Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Vecka 29

Kategori: Allmänt

Oj nu har det gått en vecka till. Känns faktiskt som tiden gått ganska fort. Och om man nu ska börja tänka tillbaka så vet jag inte riktigt vart jag gjorde av april. April verkligen bara försvann, nu kan vi ju hoppas att de närmaste tre månaderna också gör det, längtar...

Är i nu vecka 29 eller vecka 28 och 1 dag, som barnmorskan sagt och det är 83 dagar kvar.

Krabaten väger nu cirka 1,4 kg och är runt 26 cm lång mellan huvudet och stjärten. Den fortsätter att lägga på sig hull samtidigt som hjärnan och de inre organen alltmer växer till sig.  Det finns ingen plats längre för akrobatiska konster i magen, men Krabaten kan fortfarande sträcka ut sig och sparka, (och sparka gör ju lilla Krabaten ganska ofta just nu).


Annars så njuter jag av det underbara vädret som är just nu och alla trevliga vänner som jag träffat på sista tiden.

Imorgon är det bara jobb till klockan 12 sen klockan 14 så bär det av till Karlstad där jag ska möta upp mor, far och kanske bror för att gå på 50-års kalas. Men först ska vi till Ikea och förhoppningsvis inhandlar jag skötbordet som inte vill finnas på Ikea i Örebro.

Sen blir det att stanna hos mamma och pappa tills på lördag i alle fall och Henrik dyker upp någon gång under fredagen.

Nej nu ska jag packa ordning det sista, sen ska jag nog lägga mig och läsa en stund i min hemska bok "Levande begravd".

Uterum på G...

Kategori: Allmänt

Så var det söndag igen och hela helgen har bara flugit förbi igen eller hela april kanske man ska säga eftersom det är 1 maj på fredag.

Har blivit en massa gjort här hemma hos oss, då uterummet har påbörjats, (kommer nog bli riktigt bra). Själv har jag inte hjälpt till allt för mycket då jag bland annat var på Marieberg igår med Lollo, mycket trevligt och sen när jag kom hem intog jag solstolen och läste ut min bok.

Idag har jag hjälpt till lite då jag målade lite imorse, sen fanns det inte mycket mer för mig att göra än titta på.

Har varit riktigt bra väder för att vara ut och fixa i helgen, förutom regnskuren idag, fast den klagar inte jag på då jag hoppas att lite pollen försvann och att min allergi blir bättre.

Imorgon är det måndag igen och jag ska börja jobba som vanligt eller ska få prova att jobba 07.00-16.00 i två veckor. Och den här veckan är ju kort och bra, blir tre dagar att jobba 8 timmar och sen på torsdag slutar jag vid 12 för att be ge mig till Värmland.


♥ 86 DAGAR KVAR ♥ 

 
 

En underbar dag

Kategori: Allmänt

Har haft en underbar dag idag fast jag är superallergisk och jätte trött nu. Dröjer nog inte lång tid innan jag kramar kudden.

Jobbade först 08.00-12.00, sen bar det av in till Örebro där jag möte upp Susanna och Julia och åt lunch på campus, vi satt ute i solen och åt, helt underbart. Efter vi ätit och pratat en stund skulle Julia återvända till sitt pluggande och jag och Susanna tog oss en promenad. Var lite roligt att ta en promenad över de "gamla" vägarna som man alltid gick när man bodde där. Vi lyxade också till det och köpte en varsin glass i vårsolen. Men gud vad dyrt det har blivit med glass, man får ju typ inte en ändå glass under 15 kr idag, inte klokt. Efter promenaden styrde jag min lilla bil hem till Kumla igen och för bi Maxi och storhandlade.

Väl hemma strax efter 16 var jag helt slut. Satt mig i en stol på baksidan med min bok. Där satt jag tills det att Henrik kom på att VI skulle baka chokladbiskvier.

Sitter nu och väntar på att få provsmaka det färdiga resultatet. (Tror dock att de är riktigt god....det var i alle fall smeten).


