Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Så kan det gå.....

Kategori: Olivia

Vart tog min lilla blyga tjej vägen? Hon som inte vågade lämna mamma och pappa många meter.  
Igår ville hon hem till en dagiskompis och leka. Jag och Vincent följde med och frågade och där stanna hon själv 2 timmar och lekte. 
Idag när hon ute och leker själv så kommer hon helt plötsligt in och frågar om hon får gå hem till en annan dagiskompis själv och leka. Tur jag har Vincent så jag inte behöver sitta här  alldeles själv :)  

På lördag är hon bjuden på kalas och dit får vi såklart helst inte heller följa med. 
Så kan det gå.....Vagn och träning

Kategori: Allmänt

Älskar verkligen vår vagn till Vincent. Nu har vi dock inte provat den i snö ännu, men det ska nog gå fint det också. Vi ska inhandla medar till den eftersom vi ska spendera mycket tid i Sälen och att dra vagn i meterdjup snö är ingen större hitt. 


Den är perfekt att springa med. Igår när han skulle sova och jag springa fick han följa med, blir lite jobbigare också. Tiden brukar bli någon minut sämre när han är med. 

Fick bli ett träningspass idag med. Måndagar är det egentligen boxning för mig, men kände för en kväll i soffan, så då fick det bli en löprunda i spöregn, utan Vincent denna gång och första gången i mörker denna hösten. 


Målet är 1 boxningspass i veckan, helst 2 och 2 löppass på det. Min vanliga runda är exakt 6 km och nu är målet att ta den under 30 min, varje gång. 

Sen har jag fått en tanke där jag inte riktigt känner igen mig själv i. Jag har fått för mig att ta mins 1 mil i längdspåret varje gång vi är i Sälen i vinter. Har hört att det finns något som heter tejp man kan köra på skidorna, det borde inte vara det svåraste. Borde jag fixa, eller så får min man hel enkelt fixa det. 

Blev ett långt inlägg det här. Men att träna är skönt. Man blir pigg, får egen tid, får komma hemifrån. 

En vecka kvar som mammaledig på heltid. På måndag börjar jag visst jobba igen och det är 10 år sedan jag tog mitt körkort. Vad gammal jag blev helt plötsligt. Jag närmar mig visst 30 ganska fort nu, men ännu är det något år kvar. 

Värmland

Kategori: Vincent

Jag och barnen kör en helg i Värmland hos mormor och morfar. Vi åkte redan i torsdags efter Olivia slutat dagis. 


Besök på mormors jobb


Hjälper mormor att kratta

Stickar på sitt egna lilla vis

Leker i bäcken

Bättre sent än aldrig

Kategori: Familjen

Idag flyttade ÄNTLIGEN en ny soffa in i vårat vardagsrum. Inte en dag för sent. Har inte trivts så bra med våran förra de senaste åren om jag ska vara ärlig. Men nu står den där och jag sitter själv här ikväll och tittar tv och inviger den medan jag lyssnar på när Vincent hostar uppe i sin säng. Ridning

Kategori: Olivia

Olivia tycker fortfarande att det är roligt att rida på tisdagar. De har samma häst 4 gånger sen byter de. Idag var andra gången hon fick rida på Figgaro. En häst med små trötta ben. 
De har lärt sig flera ridvägar. Så som snet igenom, rakt upp och idag volter. Idag var första gången de fick trava flera varv, så bara för mamman att springa med 😀

5 timmar

Kategori: Familjen

5 timmar kan gå fort och man hinner ingenting. Men det kan också gå sakta på ett bra sätt. 
Jag har hunnit massor idag medans Olivia är på dagis. Och ändå tagit det lungt tycker jag. 
Hunnit leka massa med Vincent och hans nya leksaker, sätta in massa papper, plocka undan, möblerat om lite i barnens rum, rensat bland leksaker, tagit en löprunda med Vincent i vagnen och nu sitter jag i soffan och ska snart gå och hämta hem henne.
En sak hinner jag inte och det är duscha eller jag vågade inte då Vincent sover ut, så få gå svettig och hämnat hem henne och duscha sen.

Solstråle

Kategori: Vincent

En underbar liten solstråle som redan hunnit fylla 1 år och utforska omgivningen för fullt.
Om mindre än 3 veckor är det mamman i den här familjen som går tillbaka till jobbet. Detta med lite blandade känslor. 
 
 

Höstsolen

Kategori: Familjen

I lördags var vi ute och lekte med kameran hela familjen i den underbara höstsolen.
 
 

 
 
 
 
 
 
 


 

Äpple

Kategori: Vincent

Äpple, eller ja det mesta är gott enligt Vincent.
Och det är inga problem att äta ett helt fast man bara har 3 tänder.
 
 
 
 
 

1-års kalas

Kategori: Vincent

Här kommer lite mer bilder från Vincens 1-års dag och sedan hans kalas i lördags
 
 
 
 
Stegen blir fler och  fler. Och nu går han omkring utan mål ibland.
 
 
Tur att sorasyster kan hjälpa till att öppna alla paket.
 
Glass är gott :)
 

6 Oktober 2013

Kategori: Vincent

..var dagen då Vincent vågade. Släppa och ta sina första steg själv. Dessa tog han hos våra kompisar. 
Så nu ska här tränas så han kanske hinner få till det till 1-års dagen på torsdag. Stor kille. Sälen

Kategori: Äventyr

I fredags tog vi ett stort steg närmare vintern i vår familj. Husvagnen kopplades på bilen och vi styrde mot Sälen och Tandådalen. 
Vi har haft en mysig helg trotts dåligt väder. Hösten är här på riktigt. 
Olivia var först lite tveksam åt att åka dit då det inte var snö och gick att åka skidor, väl där ville hon inte lämna husvagnen. Och sen tyckte hon det var konstigt att husvagnen skulle lämnas kvar där. 
Vi lämnade campingen 07:04 imorse för att åka hem på lilla Ebbas dop. Full bokade som vanligt :) Efter dopet var det dans för Olivia sen blev vi bjudna på mat hos dopbarnet. Nu dör vi i soffan efter att barnen somnat. 
Nästa besök i husvagnen blir när snön kommit. 
Vi LÄNGTAR
Vincents dop ängel som vi ska få hämta nästa söndag i Kumla kyrka