Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Plötsligt händer det....

Kategori: Familjen

Vincent sov hela natten utan mat. Somna innan 19 igår kväll, lyfte över han till mig vid 2 tiden och åt först efter 5 och det ser jag som hela natten. Sen somna han om och sov till 7.

Ikväll var det lätt nattat här. Olivia tävla med Vincent om vem som somna först. Tror båda barnen sov inom 5 min. Båda somna själva. Det brukar inte Olivia göra, vi läser alltid för henne tills hon somnar, (man brukar aldrig hinna läsa klart boken innan hon sover). Vincent brukar jag få lyfta upp någon gång, men inte ikväll.
Slutsats: Man blir trött av att gympa och titta på när syster gympar.

Likheter

Kategori: Familjen

Ser ni likheterna mellan dessa syskon? 
 
Vincnet 3 månader och 3 veckor gammal
 
Olivia 4 månader 
 
Vincent ligger lite efter i rundheten i ansiktet, men börjar nog komma ikapp ordentligt :) 
 
(Nu ska jag titta på Familjen annorlunda och njuta av att jag bara har två barn som sover sött i sina sängar just nu).

Badhus

Kategori: Familjen

Idag har vi hela familjen besök badhuset. För mig och Vincent var det första gången, medan Olivia och Henrik snart är stammisar där :) 
 
Vincent och jag kom dit lite senare, då vi körde ett träningspass först. 
 
Vincent uppskattade detta med bad lika mycket som sin syster. Han skrattade och flöt runt och njöt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Man blir trött av att bada
 
Eftermiddagen fick vi besök av grannarna Melvin och Oliver. Barnen lekte snällt och fint. och vi mammaor fick prata. Eller Olivier och Vincent lekte inte så mycket kanske).
 
 

Eftermiddagen

Kategori: Familjen

Efter dagishämtning blev vi kvar i pulkabacken en stund i det underbara vädret. Sen hem och äta mellanmål.

Effektiv dag

Kategori: Familjen

Hjälp vad effektiv jag varit idag.
Lämna Olivia på dagis kl 9, sen blev det 1 timmes promenad i kylan med Vincent med handling på hemvägen.
Väl hemma var det stor städning på schemat medan Vincent sov kvar i vagnen till 11:30 ca. Tömt tvättkorgen, förberett kvällens middag och kört lite styrka. Efter hämtning av Olivia kl 14 har vi bakat en kaka till Henrik och hans kompisar som ska titta på hockey här ikväll. Vi har också hunnit fixa med Vincents hand och fotavtryck i gips. Snart ska vi ta en promenad till Olivias gymnastik och där möta upp Henrik som kommer direkt från jobbet. Så får Olivia och Henrik gympa idag och jag och Vincent tar ytterligare en promenad med omväg hemåt 😃

Duktig

Kategori: Vincent

Duktig liten kille jag har trotts allt snor han har i sin lilla näsa och arg blir han när man ska torka den. Näsdroppar hade vi aldrig klarat oss utan. Han har redan förbrukat 1 1/2 paket.
Nu somnar han i sin säng inom 5 min. Man kan få gå dit en gång och stoppa in nappen. Han sover i sin säng till kl12 sen blir det vår. Nästa steg tar vi när snoret lämnat oss.

Bad

Kategori: Familjen

Nybadade barn så här lagom till helgen

Duktig

Kategori: Vincent

Har en duktig kille här hemma som nu tredje kvällen fattat att man kan faktiskt somna i egen säng. Detta betyder att jag har ensamma kvällar igen på 14 veckor. Måste erkänna att det är jätte skönt. Nu håller vi tummarna att detta fortsätter.
Ikväll har jag letat frisyr till bröllopet, utan resultat dock.

Lite av varje

Kategori: Familjen

Det närmar sig......bröllopet, nu är det bara 7 1/2 vecka kvar och jag bockar av flera saker från att göra listan varje dag. Hoppas bli klar med det mesta innan januari är slut. 
 
Vincent har nog fattat att man ska sova i egen säng. Igår behövde jag aldrig gå in något mer efter att jag skrev inlägget. Han sov till ca 23:30 i sin säng, sen fick det bli vår. Och Olivia som nästan aldrig sover hos oss sedan vi började med att klistra klistermärken varje natt hon sover själv sov hos oss i natt. Så hela familjen på 160 cm. Och i kväll tog det ca 20 min att få Vincent att somna. 
Dock är jag så trött på snoriga näsor nu som försvårara det där med rutiner. Vincent är 14 veckor gammal imorgon och har nog varit snorig 9 av de veckorna. Suck säger jag bara.
 
Bjuder på några bilder på vår slalomteje som berättade glatt på dagis idag att hon kunde åka själv =)
 
 
 
 
 
 

Operation...

Kategori: Vincent

...få Vincent att somna i egen säng har börjat här hemma. Det går sådär, jag har hållit på ca 30 min och varit inne 5 gånger och klappat på honom och stoppat i nappen, tagit upp och vaggat 2 gånger. Får se hur länge det tar ikväll. Dock är jag tveksam då han fixar att sova själv ca 20 min inomhus. Det är ute i vagnen eller i vår famn som gäller. Och på natten sover han på min arm.