Chokladbiskvierna och magen


Färdiga chokladbiskvierna

Vecka 28

Kategori: Allmänt

Så har ytterligare en vecka gått och vi är nu inne i vecka 28, underbart. Jag har nu gått in i tredje och sista fasen. Ett steg närmare. Krabaten ska nu väga ca 1,2 kg. den utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass utvecklade att de klarar av att andas luft, men skulle Krabaten födas nu skulle den ändå behöva hjälp med andningen. Krabaten kan fortfarande vända sig ett tag till innan den fixeras.


Hittade lite rolig information om viktuppgång och vad allt väger på nätet. Detta är ett snitt på vad man ska gå upp och det är 12,5 kg som man ska gå upp under 40 veckor, men detta är dock väldigt individuellt. Men lite kul att veta.
Moderkakan: 650 gram
Fostervatten: 800 gram
Livmoder: 1 000 gram
Bröst: 500 gram
Blodvolym: 1 250 gram
Vätskeansamling: 1 300 gram
Kroppsfett: 3 500 gram
Bebis: 3 500 gram

90 DAGAR KVAR ♥

3 månader kvar....

Kategori: Allmänt

Har nyss kommit upp ur en timmes bad men en bra bok, riktigt skönt.
Idag har det varit riktigt konstigt väder här. När jag cyklade till jobbet imorse och kommit nästan halvvägs började det komma ner små snöflingor, hmm, var det inte vår på g? Jag som tycker jag börjar bli lite allergisk också, bruka vara ett bra vårtecken. Men som tur var blev det inte så mycket av snön, så kunde cykla hem i torrt väder, skönt.
  

Idag den 21 april är det precis 3 månader kvar till den 21 juli och det är också 91 dagar kvar till beräknat datum, datumet kryper sig allt sakta närmare♥, men det är allt sakta.

Funderar på om Krabaten har hicka just nu när jag sitter här och skriver. Det skulle kunna vara det.  

Nej, nu ska jag förbereda lite mat tills Henrik kommer hem från jobbet.
Få skriva mer imorgon eller senare idag.

Tillbaka

Kategori: Allmänt

Nu var det ett tag sen sist jag var här, men nu är jag här igen efter en riktigt bra helg. Mor och far kom i fredags och åkte hem igår. Vi gjorde egentligen inge speciellt fast kändes som vi gjorde något hela tiden. Pappa har kopplat in elen i barnkammaren och sen var vi bland annat i Vingåker och där inhandlade jag en jeanskjol som jag kan göra större desto större jag blir, mycket nöjd. Har också suttit en del i solen i helgen, har inte varit riktigt så där jätte vårvarmt som förra helgen, men mot en solvägg så var det faktiskt skönt:-)

Igår eftermiddag var jag inne i Örebro och fikade med Lollo, alltid lika trevligt att träffa henne och kommer bli ännu bättre nu när hon flyttar tillbaka Örebro.


Idag har jag cyklat fram och tillbaka till jobbet, (mycket stolt över mig själv). Ska cykla resten av veckan också om det inte nu ska till och regna, (mina regnbyxor är försmå, hmmm) men det hoppas vi att det inte blir. Har också äntligen fått iväg de där papprena till försäkringskassan om havandeskapspenning, tog lite längre tid än vad jag trodde, men nu är de skickade i alle fall. Bara att hålla tummarna att det går igenom nu. I så fall så jobbar jag nog bara heltid till den 25 maj, annars så får jag bita ihop ännu längre och då jobba till den 12 juni. Men nu håller vi tummarna :-) 

Nu ska jag fixa lite innan jag ska åka in till Susanna.

♥ 92 DAGAR KVAR  ♥

Imorgon är det fredag :-)

Kategori: Allmänt

Vad denna vecka har gått fort, imorgon är det redan fredag igen och då kommer min mor och far på besök också, trevligt :-) 

I eftermiddag har jag bakat kanelbullar, mina första som jag gjort själv också tror jag. Kanske är på tiden om man nu ska bli mamma. Tycker nog att det hör lite till den rollen. De blev lyckade också om jag får bedömma själv, hihi. 


