Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Frisörbesök

Kategori: Vincent

Idag har barnen besökt frisören. För Vincent var det första gången och gick jätte bra, han satt snällt i mitt knä och blev klippt samtidigt som han titta på när Olivia blev klippt. 

Stockholm

Kategori: Äventyr

Vi är redo. Imorgon strax efter klockan 9 kliver jag och barnen på tåget i Hallsberg ihop med kompisarna Elsa och Svea och deras mamma. 
Vi ska tillbringa dagen i Stockholm med shopping och ett besök på Skansen eller kanske Junibacken om vädret inte vill vara med oss. 
Kläderna är framplockade, skorna framställda, ytterkläderna framtagna och väskan packad med lite mutor och färdkost. 
Nu ser vi fram emot en trevlig och lyckad dag

Salva

Kategori: Vincent

Nu ska vi testa en ny salva på Vincents haka och har den inte gett resultat på tisdag blir det antibiotika. Det är det sista som finns att testa låter det som när man pratar med dem på VC. 
Nu håller vi tummar och tår att detta sår försvinner.

Han har hunnit med några salvor till son lilla kropp på snart 1 år. Salvor!

Kategori: Vincent

Lilla Vincents haka blir vi inte kloka på. Såret har funnits sedan april. Ibland blir det bättre och ibland är det katastrof. 
Vi har sökt hjälp 3 gånger nu på VC. Vi var där förra veckan och då tog de en odling. Fick ytterligare en ny salva vi ska smörja 2 gånger per dag i 5 dagar. Vi är klara med behandlingen imorgon och imorse hade Vincent kliat sönder såret, så det var blod lite överallt i hans säng. Tack vare det är det större än någonsin nu. 
Suck säger jag bara. 
Hoppas få ny tid imorgon och något som hjälper.Stor tjej!

Kategori: Olivia

När man är 4 år börjar man bli en stor tjej. 
Om en vecka ska hon ta sitt första MÄRKE!!!! Rättare sagt sitt först Rid Märke. 
Så idag fick vi läxa med oss hem från ridningen och vi har förhör lite då och då. Olivia ska svara på hur man ska bete sig i stallet. 
Man får INTE springa, INTE skrika, INTE gå bakom hästens rumpa, barn SKA ha hjälm i stallet, MAN ska hålla ordning på alla saker, INTE slänga saker på golvet. 
Skogen

Kategori: Allmänt

Idag har jag och barnen varit i skogen och letat efter svamp med deras kompisar Elsa och Svea. Vi hitta inte så mycket svamp. Barnen hitta lite blåbär. Men vi hade det trevligt och höstsolen lös fint på oss. Vi avslutade med en liteen, liten marknad. Olivia och Elsa lyckades bli med på bild av Na, så blir att spana i tidningen efter dem. 
Henrik är i huvudstaden och roar sig idag, så jag och barnen får ros oss själv idag. 


Kärlek

Kategori: Vincent

Hur mycket kan man älska dessa ungar? 
Hur mycket som helst är helt klart säkert.Snart 1 år

Kategori: Allmänt

Tiden går fort. Redan mitten på september och om 7 veckor ska jag tillbaka till någon vardag med jobb igen tydligen. Känns overkligt, men ändå roligt. Funderar på hur jag kommer lyckas sitta still på min stol hela dagarna. Jag som knappt sitter ner och äter om dagarna nu. 
Vet sen sista att man kommer in i det alldeles för snabbt och det där med att börja jobba kan nog vara bra för mitt småätande, för det ska erkännas att jag är bra på att göra när jag går här hemma. 
Men innan jag ska tillbaka till verkligheten ska det hinna hända mycket roliga saker. 
 
Vincent blir snart 1 år och det där med att gå tror jag han inte hinner lyckas lära sig till 1-års dagen. Kanske inte ens till jag börjar jobba. 
 
En till av alla saker vi ska göra innan det är dags är att flytta upp husvagnen till Sälen och Tandådalen där vi nu tydligen ska tillbringa minst en helg i månaden. Vi längtar massor hela familjen.
 
