Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Helg i 200

Kategori: Familjen

Ja, vi har haft en helg i 200 känns det som. Lördagen började med att Henrik gick med barnen till hans föräldrar och fixa lite med husvagnen medan jag tog en löprunda. Jag dit och mota hem dem för tidig lunch innan det var dags för Olivia att delta Kumla knattelopp på 500 meter ihop med kompisarna Adam och Elsa och ca 400 andra barn.
Olivia tog sig runt banan helt själv och överlycklig.
Sen blev det lite bus ute på vår gården ihop med kompisarna innan vi gick och titta på att de stora skulle springa.
Sen blev det Ikea och kvällsmat innan vi åkte hem till Henriks föräldrar och där kom Olivia på att hon skulle sova kvar. Meningen var att de skulle ha passat Vincent också, men sen i torsdags har vi mer eller mindre sovit i skift här på grund av att han blivit jätte förkyld. Så 35-års kalaset vi var bjudna på ställde vi in.
Idag har jag putsat alla fönster, agerat rörmokare efter översvämning i tvättstugan.
Olivia har lekt med grannpojken och dansat sen blev det besök hos kusinerna. Innan vi tog kväll här hemma.

Måndag imorgon. Städning och handling på schemat inför tisdagens besök. Ska försöka hinna till lekparken också om vädret tillåter. Innan jag tar ut egen tid på Marieberg med jobbarkompisar.

Förökats

Kategori: Familjen

Vi förökas med prylar i den här familjen. Idag hämtade vi hem det senaste tillskottet. En husvagn.
Denna ska vi åka Sverige runt med på sommaren och på vintern parkerar vi den förhoppningsvis i Sälen.

Nu längtar vi ännu mer till sommaren eller kanske vintern ;)

Plötsligt händer det....

Kategori: Vincent

Ja, plötsligt händer det. Vincent somna ca 18:45 (som vanligt) igår kväll och sov till 06:45 imorse, 12 hela timmar. Förstå vilken sovmorgon jag fick imorse. I ca 6 månader har jag gått upp med denne glade kille klockan 5 på morgonen. Någon gång har han lyckats sovit till närmare klockan 6. Men 5 dagar av 7 i veckan har klockan varit 05:00 eller 04:45 till och med då han slagit upp sina blå och visat sitt underbara leende.
Jag förväntar mig dock inte att detta håller i sig. Så imorgon är vi nog uppe runt 5 igen.
Ska tilläggas att han åt en flaska klockan 5 imorse och sov de sista timmarna i våran säng.
Så fort han sover i våran säng sover han 9 av 10 gånger på min arm. Visst det är jätte mysigt men man sover inte jätte bra ska erkännas.
Sov sött. Det ska jag göra nu tills jag vaknar av något av mina underbara barn. Olivia är nämligen expert på att prata och ropa i sömnen, så man inte vet om hon är vaken eller inte.

BVC

Kategori: Vincent

6-månaders kontroll på BVC idag för Vincent. Han fick em godkänd stämpel i baken med en vikt på 7420 g och 68 cm lång.
Inte nog med det, idag snurrade han från rygg till mage. En gång har detta hänt än så länge. Ny dag imorgon med nya möjligheter :)

Olivia cyklar

Kategori: Allmänt

Mycket som händer....

Kategori: Allmänt

Det är mycket som hände hemma hos oss just nu.
 
Vi börjar med att berätta att Vincent har blivit utsläng ur vårt sovrum och fått flytta in i sitt egna rum. Han har alltid sovit katastrofdåligt och vi kom fram till att sämre kunde det inte bli efter natten mellan fredag och lördag då han bjöd oss på hela 4 timmars sömn. Han har sovit i sin säng nästan hela nätterna sen han flyttat med en matning och den får han ha kvar ett tag till. Dock tycker han att vi ska ta morgon klockan 5. Sover han närmare 6 någon morgon ser jag det som sovmorgon nu för tiden :) 
 
 
Det stora som hänt här hemma är att Olivia har lärt sig cykla utan stödhjul. Så nu får jag och Vincent springa till dagis medan Olivia cyklar. In vill hon inte gå när vi kommer hem, här ska cyklas fram och tilbaka på gatan. Och idag cyklad hon til gymnastiken. Vi är så stolta över vår tjej som börjar bli riktigt stor.
 
