Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Jag fixa det...

Kategori: Familjen

Tror jag ikväll hade min först prövning med båda barnen.
Kom hem från Hallsberg ca 18:45 med ett trött barn och ett hungrigt barn. Fick in Olivia till tv:en och passa på att mata Vincent som var JÄTTE hungrig och åt ca 20 min. Olivia gnällde bredvid.
Upp och få på båda barnen pyjamas. Amma den ena lite till medan jag läser saga för den andra som sover inom 5 minuter.
Nu har Vincent och jag bänkat oss i soffan efter att ha röjt upp här hemma och fixar matlåda till Henrik.

Olivia och Vincent har målat idag

Trött...

Kategori: Familjen

Vaknar hur trött som helst. Hur kan det vara så? Jag somna 20:30 igår kväll. Vincent har ätit 2 gånger, så har kanske varit vaken 1 timme i natt. Har sovit 10 timmar -1 timme amning. Alltså 9 timmar. Borde vara utvilad tycker jag själv. Vi ligger fortfarande och myser i sängen :)

Denna vecka har Olivia höstlov så jag ska testa på livet som ensam mamma för första gången på riktigt. Vi har bara haft ensamma kvällar förut och då har allt gått som en dans att lägga båda barnen.

Mat

Kategori: Vincent

Lite ersättning har pojken nu några gånger. Jag blev sugen att se om min mjölk kanske kan räcka ändå. Så bestämde mig idag att pumpa ur mellan två måltider. Det borde räcka.....(se bild)
Vincent blir duktigare och duktigare att både ta flaska och napp, lite skönt om det skulle skita sig.

2 veckor

Kategori: Vincent

Idag blir vår prins 2 veckor. Tiden har gått fort samtidigt som den stått still och det känns som han varit hos oss i evigheter.

Idag har vi haft BVC besök. Vincent har inte kommit ikapp sin födelsevikt ännu. Han har 50 g kvar.
Vi upptäckte nu under eftermiddagen att jag inte har så mycket mjölk som vi trodde. Så han har nu fått sin första flaska med ersättning och jag pumpar ur för att förhoppningsvis få igång mjölkproduktionen igen och han blir bättre på att suga.....fortsättning följer.

Samtal

Kategori:

Hade igår ett missat samtal på min mobil som gjorde mig väldigt glad. Det var förlossningen som hade ringt och bad mig ringa upp idag om jag ville. Det var den barnmorskan som tog hand om oss efter att Vincent kommit och då komplikationerna började. Då inte livmodern ville dra ihop sig och jag förlorade 2,2 litet blod och var väldigt, väldigt nära att hamna på operationsbordet.
Hon ville höra hur vi mådde och hur vi upplevt det hela. Barnmorskan som förlöste oss hälsade och de båda sa att det vara bara att vi ringde om vi hade några frågor.
Fick svar på min trötthet och huvudvärk :)

Till skillnad på MVC i Kumla som jag är riktigt besviken på, de ska kolla upp mina blidvädren men har en känsla av att jag får ta tag i det själv om det ska bli av.

Promenad

Kategori: Olivia

Underbar höstdag med först promenad till dagis och sen en skön långpromenad för mig och Vincent.
Vi gick Hällabrottet, gick alltid där med Olivia.

 

 

 

 

Tandhygienisten

Kategori: Olivia

Olivia har varit hos mormor och morfar och även på mormors jobb. Där hon visade sina tänder och fick "banan" på tänderna.

 

 

Smink

Kategori: Olivia

Olivia fråga om hon fick sminka sig efter vi badat Vincent. Så här blev resultatet. Olivia var glad iaf. (Tror det får stå en sminkdocka på önskelistan till tomten). 
 
 
 

Bad

Kategori: Vincent

Idag har Vincent badat för första gången. Han var helt tyst och bara titta på oss och såg väldigt fundersam ut. 
 
 
 
 
 

Syskonkärlek

Kategori: Olivia

Syskonkärlek på hög nivå
 
 
 

Lika?

Kategori: Olivia

Lite lika tycker vi nog att de är.
De har iaf samma sovställning. 
 
 
Olivia inte ens ett dygn gammal
2009-08-05
 Vikt: 3805 g
Längd: 53 cm
Huv. omfång: 36 cm
 
 
Vincent 5 dagar gammal
2012-10-10
Vikt: 3970
Längd: 51 cm
Huv. omfång: 36,5 cm

5 dagar

Kategori: Familjen

Vincent blir idag 5 dagar gammal, tiden går fort men ändå inte.  
 
Man hinner med en hel del fast man har en till i familjen vars dagar består av att sova, äta, bajsa och spy ibland :) 
 
Idag har vi haft besök av MVC och Vincent väger nu mer 3820 g, han har alltså gått ner 130 g sedan han föddes. 
Vi har också haft besök av vänner nu på kvällen och nu sover båda barnen i sina sängar och deras föräldrar ligger halvdöda i soffan. 
 
 
Myse med lillebror
 
 
Kusinen Ebba på besök under helgen
 
 
Våra underbara barn. ♥

Olivia har tagit över!