Lite mer saker vi ska hinna med är en tur till Stockholm med kompisen Elsa nästa vecka. Gå på dop för lilla Ebba. Elin kommer på besök och ska vara barnvakt dessutom, LYXIGT :) Olivia frågar varje dag om det är idag hon kommer, så är en tjej som längtar efter henne här hemma. 
Jag ska ut med jobbet. Räkfrossa med mammorna i Olivias föräldragrupp. 
Hösten känns inte ett dugg lång. Snart har vi klarat av oktober också och november går nog lika fort det också. 
Igår när jag var ute och sprang fick jag julsånger på hjärnan och sen börja jag fundera på årets julkort. Vi får se vad jag kan få med barnen på:)
 
 
 
 
Vincents önskelista börjar bli lång inför 1-årsdagen. 
 
 
 
 
(Storlek 80 eller 86 på kläder)
2-delade pyjamasar i massor önskar han sig då han helt plötsligt växt ur nästan alla han har.
Vanliga långärmade t-shirts, går åt en del. (ej body).
Mysdress från Adidas, Nike eller liknande. 
Leksaker som låter. (Gärna något som ser ut som en iPhone)
En blå stor legolåda
Bilar, traktorer
En nycklpiga/geting att åka på
Blå liten fåtölj
Vantar, både tunna och tjocka. (De tjocka ska passa till grönt och rött)
 
Jag och barnen har tagit helg idag och de ligger nu ny duchade i sina renbäddade sängar i ett nystädat hus. Har hunnit med den vanliga promenaden efter lämning av Olivia och klippt gräsmatta också, (kanske för sista gången i år) inna det var dags och hämnta hem Olivia igen. Väl hemma hoppade vi bland annat hage på gatan innan hennes grannkompis kom för lek. 
De där promenaderna kommer jag att sakna massor när jag börjar jobba.
 
 
 
 
 

Missat

Kategori: Familjen

Missade att byta till fösta startled i Tjejmilen med 57 sekunder. (Skyller dessa sekunder på min kissepaus jag var tvungen att ta efter ca 6 km). 
Man var alltså tvungen att vara under 52 minuter. 
Detta måste jag rätta till på något vis innan jag anmäler mig till nästa års Tjejmil. Vill starta med de bästa:)

Åstadsloppet går i Örebro och är ett bra tillfälle, datumet passade inte jätte bra, men jag får springa fort så vi hinner med att ha Vincents 1-års kalas för släkten där på eftermiddagen/kvällen den 12/10 också.
Nu var ju frågan om jag ska springa milen eller nöja mig med 5 km? 
För att få starta i startled 1 på Tjejmilen är det 5 km under 24 min eller som sagt milen under  52 min. 
Funderar......fort måste jag springa iaf

1/2 ÅR

Kategori: Familjen

Tänk vad tiden går fort.
Ett halvår idag sedan vi sa JA till varandra och blev man och hustru.
 
 

Tjejmilen

Kategori: Äventyr

Idag packade vi in oss hela familjen och styrde mot huvudstaden för Tjejmilen. Det var en riktigt varm och fin sommardag vi fick.
Loppet gick sådär. Jag satsade på 50 min och höll det som sluttid fram till 6 km då jag tröttnade totalt och tappade då och kom i mål på 52 min och 57 sekunder.
Blir att träna mer inför nästa år 😀

Aktiviteter

Kategori: Olivia

Aktivitetsschemat byggs på här hemma för Olivia.
Ridningen på tisdagar har hon nu avklarat 3 lektioner på.
Sen har hon dansen som hon började på i söndags igen och är nu inne sin 3:e termin.
Idag blev hon även anmäld till gymnastiken igen. Detta är nu 5:e terminen hon ska gå och den 3:e här i Kumla med samma gymnastikfröken som och nu utan mamma och pappa. Dansen har hon alltid gått utan mamma och pappa och det har alltid gått hur bra som helst.
Hon säger själv att alla aktiviteter är jätte roliga.

Stillastående längdhopp

Kategori: Olivia

Olivia blev i lördags 3 i det inofficella SM i stillastående längdhopp för flickor mellan 0-5 år. Hon fick till ett hopp på 73 cm

Vinterkläder

Kategori: Vincent

Vincent fick agera modell för sina vinterkläder tidigare idag. Han tyckte inte det var jätte roligt.

Äppeltjuv

Kategori: Vincent

Vi har fått en liten äppeltjuv här hemma. Fast han bara har två tänder i sin lilla mun lyckas han tugga i sig ett helt äpple. Har jag nämnt att hans stora intresse är mat.