Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Bilar

Kategori: Olivia

Olivias helg har bland annat bestått i att leka med pappas gamla bilar hos farmor och farfar.

   

   

Skor

Kategori: Allmänt

 
Idag har jag köpt hös/vinterskor åt mig själv. Tycker att man får unna sig det efter 9 månaders väntan, eller  -2 dagar. Och känner på mig att vi kommer nog få vänta ett tag till. Var hos MVC idag och magen har lyckats krympa igen, denna gången bara 1 cm på en vecka. Har tid igen nästa fredag och den håller jag både tummar och tår för att jag slipper.  
Efter ishallsbesöket åkte jag och Olivia till Kavat och inhandlade dem. 
 
Olivia och jag kommer nästa att ha lika skor i höst/vinter. 
 

Skridskor

Kategori: Olivia

Idag gjorde vi premiär för säsongen i ishallen på skridskor. Eller Henrik och Olivia, jag agerade fotograf. 
 
      
      
  
      
 
Kompisen Elsa var också där och åkte. 

Lyckades....

Kategori: Familjen

Jag har lyckats.....med att inte göra nästan någonting idag.
Lämnade Olivia på dagis kl 9 och gick hem och la mig i soffan och insåg att det är värdelöst på tv mitt på dagen. Jag och Henrik var iväg och luncha. Man känner sig som värsta skolkaren när man går här hemma och har Olivia på dagis, (dessutom är hon där gratis) och ännu mer blir det denna vecka då Henrik jobbar kväll. Men vänjer mig nog snart med detta också.

På eftermiddagen har vi varit och lekt hos en arbetskamrat till mig och hennes killar, trevligt.
Nu tar vi kvällen.

4 dagar kvar eller mindre än 20 borde det vara iaf.

Springa

Kategori: Vincent

Fick nu ikväll en såndan längtan efter min kropp igen. Tänk att bara få sätta på sig löparskorna och få springa sig så där riktigt trött. Dock måste bebis ut först och sedan förkylning släppa. 
 
Bebis får gärna komma NU. Är nog klar med alla MÅSTEN jag satt upp för mig själv som jag ville hinna innan den kom. 
6 DAGAR KVAR.....jag börjar dock tvivla och tror snarare det är ca 3 veckor kvar. 

Hjälpreda

Kategori: Olivia

Vi har fått en ny hjälpreda här hemma. Det är hon som ska skära grönsakerna till varje måltid. 
 
   

Mysigt med höst

Kategori: Allmänt

När hösten är här så är det mys på hög nivå. Älskar när man kan elda i kaminen och tända massa ljus. 

 

    

 

Bus

Kategori: Olivia

Lite bus hinner vi med också här hemma. 

    

 

Hjälper mamma att sortera tvätt.....

    

Bio

Kategori: Olivia

I lördags fick Olivia besöka biomörkret för första gången i hop med kompisen Adam. Det var en succé. Blir snart ett besök till. Filmen var dock för kort för att man skulle hinna äta upp alla popcorn, så vi fick fortsätta filmtittandet när vi kom hem.

Första veckan som mammaledig

Kategori: Familjen

Det är tur vi inte har allt för brottom till dagis på mornarna längre då Olivia både ska välja kläder själv och sedan klä på sig allt utan hjälp. Det var riktigt skönt att inte behöva stressa dit i fredags då hon var ledig.

Olivia går på dagis 9-14 tisdag, onsdag och torsdag.

Kan säga att jag kände mig som en riktg skolkare i tisdags när jag gick hem efter att ha lämnat henne.....men jag vänjer mig nog vid det också =)

   

   

det där med att sita still hemma är inte riktigt min grej. Tisdag och onsdag tog jag mig tid att STOR städa köket. Frostade av frys, städa kyl, tömde alla skåp och lådor och torkade. Diskade sånna glas vi inte använder så ofta. 