Huvudvärken har kommit lite smygande tillbaka. Men nu ska jag i alle fall skicka in papprena om havandeskapspenning, håller på att fyller i dem nu. Går sådär måste jag nog säga. Men imorgon ska jag försöka skicka in dem eller på måndag senast hoppas jag.
Har hunnit med och damsugit lite här hemma också under eftermiddagen/kvällen, fattar inte riktigt vart allt damm kommer ifrån, hmmm, äckligt är det i alle fall.
Nej nu ska jag plocka klart med det sista och sen lägga mig i soffan en stund innan det blir sängen.  

♥ 96 DAGAR KVAR....... ♥

Vecka 27

Kategori: Allmänt

Nu har det gått en vecka till och då gått in i vecka 27, eller 26 fullgångna veckor och sista delen av den andra fasen, (av tre faser, snart bara en tredjedel kvar) och 14 veckor kvar till beräknad födsel ♥


Vad har hänt med Krabatens utveckling sedan sist då?

Jo, Krabaten väger nu ca 1 kg och som barnmorskan fick fram igår så var Krabaten ca 25 cm lång.
Barnen suger ofta på tummen i den här fasen och det stärker musklerna i kinder och käke. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är också fullt utvecklade. Krabatens ögon börjar öppnas och hornhinnan bildas i detta stadium . Ögonfransarna är nu också fullt utväxta och ska ju skydda Krabatens ögon när den sen väl föds, (som är om en HEL evighet).


Kommer också lite uppdaterande bilder från barnkammaren här :-) 



Tillbaka på jobbet och beök hos barnmorskan

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på jobbet igen, var faktiskt riktigt kul att vara tillbaka. Dock hinner man inte få så mycket gjort på bara 4 timmar märkte jag, man kanske hinner vänja sig under de här två veckorna som jag ska jobba halvtid.
Har ju också varit hos barnmorskan idag, där hon tog massa prover som var bra som vanligt, skönt. Sedan lyssna hon på Krabaten och mätte den. Krabaten hade hjärtljud på ca 150 slag/minut och var 25 cm lång, (dock behöver inte det måttet var korrekt då det beror lite på hur den ligger i magen och nu trodde hon att Krabaten låg på tvären).  

Barnmorskan tyckte också att jag skulle söka havandeskapspenning, så nu har jag kommit fram till att jag ska göra det, (ändrar mig fort). Hon tyckte jag inte behövde ta ut allt om jag själv inte tyckte jag behövde det. Så under eftermiddagen ska jag skriva ut papprena igen från försäkringskassan och ta med till jobbet imorgon.

Fick också med mig ett moderskapsintyg från barnmorskan som jag också ska skicka in till försäkringskassan.

Nej nu ska jag plocka lite, vila en stund och kanske ta en promenad sen är det ju dubbelavsnitt av Desperate housewives ikväll :-) måste ju fixa att vara vaken så jag inte missar något av avsnitten, så vila får det bli idag.

Just ja, glömt att berätta att barnmatstol blir min gamla vi ska ha, ska bara måla den till vit så den passar i vårt kök :-)

Uppe med tuppen

Kategori: Allmänt

Då var man redan vaken fast det är söndag och påskdagen men inte kan jag sova för det. Lika fint väder ser det ut att vara idag som det var igår, underbart. Igår invigde jag bikinisäsongen 2009, helt underbart tänk om det kunde vara så här nu. Men känner på mig att något bakslag kommer det nog allt att bli. 
Bytte till sommardäck på min bil igår eller nej jag bytte inte, Henrik bytte till sommardäck på min bil och jag tvättade den, så nu är den sommar ren och fin eller i alle fall till nästa gång det har regnat.

Har blivit så där trött igen, men bara att bita ihop. Vår påskafton var helt i min smak igår, var hos Henriks systers familj på eftermiddagen/kvällen eller åkte hem strax efter 8. Helt lagom för min del, mycket nöjd med gårdagen.

