Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Vila är nog inte min sak

Kategori: Allmänt

Lite mer positiv idag. Har varit hos barnmorskan och inte var det några fel på mig inte, eller de kollade blodtryck och tog blodprov och allt var bra som vanligt, det var ju i och för sig skönt, men huvudvärken finn ju kvar ändå, hmm.

Dock tyckte barnmorskan att jag skulle vila......vila är nog inte min starka sida. Då hon tyckte att jag skulle stanna hemma resten av dagen och imorgon också från jobbet, men jag tyckte att jag lika väl kunde gå dit då det bara var ca 2 timmar kvar att jobba av dagen och till jobbet kommer jag nog att gå imorgon också.

Får för dåligt samvete om jag ska stanna hemma, när jag ändå vet att jag inte kommer lyckas ligga/sitta still och vila. Om jag är hemma kommer jag nog dra igång med något städprojekt eller liknande, sådan är jag =)

Men om huvudvärken sitter kvar på torsdag får jag höra av mig till dem (har haft ont i huvudet en vecka då) och om jag ska vara hemma får de nog sjukskriva mig. Hon tyckte dock inte att jag skulle sitta vid datorn och arbeta och det är ju det jag gör i alle fall 6 timmar av 8 timmar på en arbetsdag.  


Berättade aldrig igår att vi också har fått en madrass till spjälsängen av blivande farmor. Jag har också hittat ett par gardiner som passar i barnkammaren som jag och min bror hade när vi var små, eller var nog mer min bror som hade dem, måste dock sy om dem lite och det får vänta tills min mor kommer på besök om ca 2 veckor.

Mer och mer saker blir det=)

Måndag

Kategori: Allmänt

Måndag kväll och jag har fortfarande 5 dagar kvar att jobba, då jag ska jobba på lördag också, känner mig sådär motiverad för det just nu.

Just nu längtar jag bara till att det ska bli vår på riktig och sen att det ska bli sommar. Tänk vad skönt med lite värme i luften. Sen längtar jag ju såklart fruktansvärt mycket tills Krabaten kommer, men dit är det en hel evighet har jag kommit fram till, SUCK.

Har fortfarande lite ont i huvudet av och till. Gick ju hem i torsdags från jobbet då jag hade fruktansvärt ont i huvudet. Sedan i fredags har jag haft svagt ont i huvudet av och till eller det känns som det snart ska bryta ut som i torsdags men än så länge har det inte gjort det, får försöka ringa mödravårdscentralen i morgon igen, då det inte ville svara idag.

Nej kanske ska bli lite positiv, känns som detta inlägg var lite åt det negativa hållet. Ska ta hand om lite tvätt nu, duscha och sen ska jag nog lägga mig i sängen och titta på tv.

En rolig sak är att jag hade mest besökare på bloggen igår under hela tiden då jag skrivit.

Lite från Barnmässan

Kategori: Allmänt

Igår var vi på barnmässan i Karlstad. Vi fick med oss massa roliga och bra att ha saker som ca 40 stycken blöjor av olika märken, tvättlappar, 2 stycken body, napp, hakklapp, kataloger och tidningar av olika slag. Jag var mycket nöjd när jag gick därifrån, det är alltid roligt att få saker :-)

En del av det vi fick på barnmässan

Efter vi hade klarat av barnmässan tog vi en sväng ut till Bergvik, där vi bland annat besökte Ikea och då hittade ett skötbord som vi inte hade sätt på Ikea i Örebro som vi kom överrens om att vi båda ville ha, ett problem till löst :-)   
 
Det ska tydligen finnas ett skötbord med lådor istället för skåpet och om det är så, så blir det de med lådor. 

Gårdagskvällen ägnade jag mig åt att gå igenom allt vi fått framför Robinsson och sedan la jag in allt i garderoben i barnkammaren, där det får ligga där tills vi köpt skötbordet.
Vi fick också täcke och kudde igår av blivande farmor och farfar. Nu känns det som vi börjar få det vi har tänkt oss att ha när krabaten kommer.


Det känns som en evighet måste jag erkänna tills det är beräknat att vi ska få träffa Krabaten. Är i vecka 24, månad 6 eller vecka 23 och 5 dagar eller 114 dagar kvar. Alltså en evighet kvar.

Sängen

Kategori: Allmänt

Nu är sängen på sin plats. Dock så saknas det ju lite, så som madrass, täck och kudde bland annat.
 

Så här ser vagnen ut

Kategori: Allmänt

Hittade bilder på vagnen som vi beställt, nu medans jag sitter och väntar på att Henrik ska komma hem. Men vagnen kommer vi få vänta på ett tag till, den skulle inte komma förrens i maj/juni, så det är ett tag kvar.
Men så här ser den ut i alla fall med tillbehör som vi också beställt :-)Sängen har kommit

Kategori: Allmänt

Fredag idag och ytterligare en arbetsvecka är slut. Dock tog min redan slut igår, då jag blev tvungen att gå hem från jobbet för jag hade en sådan huvudvärk och känner mig inte helt 100 idag heller, så tyckte det var lika bra att stanna hemma och kurera sig lite extra.

