Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Njuter

Kategori: Familjen

Vi passar på att njuta för fullt av vintern här. Idag var det bättre då det inte var slaskigt, för slask gillar vi inte.

 
Vi tog mellanmålet på vägen hem från dagis
 
 
Sen provade vi längdsikdorna 
 
 
Innan vi gick till backen och åkte bob och pulka
 
 
Fråga mig inte hur jag lyckades få ut Vincent till backen. Men det gick =)

SNÖ

Kategori: Familjen

Vilken lycka både för stora och små. Snön har kommit till Kumla och vi håller tummar och tår för att den vill stanna tills efter den 9 mars.
Vi har hunnit mycket nu på morgonen.
Både skottat och åkt bob till dagis.

 

Det finns hopp....

Kategori: Vincent

5 timmar. Det finns alltså hopp om att Vincent en dag kanske kan sova en hel natt. Inatt har han sovit mellan 23:30 till 04:30. Kände mig nästan helt utvilad redan då. Men fick sen sova till ytterligare 06:45. Nu myser jag och barnen i sängen och Henrik har flytt till Olivias rum......(lite som vanligt).

Skridskor

Kategori: Familjen

Igår efter dags begav vi oss hela familjen till ishallen för att åka skridskor, eller två familjemedlemmar skulle åka. Blev dock ett kort besök då Olivia var jätte trött efter att ha vaknat 05:20 den morgonen. Ny tag en annan dag.

Fötter

Kategori: Familjen

Mina godingars fötter

Promenad....

Kategori: Familjen

Nya rutiner som ska hålla i ur och skur 3 dagar i veckan har jag kommit igång med ordentligt den här veckan.
Lämna Olivia på dagis kl 9 och sen minst 1 timmes promenad på det.

Jag längtar efter att få börja träna på riktigt. Springa, aerobic och träna upp lite muskler på det. Förhoppningsvis är det bara 3 veckor kvar tills jag får börja :)

Är någon sugen på att följa med så säg till, alltid roligare att gå två.

Sovmorgon? Och inget stressande....

Kategori: Familjen

Mina underbara barn bjöd på sovmorgon idag till 06:3:) Det var inte igår. Ja igår vakna Olivia 05:00....underbart, men man överlever det också.
Börjar bli van efter att inte ha haft sovmorgon på ca 3 år. Det där med att dela på helgen, sova en dag var som förälder gäller inte hos oss, då Henrik tar båda dagarna.

Idag har jag och barnen haft en lugn och skön dag. Vincent har sovit typ hela dagen annars legat själv och varit glad och nöjd. Olivia har lekt massa själv och vi har spelat spel och tagit en promenad.
Första dagen på ca 1 månad UTAN stress en ända gång.

1 månad

Kategori: Vincent

Igår blev jag 1 månad. Vart tar tiden vägen?
Jag gillar nu att halvsitta och prata, (läs flåsa). Det ända ljudet som kommer är uhää, eller något liknande. Sova ute i vagnen älskar jag, då kan jag sova bort mot 3-4 timmar.

4 veckor

Kategori: Familjen

Vincent blir idag 4 veckor. Vart tar tiden vägen?
Han beter sig väldigt likt så som hans syster gjorde. Sova i vagnen kan man göra nästan hur länge som helst, 3 timmar på förmiddagen blev det (kunde Olivia också göra) och sen två korta på eftermiddagen för att vi väckte honom. Man hinner mycket medan han sover och Olivia är på dagis.
Timmes promenad
Storstäda huset
Laga mat

På eftermiddagen har farmor passat Vincent medan Olivia och jag var på gympa. De gick en promenad.
Efter gymnastiken har jag lyckats bada/duscha båda barnen och fått de i säng i tid.
Nu hoppas jag på att Vincents natt blir bättre än de senaste 2 två. Det är inte lätt att sova när man är liten och förkyld.

 

Klistermärken

Kategori: Olivia

Sen 5 nätter tillbaka har vi kört med klistermärken här hemma när Olivia lyckas sova hela natten i sin säng. Hon har sovit 4 nätter. Och sen får hon klistra om hon lyckas somna själv efter sagan. Det har hänt 1 gång. Olivia har stenkoll på det här och det första hon ska göra när hon slår upp ögonen är att klistra :)

Tyst

Kategori: Familjen

Det är tyst här hemma.
Henrik och Olivia har åkt in till Örebro och ska titta på hockey. Vincent sover ute i vagnen och har gjort det i 2,5 timmar snart.
Jag njuter av ensamheten. Det tar på krafterna att vara hemma med två barn ensam en vecka då det varit höstlov och då får inte Olivia vara på dagis. Och rutiner har vi inte fått några ännu. Men det fungerar ganska bra ändå :)

Bra lördag

Kategori: Familjen

Vi har haft besök av grannpojkarna Melvin och Oliver. Olivia och Melvin lekte jätte bra på hennes rum. Småkillarna får vi nog vänta i några år innan de börjar leka lika bra:)

Sen har vi varit till Vingåker och shoppat eller övriga familjen shoppade och jag fick betala.....

Olivia, Vincent och jag tog en kvällspromenad till kyrkogården och titta på alla ljus. Olivia ville dock ta med Henriks morfars gravsten hem då den var "jätte fin".
Vi fick också be om tändare/tändstickor hos folk vi mötte två gånger, då ljusen slocknat på båda gravarna vi skulle titta på. Så en liten bra gärning gjorde vi också:)

Nu hoppas jag Vincent vill sova, för det vill jag.

Spy...

Kategori: Vincent

Vi har tydligen fått en liten spyunge här hemma. Vincent spyr i tid och otid här hemma och alltid när han ligger på skötbordet.

I onsdags var jag och Olivia med honom till BVC. Han vägde då 3 veckor gammal 4065 g och 54,5 cm lång. Han har växt hela 3,5 cm på 3 veckor och har äntligen passerat sin födelsevikt som var 3970 g.

Kalas....

Kategori: Olivia

Vi har kalas på golvet framför film här hemma jag och Olivia.
Vet inte om hon kanske brukar få sitta på golvet och fika när hon är på kalas???
Kalas är bland de roligaste man kan leka.

Dagiskort

Kategori: Olivia

Ett av årets dagiskort är på bild nedan.
Idag har vi varit i lekparken över 2 timmar med trevligt sällskap. Nu myser vi inne med brasa, ljus och film.