Kategori: Olivia

Nu när vi hämtat hem Vincent och Erika från BB, så är det Olivia som styr och ställer här hur vi ska ta hand om Vincent. Den tjejen har längtat efter sin lillebror

BB

Kategori: Vincent

Här ligger vi på BB jag och lilla Vincent. Tråkigare plats får man nog leta efter. Längtar hem till övriga familjen.
Gick ganska bra att ligga här tills jag fick del rum med en Thailändare eller något som varken kan typ svenska eller engelska. Ska se på bonde söker fru på mobilen om ett tag sen blir det tidigt i säng. Måste sova ikapp mitt dygn jag missat. Fast känner mig just nu både pigg och rörlig. Har gjort några promenader i korridoren med Vincent i plastbaljan.

Den stolta storasystern Olivia har vart här och hälsat på och imorgon kommer de förhoppningsvis och hämtar hem oss❤

Välkommen Olivias lillebror

Kategori: Vincent

Igår kväll 20:25 kom Olivias efterlängtade lillebror till världen 💚
Han vägde 3950 g och är 51 cm lång.

Allt gick jätte bra, tills en, två timmar efter att lillebror är född då jag förlorade ca 2 liter blod och höll på att hamna på operationsbordet. Men jag mår riktigt bra trots det och bara för det blir vi nog kvar någon/några dagar på BB.
Nu längtar vi efter storasyster och pappa ❤

Höst

Kategori: Olivia

Igår var jag och Olivia ute och lekte i det fina höstvädret. (Dock lite lite löv på backen här ännu för de perfekta höstkorten). 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Olivia har blivit så stor. Imorse vaknade hon vid 06:45 och ropade på mig, jag gick in och la mig i hennes säng. Efter en halvtimme tröttnade hon på att ligga där och ville gå upp och leka. Jag sa att hon fick gå upp och leka själv. Och hon lekte själv på sitt rum medans jag sov i hennes säng till 8:30. 
 
Sen har dagen fortskridit så. Jag har sytt, Henrik spelat tv-spel och Olivia har "bakat" och sen gick hon upp och lekte på sitt rum. Hon har blivit så stor och duktig. 
 
 
 

Väntar........

Kategori: Vincent

Ingen bebis här inte. Börjar tvivla på att det kommer komma ut någon alls snart. Jag mår sjukt bra och känner mig ändå ganska pigg. Kommer på att magen finns ibland när jag ska hjälpa Olivia med något och när jag ska SOVA. Längtar sjukt mycket efter att få sova på mage igen. Fast sover hela nätterna så ska inte klaga för mycket på det heller.
 
Idag har vi gått över 1 vecka och 1 dag (8 dagar) gravid i vecka 42. Olivia kom 14 dagar försent. Än kan den hinna före, men känns som den trivs ganska bra där inne med att böka runt och trycka mot min vänstra höft. 
Att föda barn på beräknat datum är inte min grej iaf. 
 
Längtar efter att få:
tillbaka min kropp
springa/träna
ha mina vanliga käder
och såklart mysa med bebis och få ge Olivia hennes efterlängtade småsyskon. Tror hon också börjar tvivla på att det finns någon bebis där inne. 
 
 
Nykläckt Olivia........3 år går väldigt fort ♥
 
 
 
 

Majsskogen

Kategori: Olivia

Här har vi haft en mysig eftermiddag i "majsskogen" med kompisen Adam. Vi passade även på att fika ute i det härliga höstvädret och busa bland stenarna vid dommarringarna. 

    

     

     
 
(Ingen bebis ännu, imorgon är det en vecka sedan den var beräknad. Har den inte kännt för att komma ut tills nästa fredag ska vi till USÖ och specialistmödravården). 

Presidentval

Kategori: Allmänt

Huset städade jag igår. Tvättkorgen är tom och tvätten struken och ligger på rätt plats. Tv är det inte mycket vettigt på. Det som finns att titta på är Debatten från i natt inför USA:s presidentval. Kommer bli expert på detta. Det var första debatten av 3. Valet hålls den 6 november, ca 5 veckor.

Det vände...

Kategori: Olivia

Humöret vände under dagen och hos tandläkaren var Olivia jätte duktig. Hon började gapa när vi satt oss i stolen och gapade tills vi hopp ner igen typ.
Vi har också hunnit med ett gympa pass och där trivs Olivia och springa runt och hoppa bland alla redskap.

Ny dag imorgon och jag ska till frissan :) Längtar och tror allt att jag ska få gå dit då jag inte tror någon bebis är på G ännu.
+4 dagar nu, så 10 kvar om det blir som med Olivia.

Vilken morgon.....

Kategori: Olivia

Ibland kan hon allt. Det tog 1 timme att få på Olivia kläderna idag och inte nog med att de vanliga kläderna skulle på utan de skulle direkt till skogen när jag lämnade henne.
Kändes så där att lämna henne idag då hon satt i vagnen och skrek att hon inte ville till dagis hela vägen dit.
Nu är hon där och jag ska börja storstäda här hemma innan jag ska hämta henne igen kl 11 för tandläkarbesök.
Hoppas hon är på bättre humör då....

Bakning och pussel

Kategori: Olivia

Idag har vi bakat här hemma, 2 sorters muffins blev det. Och när vi bakat klart övergick vi till att pussla.

 

     

     

Spel

Kategori: Olivia

Eftermiddagen och kvällen hemma hos bestod av spel bland annat. Olivia och jag spela medan Henrik var på hockey.