eftermiddags så var det tebjudning på Olivias rum. De som blev bjudna var dockan och Nalle Puh. Det höll hon på med hela eftermiddagen.
Nått som vi märkt mycket av i helgen är att hon försöker härma oss med allt vi gör. Hon vill göra lika och fixar hon det inte så får man absolut inte hjälpa henne, då säger hon i från HÖGT.
Go natt!! (Ska försöka hinna blogga lite på kvällarna under veckan).

Här kommer bilderna

Kategori: Allmänt

Bilderna som jag lovade igår.


Puss på dig Nalle Puh


Redo för vintern


Handväska och telefon, redo att lämna hemmet


Det ska börjas i tid.....


Min underbart söta hösttjej


Kompisen Filip på besök


Gåträning med dockan

Hej, hej!!!

Kategori: Allmänt

Det var inte igår precis som jag var här inne, hoppas det finns några läsare kvar=)
Har suttit och pluggat hela kvällen. Eller 1 1/2 timme ca fick det bli efter att Olivia somnat. Nu är jag jätte trött så snart blir det sängen för mig med. Olivia var riktigt trött då hon varit och badat idag med sina kompisar Elsa och Sally och deras pappor, som jag förstod det så hade dom det riktigt roligt i badhuset.
Vi har så klart hunnit med massor sen sist jag var här. Bland annat i helgen så har jag varit på tupperwaredparty, kräftskiva med jobbet, chokladmässa i Askersund med trevligt sällskap och sen så avslutade jag helgen med ett aerobicpass.
Har hunnit jobbat en vecka nu och det gick fort och smärtfritt att komma in i det. Känns inte som jag varit där ifrån dock.
Olivia blir bara större och större. Just nu får man inte hjälpa henne, hon kan själv. Känns lite tidigt. Får hon inte som hon vill lägger hon sig ned och skriker. Härligt.
Ord som kommer ur hennes mun som man kan tyda är:
Hej=Hej (Säger hon till nästan alla hon möter)
Pappa=pappa (Kommer ur munnen mest hela tiden)
Mamma= mat
Mmm = (Det kommer också när hon sitter och äter)
Ack = Tack (När hon tar emot och ger nått)
Aj, aj = Aj, aj (När vi säger till henne så härmar hon oss eller när hon vet att hon gör något fel)
AAA = Vill ha uppmärksamhet
Roligaste leksakerna just nu är dockan, dockvagnen, min gamla handväska och en gammal telefon. Handväskan ska hänga på armen telefonen i handen upp mot örat och sen kör hon dockvagnen. Hon vet hur det ska se ut =)
Leka med spisen på hennes rum tycker hon också mycket om. Men då är det vispa i kastruller som är det allra roligast.
Med kläder är hon också duktig, det mesta försöker hon få på över huvudet. Men frågar man henne så vet hon var strumporna ska sitta och försöker sätta på dem på sina egna fötter eller på våra. Byxorna har hon också koll på om man frågar, men försöker hon själv så är det över huvudet. Skor har hon också koll på vart dem ska sitta. Nu väntar jag bara på att första klädesplagget ska komma på själv.
Andra roliga saker som hon gör:
Borstar av händerna när hon trillat.
Hoppar, (eller hon tror att hon hoppar men står kvar på marken då hon böjer på benen och sedan sträcker dem).
Hon har också blivit jätte kramig, ber man om en kram eller puss så får man oftast det. (Dockan får dock flest kramar och pussar).
Nu blir det sägen, är ju en dag imorgon också.
(Bilder ska jag försöka hinna få upp imorgon efter jobbet när Olivia sover middag).

Vi är ju redo för vintern också

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på hjärt- och lungräddnings utbildning i 6 timmar så nu kanske man kan fixa det vid skarptläge, men lovar inget.
Nu ska jag bara njuta av att vara mammaledig de sista 2 dagarna innan jobbet börjar på allvar på måndag.
Imorgon är det föräldrafika, (det sista för mig på ett tag). Och tur som Henrik har så blir det hos oss på grund av lite renoveringar och sjukdomar. Men det gör inget, måste bara jaga iväg våra ovälkomna husdjur, sen är de välkomna.
På fredag så ska vi besöka rim och ramsor för första gången, (och sista för mig). Ska bli riktigt roligt, (hoppas jag).

Här kommer lite bilder på Olivia i sina vinterkläder. För som jag skrev igår så är vi ju redo för vintern också här, eller nästa saknar ju ett par täckbyxor.
Nu är det bara att hålla tummarna för en lika bra vinter som vi hade sist. =)
(Fick dock inte med skorna på någon bra bild).

(Täckbyxor som saknas).