Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Tystnad.....

Kategori: Allmänt

eller inte. Lyssnar på sommarpratarna, dricker ett glas vin, sorterar kort och gör en fotobok från bröllopet. Eller jag gör faktiskt två från bröllopet och ska börja på en till Olivia på hennes fjärde år också. 
 
Detta var dock inte planen för kvällen, men regnet förstörde för mitt målande. Hoppas på sol imorgon igen så jag får måla då istället.
 
Lite minnen från 9 mars 2013 ♥
 
 
 
 
 
 
 

Mer bilder från Västervik

Kategori: Äventyr

Nu när jag äntligen lyckas tömma en av två kameror på bilder från semestern ska jag dela med mig några också.
 
 
 
 
Fanns ett födelsedagsbarn med på resan, Max 4 år
 
 
 
 
 
På denna gräsplätt njöt vi en vecka av massa sol och trevligt sällskap
 

Så kan det gå....

Kategori: Olivia

Igår kväll tog jag min cykel ner till sjöparken och testade Zumba. Ska dit och prova igen på torsdag:)
Iaf när jag lämnade hemmet satt familjen och åt och när jag tränat klart ser jag en bild på en sovande tjej vid matbordet på mobilen. Hennes måltider tar mellan 60 och 90 min per gång. Jag blir snart tokig på detta. Hon har alltså skrikigt och trotsat till hon blivit så trött att hon somnade, så kan det gå. Ska kanske nämna att hon cykla själv runt Kumla med mig och Vincent och dela ut sina inbjudningskort till kalas under eftermiddagen och det tog nog också lite på krafterna.
Så när jag kom hem sov båda barnen, när sov båda kl 19 senast?

Borta bra men hemma bäst

Kategori: Äventyr

Nu är vi hemma igen efter en vecka i Västervik med två familjer till. Långärmade tröjor är det sista vi använt på denna resa insåg jag när jag tömde husvagnen idag efter vi kommit hem. Sol, bad, bus, god mat, cykelturer, promenader, färska frallor till frukost, skrapsår på Olivia i mängder.
Men mycket tvätt blir det på en vecka vill jag lova. Nu är husvagnen tom, huset har det blivit ordning på igen, barnen är badade och sover sött i sina sängar.
Jag slöar nu i soffan. Husvagnen städar jag någon dag i veckan.
Nu ska jag och barnen ha semester själva i två veckor när Henrik ska jobba. Vi ska förbereda ett 4-årskalas för en förväntansfull tjej. Men vi börjar imorgon med ett besök på VC för Vincent då vi inte får bukt på hans sår på hakan.

Västervik

Kategori: Äventyr

Vi är i Västervik och njuter för fullt av den svenska sommaren. Vi solar, badar, leker, umgås med vännerna som är med, äter och dricker gott. Igår var vi på Västerviks ungdoms cirkus med barnen. Jag har faktiskt tagit promenad 2 morgnar av 3 med Vincent för att bland annat Olivia ska kunna få sova länge. Idag blev det till och med en löprunda, en tung sådan dock.
Nu blir det natten och ladda för en ny underbar dag imorgon.

Möhippa

Kategori: Äventyr

Idag har vi haft möhippa för Jennie. En lyckad sådan om jag får tycka det själv:) Lätt sommarens varmaste dag.
Champagnefrukost hos mig med lekar innan vi åkte och hade trekamp med blindeman, sumobrottning och gladiatorkamp. Gladiatorkampen var absolut inget för mig kan jag lova, men sumobrottningen var superkul dock väldigt svettig.
Efter det blev det lunch inne i Örebro innan det blev dags för relaxen på Gustafsvik.
Lite fräschare drog vi vidare för bowling och mat. Bowling kan nog meddelas att det inte heller är min starka sida i livet, men det viktiga är inte att vinna utan delta och ha roligt kör jag på det :) (Kanske inte helt ärligt jag).

Nu blir det sova för imorgon åker vi på semester.

Semester

Kategori: Familjen

Nu är jag redo för semester. Eller en tvättmaskin kvar att köra, sen är jag helt redo tror jag. Husvagnen är färdigpackad, bara några småsaker kvar att bära ut. Har lagat massa mat som bara är att värma på till lunch, sen blir det såklart grillat till kvällsmat.
Nu ska jag bara njuta av familjen, vänner, sol, bad, god mat och gott att dricka i en hel vecka. Inga måsten, inte en massa plock, som jag är expert på.
Västervik, snart kommer vi.

Ikväll är Henrik och Olivia iväg på Cirkus Scott. Vincent och jag har klippt gräset och han har fått bada, det han älskar nästan mest av allt.

Sommar

Kategori: Familjen

Sommaren är här på riktigt och vi gör inte så mycket mer än att badar massor och umgås med vänner. Tar dagen lite som den kommer och laddar för semestern i Västervik med husvagnen 1 vecka med vänner då också.

Sova

Kategori: Olivia

Ja hon sover länge på morgonen just nu min dotter. Inatt så fick hon för sig att hon skulle sova på golv puzzlet på sitt rum på golvet då såklart. Sagt och gjort det har hon gjort och sover ännu då kl 8:30.
Undrar om det varit mjukt och skönt?

Träningsvärk

Kategori: Äventyr

Jag har träningsvärk idag. Aj, aj, aj. Framsidan på mina lår, min rumpa och jag har till och med lyckats få träningsvärk i sidfläsket :)
Gå nerför trappan här hemma är inte lätt och det sägs väl att den värsta träningsvärken kommer 2 dagar efter? Så imorgon är jag väl sängliggande :) Eller så får det bli en lugn joggningrunda för att bli rörlig igen :)

Här hemma har vi tappat bort både veckodagar och tiden. Men vi njuter av sommarlov/semester/mammaledighet för fullt. Umgås med massa vänner både dag och kvällstid. Barnen är uppe sent och sover sedan förhoppningsvis lite längre på morgonen.

Trappan....

Kategori: Äventyr

Då har jag också bestigit den där omtalade trappan i Kvarntop som alla pratat och sprungit i sen tidigt våras. Ska jag vara ärlig tycker jag inte det blev så mycket springande. Jag gick nog mer än halva trappan varje gång och flåsa som jag vet inte vad. Väl uppe för trappan var det lite mer backe att bestiga, men då kunde man iaf springa innan det var dags att springa på nerför för att fixa varven under 10 min. Blev 5 varv och strax över 5 km.
Har jag inte träningsvärk i lår och rumpa imorgon är jag riktigt besviken.