Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Massor som vanligt, men bland annat sommar och Göteborg

Kategori: Allmänt

Vi har som vanligt hunnit med massor sedan sist jag var inne här och skrev.

 Olivia har lekt med Lykke. En gång här hemma och sen en gång hemma hos henne.

 Olivia har huunnit testa att äta pannkakor.

Det var riktigt gott.

 Tagit en cykeltur i sommarvärmen.

 Lek ute på altanen i det underbara vädret.

 
Hjälpt mamma och pappa att plocka i och UR diskmaskinen.


Och helgen som varit besökte vi Göteborg och jag sprang Göteborgsvarvet. (Ska anmäla mig till nästa år också och kanske tar jag Lidingöloppet där emellan, men vi får se).

 

Lite mys på hotellrummet. 


 



Hinner inte med så mycket bloggande när jag jobbar och det är fint väder, då måste man ju passa på att vara ute. Men ska försöka bli bättre. LOVAR

Sommar????

Kategori: Allmänt

Man hinner inte blogga så mycket när man jobbar och sen den lediga tiden har man fullt upp att gosa och leka ikapp den tiden man missat under dagen med sin lilla prinsessa.
I torsdags fick jag vara med på föräldrafikat igen, alltid lika trevligt.
Natten till idag var första natten som jag och Olivia sovit själva. Gick riktigt bra, förutom att hon kom och sov i min säng redan kl 11, men det gör inge alls, är bara jätte mysigt.
Idag har vi haft en superbra dag med Olivias kompis Elsa och hennes mamma. Vi gjorde oss i ordning i morse för att gå på stan en heldag och då var det inplanerat att det skulle regna. Det gjorde det också då vi försökte få in båda vagnarna i bilen, vi lyckades efter lite krångel. Helt plötsligt så kom ju solen fram och det blev sommar. Olivia gick från åkpåse, jack och mössa till ingenting av det ett tag, så varmt var det och jag ångrade mig mycket att jag hade en SVART LÅNGÄRMAD tröja på mig.
Vi var först på stan och shoppade, åt lunch och sen promenerade vi ut till Holmen, kan varmt rekommendera det. Där fikade vi, gungade, tittade på får och kaniner….(Olivia var dock livrädd). Därefter tog vi båten över Svartån till Statsparken där vi promenerade runt en sväng och svettades lite till. När vi kom hem fick Olivia äta middag i uterummet.
Imorgon hoppas jag vi kan göra i ordning poolen. För nu tycker jag nog att sommaren allt är här.

 
Rädd för får

 Gunga är alltid roligt

Båten över Svartån


Äta mat ute är också kul


Sitter i grönt gräs för första gången....dock var det lite läskigt att ta på, så krypa vantar jag med.




Väntar på att mamma ska lägga mig, är ju jätte trött så vilar lite här så länge

Ullared Skor Mössa MM

Kategori: Allmänt

Tiden går och nu är jag inne på min andra jobbvecka av 8, alltså bara 7 veckor kvar till midsommar. Dock blir det en skön jobbvecka och massa tid med Olivia. Jobbade 8:00–14:30 idag och imorgon. Sen onsdag och fredag blir det 7:00–13:30. På onsdag ska vi på babycaféet. Jag har nämligen bestämt mig för att hinna. Henrik får ta en promenad dit med Olivia så åker jag dit direkt från jobbet, så får Henrik ta bilen hem sen. Det börjar ju inte förrän klockan 14:00 så borde hinna.

Olivia reser sig nu ganska obehindrat mot allt som går och sätter sig också ner duktigt sen. Stor tjej nu.

Ullared var vi på i lördags och blev en massa shoppat. Nöjd med alla inköpen och inget var onödigt enligt mig. Var en riktigt rolig och trevlig dag. Gick upp 04:30 och kom i säng 23:00 ca. Söndagen bjöd på en löptur på ca 1,5 mil och sen massa kramar med Olivia så klar. Ska försöka få till en löptur imorgon igen, men måste dock försöka fixa barnvakt då.

Det som inhandlades

Idag har jag ju som sagt jobbat och sen tog vi en promenad med Olivias kompis Elsa och hennes mamma till Kavat där det blev ett par söta skor till Olivia. Nu ikväll har jag också sytt en mössa till Olivia. Henrik får testa den imorgon på henne, passar den så blir det en till. Sen väntar jag på mönster till att sy några söta sommarklänningar åt Olivia också.
Nu blir det sängen. Vaknar Olivia inatt så blir det jag som får ta henne, då henrik också jobbar den här veckan.

God natt

Jobb, 9 månader, mm

Kategori: Allmänt

Nu har man snart jobbat en hel vecka. Det har gått riktigt bra. Om får säga det så kom man in i arbetet lite för fort och det kändes som jag aldrig varit där ifrån, det var väl det hemska med att börja jobba.

Igår blev Olivia 9 månader. En stor tjej som har en bestämd vilja. Hon vet vad hon vill, iaf när hon är själv med mamma och pappa.


Imorgon är det fredag och på lördag är det Ullared. Vi åker 6 mammor från föräldragruppen. Ska bli superkul och jag är superladdad. Helt galet shoppingsugen är jag. Stillade mitt shoppingbehov lite idag, då jag inhandlade en bikini åt mig och en hakklapp och maracas åt Olivia. Så nu är jag redo för sommaren. Vi har även varit och fotat Olivia på Babyproffsen idag. Så nu sitter jag redan och väntar på att bilderna ska dimpa ner i brevlådan. Skulle dröja 1-2 veckor.
Min lilla familj verkar klara sig bra här hemma medans jag jobbar och sliter, men det trodde jag också att de skulle, tagit sovmorgon till 8-9 varje morgon har de också gjort vad jag har förstått. Henrik frågade i tisdags över telefon då jag ringde hem vad han hade för matlåda han skulle äta under dagen…..verkar hårt att vara pappaledig =) Men det är sjukt kul att komma hem från jobbet och mötas av det finaste leendet som finns och en jätte kram.  
Nu ska jag vara med och tävla och vinna en kronan vagn, eller försöka iaf.


Medans pappa klipper gräset


Olivia har också hunnit med att vara på Speedway för första gången i sitt liv. Det tror vi hon gilla, eller hon visade inge större missnöje iaf, eller lite på slutet, men då var hon nog vällingsugen.

Vitsippor, gunga och jobb

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är nog våren här på riktigt och då beger jag mig ner i gruvan för att jobba. Hur dum får man bli? Ja, ja…sånt är livet. Idag var min plan att jag skulle ta lite fina kort på Olivia bland alla vitsippor…det gick ju sådär då fröken inte var på humör.



Vi har även hunnit testa gungan som nu är uppskruvad på tomten och den gillade hon.





Det blev också en cykeltur. Jag själv har också hunnit med att tvättat fönster och tränat.
Nu ska jag försöka hitta alla saker man behöver med sig till arbetet. De senaste 9 månaderna har man ju bara packat en söktväska och tänkt på vad Olivia behöver. Nu ska jag alltså tänka på mig själv. Känns lite konstigt.

Just jag på lördag blir det Ullared med 5 stycken mammor från föräldragruppen. Det ser jag verkligen fram emot, tror vi kommer ha en superbra dag utan våra små hjärtan. Prata, äta och shoppa är vad som ska göras….och skratta förstås. Ha en bra kväll. Nu ska jag ha söndagsångest som ni som jobbar alltid har, jag har ju inte haft det på 10 ½ månad ca. Så kanske är värd det inte vet jag.