Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Glad Påsk!

Kategori: Familjen

Påskafton och vi startade den 04:50 då Vincent slog upp sina blå. Sen har dagen rullat på i ett med många roliga och trevliga stunder:)
Vi började med att titta vad som låg i påskäggen, sen måla påskägg. Efter det förvandlades Olivia till påskkärring och vi gav oss ut och påsks hela familjen. Med paus hos Henriks mormor för fika. Väl hemma igen blev det lunch och förberedelser inför kvällens besök. Och oj vad barnen har lekt i kväll eller Olivia och Lykke och Elias på ett hörn:) De lekte till de nästan stupade.

Nu är det en trött mamma som ska lägga sig snart och ladda för morgondagens packning, städning och löprunda :)

1 vecka kvar....

Kategori: Äventyr

Om en vecka åker vi till New York och möter våren. (Det där med våren har jag bestämt, då den tycks vänta med att komma hit).
Ska bli roligt, skönt att ta hand om bara varandra och få vara vuxna själva och bara vara, göra det vi känner för. Samtidigt som jag vet att jag kommer längta ihjäl mig efter mina små hjärtan som är i trygga händer hos mormor och morfar med 110% uppmärksamhet, om inte mer.

LÄNGTAR

Tidigt Glad Påsk!

Kategori: Olivia

Olivia har egentligen påsklov den här veckan. Men idag mellan 9-11 fick det komma påskkärringar och gubbar på besök :)

Olivias rum

Kategori: Olivia

Nu börjar jag bli nöjd med Olivias rum. Funderar på att skaffa lika fönsterlampa som Vincent har i sitt rum fast röd :)

Bad

Kategori: Familjen

Vi har ett stort badkar att bada i, men det är mysigare att bada så här :)

Kalas

Kategori: Olivia

Olivia fick denna roliga flaskpost i brevlådan idag. Hon har blivit bjuden på sjörövarkalas hon kompisen Alvin. Ska bli spännande. Och jag fick en idé om att sy en sjörövarklänning till Olivia av en t-shirt från Henrik. Får se hur det slutar :) (återkommer med resultatet)

Vincents

Kategori: Vincent

Vincnts rum börjar ta form. Nu är det bara huvudpersonen själv som ska flytta in dit och det ska han nog få göra när vi kommer hem från New York om 3 veckor. 
 
 
 
 
Nu kämpar vi med att sluta äta på natten. Första natten vann jag. Andra natten gav jag mig då han var så snorig och hostig, så jag tyckte syn om honom. Inatt, tredje natten ska jag på det igen :)
 
Flaskan vill han inte äta ur på dagarna längre. Så nu är det gröt och ibland smörgås till frukost. Frukt efter förmiddags sovningen. Riktig mat till lunch, frukt igen efter sovningen på eftermiddagen och gröt till kvällsmat. 
Vincent tycker att det är morgon runt 05:00. Nu är min tanke att han ska få en flaska då och kanske somna om efter det, det har inte fungerat ännu......får se hur det går imoron.

Ute

Kategori: Familjen

Den senaste veckan har vi flyttat ut. Eller det har vi inte men vi har varit ute massor. Olivia älskar verkligen att vara ute och leka. 
Vi har åkt längdskidor, lekt i lekstugan, sandlådan. cyklat och en massa annat. Vincent får såklart hänga med och är nöjd för det mesta.
Idag städade vi lite i garaget och fårdet hela familjen. Olivia har påsklov den här veckan. Hon får långt påsklov i år. Nästan 3 veckor :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi började påsklovet i går med att åka till badhuset hela familjen ihop med kompisen Adam, sen blev det lusch på Sveas. Adam följde med hem och de lekte först ute och sedan inne. Blev en heldag verkligen. Heldag hade vi också med Adam i lördags, då vi som vanligt besökte barnmässan i Karlstad. Vi gick där i några timmar och trängdes med alla andra. Barnen såg på teatrar. Pippi och Pettson. Nöjda och glada barn hade vi hela dagen. 
Vincent fick en ny bilstol. Eller vi har inte bytt ännu, han ska få lära sig att sitta ordentliget först :)
 
 
 
 

Gardiner

Kategori: Familjen

Nu ska här vår fixas. Idag har huset blivit storstädat, rena sängkläder och barnen badade. Varit inne i stan och fick med mig hem gardiner till barnens rum och köket. Så nu är det jag som får bli bästis med symaskinen :) Återkommer när det är färdigt.

Lika?

Kategori: Vincent

Henrik som liten och Vincent. Tycker ni dom är lika?

Hela familjen

Kategori: Familjen

Hela familjen samlade på två bilder från i lördags.

5 månader

Kategori: Vincent

I söndags blev Vincent 5 månader. Och igår var det dags för BVC besök där det var vikt, längd och sprutor. Vågen stannade på 6770 och längden blev 65,5. Han växer på sakta men säkert.

Underbara

Kategori: Familjen

Mina underbara ungar ♥
 
 
 
 

Dop

Kategori: Vincent

Lite bilder på Vincents alla fina doppresenter. Tack så mycket.
 
 
(närbild)
 
 
(närbild)
 

2013-03-09

Kategori: Familjen

Bjuder på lite bilder från gårdagen. Kommer många fler.
Tack för en underbar dag alla inblandade ❤

Trött

Kategori: Vincent

Trött på många sätt. Trött på morgonen, trött redan vid 20-tiden på kvällen efter att jag nu har insett att Min underbara son har fått för vana att ta morgon kl 5. Det är mer ovanligt att han sover till 6-7. Detta leder dock till en trött mamma tidigt på kvällarna.
Idag gjorde jag en fuling, jag sov 30 min på soffan medan Vincent sov i sin vagn i tvättstugan, Olivia lekte snällt bredvid mig och Henrik är full på stan på sin svensexa. Men att ta morgon 04:05 som Vincent gjorde idag är tidigare än 5 och det fixar jag inte utan lite sömn mitt på dagen.
Sova får jag nog göra när mina barn blir stora, men då kan jag nog inte för då har min kropp ställt in sig på att ta morgon kl 5.
Tänk när jag börjar jobba igen kommer jag hinna med en massa innan jobbet, typ städa huset innan jobbet. Måste vara en skön känsla att ha städat innan jobbet och sen komma hem till ett rent hus.
Vilket tråkigt inlägg. Men kände för att få klaga av sig lite och det är tur att de är så söta mina ungar när de slår upp sina blå flera timmar förtidigt och Vincent bjuder på ett stort leende. Älskar er och ni får vakna tidigt, dock leder det till trött mamma.
(Jag får nog igen, jag som liten vaknade alltid tidigt. Ibland tog jag morgon innan gästerna gått hem).

Ligger efter...

Kategori: Vincent

Vincent ligger nog efter syrran ganska mycket i utvecklingen. Strax innan 5 månaders dagen snurra hon från rygg till mage.
Mellan 5 och 6 månader satt hon själv utan stöd, sprang i full fart i gåstolen.
Allt detta känns långt borta om man ser på Vincent. Lägger jag han på mage snurrar han fort till rygg och tvärs om försöker han inte ens.
Han har börja gjort lite situps, men känns långt ifrån sittande.
Gåstolen når han inte ens ner till marken i :)
Så här kommer vi inte ha en igen som går när den är 10 månader som Olivia gjorde.