Om solen visar sig framme hela dagen idag ska jag tillbringa dagen i solstolen och kanske blir det gillning sen i eftermiddag, vore inte fel.


Kan också meddela att huvudvärken fortfarande sitter i, men försöker att leva så vanligt som möjligt ändå. Ska till barnmorskan på tisdag igen, fast inte för huvudvärken egentligen men den kommer ju upp ändå.

Nej nu ska jag gå ut och ta en morgonpromenad i solen.


100 dagar kvar exakt till beräknad datum.   

Skärtorsdag

Kategori: Allmänt

Igår slogs det gamla rekordet av antal besökare här, samtidigt som SM-GULDET kom hem, (behöver jag förklara mer). Mycket trevligt :-)

Har kommit fram till att jag nog inte ska söker någon havandeskapspenning som jag blev rekommenderat att göra igår då jag var hos läkaren. Jag biter ihop istället. Det handlar inte om så lång tid, jag kanske inte ens hinner få tillbaka papprena innan det är dags att gå hem, om jag ens får det godkänt, jag tar ut all min semester som planerat, 25 dagar. Då gör jag min sista dag den 12 juni. Är ju sjukskriven 50 % tills fredagen den 24 april, veckan efter det är det en kort vecka, (är då 1 maj och jag ska sluta lunch på valborg 30 april) sen handlar det om 6 veckor att jobba och en av de veckorna är inte ens hel då man är ledig torsdag den 21 maj då det är Kristi himmelsfärds dag. Det handlar alltså om 5 HELA veckor. Försöker bita ihop, sen ska jag säkert till barnmorskan någon dag, då går det bort lite och sen om nu föräldragruppen skulle ses vid 15 tiden en gång i veckan så blir det en kort dag där också, (fast har inte hört någonting om det ännu). Sen brukar det ju alltid inträffa något oplanerat. Om det inte bli värre så biter jag ihop de sista veckorna.

Idag fick jag ett paket från Go´boken som innehöll massa roliga saker, ska sätta mig och titta igenom det lite noggrannare nu.

Ha en trevlig skärtorsdag :-) 

♥ 103 dagar kvar ♥

Vecka 26 och lite uppdatering

Kategori: Allmänt

Nu uppdatering av situationen

Idag har jag varit hos läkaren och blev väl inte jätte mycket klokare på det. Blev sjukskriven halvtid i två veckor eller tills fredagen den 24 april. Detta på grunda av min huvudvärk som hon trodde berodde på gruvan och dens miljö. Hon tyckte också att jag skulle söka havandeskapspenning på grund av arbetsmiljön som jag jobbar i. Dock trodde hon kanske inte att jag skulle få det, men söka tyckte hon absolut att jag skulle göra, så nu har i alle fall skrivit ut banketter.

Sen har ju ytterligare en vecka som har gått och är nu alltså i vecka 26 eller som barnmorskan hade sagt vecka 25 och 1 dag. Krabaten är nu ca 23 cm lång från huvudet till stjärten och väger ca 900 g. Ryggraden blir starkare och starkare för att sedan klara av att bära upp Krabatens kropp. Lungorna utvecklas fortfarande och krabaten växer till sig mer och mer. Med lite tur så ska man kunna höra Krabatens hjärtljud om någon lägger örat mot min mage. När Krabaten hör ljud så reagerar den med att få en högre puls och spelar man musik så kan det hända att den rör sig i takt. Den kan höra ljud upp till mer än 80 decibel, det är ungefär likvärt med en stökig statsmiljö.
Kan också passa på att berätta att nu kan jag inte ha ett ända par av min "vanliga" jeans, snyft och igår så började jag gå och titta i Henriks garderob om han hade några kläder som jag kunde LÅNA ett tag. Är ju bara 104 dagar kvar till beräknat datum :-)

En liten, liten uppdatering

Kategori: Allmänt

Ny vecka och måndag igen. Själv så har man tagit åt sig av det barnmorskan sa i fredags och är alltså hemma från jobbet idag och imorgon. Och på onsdag kl 9 ska jag till läkaren, så till dess tänker jag hålla mig hemma från jobbet om inte huvudvärken skulle släppa. Men den har nästan varit värre i helgen och ringde faktiskt till förlossningen i lördags som jag blivit tillsagd. Vi kom fram till att vi kanske skulle lyssna på dem, det är ju de som är proffs. Jag berätta som det var och hon jag fick prata med tyckte jag skulle vänta tills jag fick träffa läkaren på onsdag, eftersom jag hade en tid bokad.