Värmland

Kategori: Olivia

Vi har haft en helg hos mormor och morfar och sen med två dagar i Branäs. Vincent har varit kavar hos dem medan vi andra åkt massa slalom i sol och mellan -5 och -15 minus. Perfekt åkning. Och Olivia åker nu mer både lift och ner för backarna själv. Duktig tjej vi har.

 

 
 

2 månader...

Kategori: Familjen

Idag är det 2 månader kvar tills den stora dagen. Har idag provgått och tränat att gå i mina skor jag ska ha. Imorgon ska jag nog ta tag i brudbukett och beställa tid hos frisören när. Det närmar sig men känns som vi har läget under kontroll. ❤

I påsen ligger skorna och väntar

Samarbete

Kategori: Vincent

Ibland så kan jag och min son samarbeta väldigt bra. Han har eller rättare sagt sover fortfarande efter 3 timmar och jag har hunnit storstäda hela huset med allt vad det innebär. Bara rena sängkläderna som ska i allas sängar så är jag klar. SKÖNT :) och några tvättmaskiner köras, men det hinner vi klarande under dagen.

Mätt...

Kategori: Vincent

Om man är mätt så är man nöjd.
Ja Vincent har inte varit så stor i maten under sina första 12 veckor i livet. Så nu har mjölken nästan sinat och vi går nu på ersättning till 90%.
Mindre skrik och mer skratt har vi nu här hemma från våran lilla kille.

Bljöbyte

Kategori: Familjen

Olivia byter nu mer Vincents kissblöjor nästan helt själv. Duktig storasysters älskar att hjälpa till.

Sagostund

Kategori: Familjen

Så här ser det ut hos oss varannan vecka när det är läggdags. Dock är det bara den stora som somnar när vi läser saga. Den lilla somnar bara ute i vagnen, bilstolen eller i famnen.

Vår!?

Kategori: Olivia

Idag fick man nästan lite vårkänslor. Dock hoppas jag på mer vinter och att detta bara är något tillfälligt. Men vi passa på att byta skidor och pulka mot cyklar idag.

Napp....

Kategori: Vincent

..nej den har jag i handen medan tummen passar bättre i minnen

Nyårsafton

Kategori: Familjen

Vi firade med samma vänner som förra året och det var lika trevligt i år igen. Vi hade gjort några ändringar: Vi var hemma hos oss och sen har det ju tillkommit en lite människa som skrek sig igenom större delen av kvällen. Maten var jätte god. Barnen fixade att vara vakna hela kvällen och lekte snällt, åt duktigt och tittade på lite film. De var också med ute och skålade och sköt raketer på 12-slaget.
LYCKAT

Har fikat på tårtresterna nu på förmiddagen, så nu har jag tårtkoma. 

 

 

 

2012

Kategori: Familjen

Tittar tillbaka lite på 2012.....en trött nyårsdag som denna. Hela familjen var vakna till 01:30 igår. Olivia och hennes kompis Adam lekte snällt hela kvällen/natten och var med och skålade in det nya året.
 
Vi var upp till Branäs flera gånger och Olivia fick åka massa slalom. Vi var både där själv och med kompisar
 
               
  
 
 
Olivia lyckade göra illa armen på gymnastiken så vi fick uppsöka akuten för första gånen med henne och hon fick gå med gipsskena en vecka
 
Vi åkte till Karlstad och lekte med kompisen My 
 
Var en vecka i Sälen ihop med mormor, morfar och Emil
 
Påsken och våren kom
 
 
Vi väntade länge på lillebror, (som vi då inte visste var en lillebror). 
 
Vi åkte till Stockholm en helg och gick på Grönalund och Hockey VM
 
Vi var på koutsläpp i Askersund
 
Vi var på ett regnigt besök på Eskilstuna Zoo
 
Vi var på Astrid Lindgrens Värld och där lämnade Olivia sina nappar
 
 
Kusinbus
 
Midsommar hos mormor och morfar
   
 
Husvagnssemester på Öland
 
  
 
Glass i Söderköping
 
Olivia 3 år
  
 
Pippi Långstrump på Lerbäcksteatern
  
Olivia började med dans
 
I blåbärsskogen
 
Lycka, får en ROSA springcykel
 
Vi hann med att gå på två bröllop i väntan på lillebror

Lek och buslandet
 
Lite skridskor
 
Majsplockning
 
 
2012-10-10 20:25 kom äntligen lillebror Vincent
 
 
 
 
 
Äntligen kommer snön och vintern. vi passar på att vara ute massor och leka i den
 
 
 
 
Vi har fotostudio här hemma
Jul hemma
 
Lite slalom i mellandagarna
 
2012 års julkorts försök
 
Nu ser vi fram emot ett händelserikt 2013 med redan massor inplanerat. 
2013-03-09 blir det både dop för Vincent och bröllop ♥ 
(Men innan det blir av så är det en del rolig planering, dock är redan mycket klart).
En månad efter bröllopet åker vi på bröllopsresa till New York, bara jag och Henrik och när vi kommer hem står förhoppningsvis vår nyinköpta husvagn och väntar på oss :)
Första resan går till Götebrog, där jag ska springa Götebrogsvarvet.
Sen är det sommar och vi kan alltid hålla tummarna för mycket sol och bad, med många härliga semesterminnen med husvgnen.
 
 
God fortsättning och välkommen 2013!!!!