Jag själv har lagt in en högre växel vad det gäller min träning. Nu vill jag komma i from och möblera tillbaka min kropp då kilorna redan är borta, men inte magen. 
På 4 dagar har jag sprungit ett Göteborgsvarv. (En runda på 11 km och två rundor på 6 km = 22 km). Jag har också tagit tre raska långpromenade med barnvagn under de här 4 dagarna. Och lite styrka på det också. Mer än nöjd. Nu ska jag bara fortsätta, men imrgon ska benen få vila ordentligt.
 
Vincent fyllde 1/2 år den 10 april.
Han äter oss snart ur huset :) men det kanske är normalt att en 6 månaders kille äter 1 1/2 portion gröt till frukost och iblnad en smörgås också. Ibland förmiddagsmellanmål, om han inte sover över det. En ordentil portion riktig mat till lunch med efterrätt. Tex en banan till mellanmål och sen tar vi 1 1/2 portion gröt till kvällsmat. Sen dricker han lite ersättning innan han somnar + en flask på natten. Plus att han ska ha något att äta på varje gång vi andra sätter oss och äter. Får han inget så skriker han. Matglad kille:) 
Imorgon ska vi till BVC, ska bli spännande och se vad han väger. 
Gåstolen har han inte förstått sig på ännu och det där med att rulla från rygg till mage har han inte riktigt kommit på, men det är på g. 
Han är fortfarande oftast en riktigt glad kille, men är värdelös på att ligga själv och leka. Blir han ensam på en filt skriker han 8 gåner av 10. 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka i Sverige

Kategori: Äventyr

Nu är vi tillbaka i Sverige. Vi kom till mina föräldrar strax innan 16. Då stod maten på bordet, vi hade inte ätit sen frukosten på Island. Olivia var sedan med och gick igenom resväskorna med allt vi shoppat. Allt var jätte fint tyckte hon, så söt.

Vi sover kvar här inatt och åker hem när vi vaknar imorgon.
Kan inte sova så ligger och lyssnar på barnens andetag. Vincent sover på min arm och Olivia ligger i sin säng som står i fotändan. Mysigt.

Har såklart saknat barnen massor, men denna resa hade aldrig gått och gjort med dem och jag ångrar den inte. New York kommer jag helt klart tillbaka till en vacker dag.

Bröllopsresa

Kategori: Äventyr

Nu är vi här. Resan hit gick jätte bra. Vi mötte upp Emil i Oslo på flygplatsen, han är bilvakt åt oss:) (Och mormor och morfar åt barnen). Han körde oss ända fram och när vi checkat in mötte vi upp honom igen och han bjöd på lunch innan vi skildes åt. Vi bytte flyg på Island och sen vidare till New York. Från flygplatsen blev det "flyg-tåg", tunnelbana och sen en liten promenad tills vi hittade till hotellet utan problem. (Tur att min man är gammal orienterare).
Vi har badkar :) Så ett bad blev det innan vi somnade ovaggade :)
Jag vakna dock klockan 03:20 lokal tid och var sjukt pigg och utvilad. Klockan 7 orkade vi inte vänta på frukost längre :)
Efter det har vi shoppat och gått och shoppat och gått lite till. Vi har nästan klarat av att gå igenom hela 7:e Av och 5:e Av. Blir en bit. Vi har också varit uppe i Empire State Building. Efter ca 12 timmars promenad somnade jag/vi med lite ömma fötter och trötta ben efter en god sallad i sängen :)

Idag ska vi besöka Ground Zero och shoppa lite till tror jag :) Vi har nog en beställning med oss på 6 par Converse och sen vill jag ha 3 själv och Henrik ett par. Hoppas vi kan göra alla nöjda. Vi ska försöka iaf :)