Nej nu ska jag hålla mig borta från datorn och lägga mig och vila en stund.  

Liten uppdatering

Kategori: Allmänt

Ska nog inte sitta här vid datorn egentligen eftersom huvudvärken fortfarande sitter i, men ska uppdatera er om det senaste.

Var hos barnmorskan igår igen och det var fortfarande inge fel på mitt blodtryck, blev till sagd att ta två Alvedon var fjärde timme, än så länge har det inte gett resultat. Sen om det inte har släppt under eftermiddagen idag tyckte hon att vi skulle ringa till förlossningen, det kände jag mig lite tveksam till, så nu är det bara att hålla tummarna att det går över.

Annars så fick jag en tid till läkaren på onsdag och jag själv känner att jag kan nog vänta till dess istället för att ringa förlossningen, men vi får vänta och se ett tag. Idag ska jag försöka att inge göra någonting. Väntar på att dimman ska försvinna och att solen ska komma fram så att jag kan gå ut och lägga mig i solstolen och kanske få lite färg i mitt vita ansikte :-)

Barnmorskan tyckte också att jag skulle sjukskriva mig själv tills på onsdag när jag ska till läkaren, för när jag berättade om hur miljön är i gruvan där jag jobbar så trodde hon att huvudvärken kanske kan komma därifrån. Så om den inte släpper så ska jag väl försöka hålla mig hemma och roa mig med att ta lite promenader och sen göra så lite som möjligt  

Nej nu börjar jag bli hungrig, lite frukost skulle inte vara fel medans man väntar på solen ska leta sig fram.  

Nu är det väl vår?

Kategori: Allmänt

Hoppas att våren är här för att stanna, tänk vad underbart det är ute nu. Dock upptäckte jag i går att jag kan glömma att ha min vårjacka denna vår, fick precis igen dragkedjan och då kände jag mig som en korv....och magen kommer nog inte att bli mindre under våren, så om jag ska ha den får den vara uppknäppt helt enkelt.
Idag på jobbet fick jag ett glatt besked att jag fick ta ut 25 dagar betald semester :-) (har bara fått ihop 14 dagar) Nu kan jag gå hem när jag hade tänkt mig, gör sista dagen den 12 juni om allt går som det ska.
Kan också upplysa er om att det då bara är 2 månader och 10 dagar kvar tills jag går hem på en riktigt efterlängtad ledighet :-) (nu är det bara att hålla tummarna att ingen har fattat detta fel innan de gjorde oss lyckliga ) 
Kommer gå hem 5 veckor före beräknad nedkomst, känns riktigt skönt. Nej nu ska jag ta tag i lite tråkigare saker, ska nämligen torka golven och städa toaletterna.  

Vecka 25

Kategori: Allmänt

Nu har man gått in i vecka 25 eller vecka 24 + 1 dag som barnmorskan hade sagt och sista tredjedelen har börjat av graviditeten, kanske man kan se slutet snart :-)

Krabaten är nu ca 22 cm lång mellan huvudet och stjärten och väger runt 800 g, det är dock svårt att säga nu hur stor den är exakt då alla barn utvecklas olika efter vecka 20.

Krabaten kan nu ta tag om sina fötter och knyta nävarna. Den lägger nu sin mesta energi på att växa och den får större och större chans att överleva nu för varje vecka som går, dock är det fortfarande stor fara för komplikationer om den skulle födas nu.

111 dagar kvar :-)