Tordagen fick resten av huset en omgång. Eller inte fönstrena, de kan kanske få en omgång i veckan beroende på vädret eller så får de vänta någon vecka till. Var trotts allt bara någon månad sedan jag tvättade dem och man kanske inte behöver göra det varje månad försöker jag intala mig själv =)

   
 
I torsdags bröt värdens förkylning ut på mig. Ingen höjdare att vara högravid och sen förkyld på det. Så har kurerat mig med smoothi, godis och nässpry. Nu är det mest bara halsen och rösten som inte är sig själva än, ja lite snor också. 
 

Lek & Buslandet

Kategori: Olivia

Vi har tillbringat förmiddagen på Lek & Buslandet med Olivias kompis Adam. Efter 3 timmars bus blev det lunch tillsammans. En mycket trevlig dag och nu en mycket trött mamma i soffan =)

 

   

   

   

   

Bakning

Kategori: Familjen

Under eftermiddagen har jag och Olivia bakat. Eller Olivia har ätit smet:) och jag bakat.
Imorgon är det sista dagen på jobbet, känns konstigt, kommer sakna dem, men vet att det går över när man kommer in i hemmalunken.

   

Var hos MVC igår. Magen har KRYMT 3 cm, fråga mig inte hur det gått till. Men så är iaf fallet och jag måste dit nästa vecka igen för mätning.
16 dagar kvar.....

Igår hade Olivia gymnastik för första gången den här terminen. Nu kör vi Kumla istället för Hallsberg. Var en tjej som tycker det var lika roligt nu som då.

 

Tömt kamerorna på bröllopsbilder

Kategori: Allmänt

Kvällens nöje har varit att tömt kamerorna på bröllopsbilder så att vi snart får plats med massa bebis och syskonbilder.
Hoppas på SNART, 19 dagar kvar eller 19+14 = 33 och det känns aldeles för länge. 
 
Först for vi till Arvika för bröllop
   
 
Sen blev det bröllop på "hemmapaln" i Vibykyrka, då var också Olivia med.
    


Spel och pussel

Kategori: Familjen

Det blev oplanerat en tjejkväll här hemma, då Henrik blev inringd till jobbet. Vi har roat oss med att spela spel och pussla.

Imorgon börjar jag min sista arbetsvecka sen väntas mammaledighet till 04-11-2013, Känns som jag ska vara hemma en evighet, vet dock att tiden kommer springa iväg och att jag snart är tillbaka på jobbet igen och då lämnar över en 4 åring och en 1 åring till Henrik att vara hemma och mysa med. 

♥ 20 dagar kvar idag ♥

 

 

Sjukling

Kategori: Olivia

Vi har en liten sjukling här hemma. Olivia vakna inatt och hade feber och så rinner snoret. Så idag är det vab. Men ska sätta henne i kärran lite senare sen och ta en promenad i det fina höst vädret. Just nu avverkar vi film efter film här hemma och jag har lyckats tömma tvättkorgen.

   

 

 

24....

Kategori: Familjen

Det är 24 dagar kvar nu, för mig och övriga familjen också tror jag så får den komma ut nu om den känner för det.

Olivia gjorde sin sista långa dag på dagis igår. Nu har hon 6 dagar kvar på sitt "vanliga" schema innan hon den 17 september blir 15 timmars barn till våren 2014 någon gång:)

Paket

Kategori: Olivia

Igår hittade Olivia ett fint paket i brevlådan från kompisen My. Så det blev pyssel under eftermiddagen.

Tack så jätte mycket!!!

    

Springcykel

Kategori: Olivia

Lyckan var total här hemma undereftermiddagen. Då jag och Olivia åkte iväg och köpte en springcykel åt henne. Hon själv säger att hon kör speedway som hennes killkompisar på gatan gör och är 1 och 2 år äldre. Hon har nog studerat dem noga, då hon brummar innan hon böjar springa och stegrar med cykeln. 

    

    

Redo att bli storasyster

Kategori: Vincent

Idag har vi inhandlat en ståplatta till Olivia, nu är hon redo att bli storasyster.....
 
   

 
 

Lite shopping

Kategori: Vincent

Olivia och jag börja helgen med lite shopping. Olivia tror att det är en lillebror hon ska få och skulle absolut köpa detta......vi får se vad det, 4 veckor kvar idag