Henrik ringde förut från jobbet och berättade att Krabatens säng har kommit :-) Så när han kommer hem från jobbet om ca 30 min ska vi åka och hämta den.
Nu kan vi inreda rummet lite till, hur kul som helst, tycker jag :-) Sen får vi se om vi hittar något kul/bra på Barnmässan i Karlstad imorgon som man kan ha i rummet eller något annat bra till Krabaten.

Kort kommer nog senare ikväll på hur det blev i barnkammaren.


Skulle gå in och titta hur många dagar det var kvar till BF och då märkte jag är i månad 6, bara 3 månader kvar och 116 dagar kvar.  

Onsdag

Kategori: Allmänt

Ytterligare en dag avklarad, och idag är det onsdag = mer än halva arbetsveckan avklarad, Våffeldagen och sen lön på det, TOPPEN. Jag är också piggare idag än vad jag var igår.

Är lite sugen och ta tag i att röja lite mer här hemma. Då jag nämligen fick ett jätte ryck i måndags och satte igång och rensa alla mina gamla pärmar från universitetstiden. Fick också för mig att sälja en hel del böcker som jag insåg att jag nog aldrig kommer att läsa mer, så förhoppningsvis så kommer jag göra det inom snar framtid.

Några på jobbet har varnat mig för att man kommer börja tokstäda huset innan Krabaten ska komma, jag har nog redan börjat, fast då med rensning. Kommit fram till att vi har så mycket onödig skit rent ut sagt. Så nu rensas det för fullt.


På lördag ska vi till Karlstad och besöka Barnmässan. Fick med mig Henrik så slapp att börja ragga upp annat folk som troligtvis skulle ha blivit svårt att få med sig eftersom som det är Gruscupen på Hammarö i helgen och många av mina vänner troligtvis kommer vara där. Om det är hyfsat väder kanske jag kan lura dit Henrik också en lite sväng, fast det är nog att hoppas på för mycket ;-)

Bara 118 dagar kvar nu

Vecka 24

Kategori: Allmänt

Veckorna rullar fort på då det ytterligare har gått en vecka. Krabaten är nu ca 21 cm lång mellan huvudet och stjärten och väger 700 g. Balansorganet inne i örat är nu fullt utvecklat och redan nu vet bebisen skillnaden på upp och ner i magen även om det börjar bli trångt för den att vända på sig. Om krabaten skulle födas nu har den 20-25% chans att överleva.

Den är lika lång som ett A4 ark.

Blev ett kort inlägg idag, blir förhoppningsvis ett längre imorgon då jag känner mer piggare. Är nämligen jätte trött nu, så ikväll blir det tv-soffan.

4 månader

Kategori: Allmänt

Klarblåhimmel och strålande sol, vad lycklig man blir när man vaknar. Helt underbart och dessutom när man är ledig eftersom det är lördag. Ska dock till Marieberg en sväng, men hoppas att det går fort för sen ska jag försöka vara ute och njuta av solen ända till Färjestad-Skellefteå börjar klockan 16:00. Efter det så blir det tjejmiddag inne i Örebro. Så jag hoppas på en riktigt trevig lördag nu när det också är precis 4 månader kvar till beräknad nedkomst ♥


Såg i tidningen idag att det skulle vara en Barnmässa i Karlstad nästa helg, skulle vara kul att åka på. Måste bara få någon att följa med eller jag kanske till och med kan möta upp någon i Karlstad som man inte sätt på länge och slå två flugor i en smäll.

Nej nu ska jag göra mig klar för at åka till Marieberg, ha en trevlig dag, det tänker jag ha:-)

Vecka 23

Kategori: Allmänt

Bättre sent än aldrig. Nu kommer uppdateringen om vecka 23, eller vecka 22 och 2 dagar som barnmorska hade sagt.

Vad händer nu då? Krabaten har växt till ca 20 cm mellan huvudet och stjärten och väger ca 600g. Huvudets diameter är mellan 50-60 mm.

Nu börjar Krabaten se ut som en fullgången bebis, och nu börjar den få chanser att överleva om den skulle födas förtidigt.

Man kan fortfarande urskilja skelettet och organ genom huden. Bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin utvecklas också nu.
Nu tillbaka till Skellefteå-Färjestad.

Barnmorskan 17 mars

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit hos barnmorskan, kändes som det var ganska givande. Vi fick svar på de frågor vi hade och det ända vi gjorde var att prata och man fick sig några tankeställare.


Vi blev också tillfrågade om att vara med i en vetenskaplig studie. Den handlar om förtidigt födda barn och varför de föds för tidigt eller inte. Om vi väljer att vara med i studien kommer vi egentligen aldrig märka av det. Det kommer först att ta prover på moderkaka, fosterhinnor och navelsträngsblod efter förlossningen. Barnet kommer aldrig att utsättas för något och det de kommer att ta prover på det kommer ändå inte användas till något.

Jag kan helt klart tänka mig att vara med i studien, det är ju för ett bra syfte och eftersom det inte kommer påverka oss.


Vi är också anmälda till att vi vill vara med i föräldragrupp. 
Sen  ska vi också ta kontakt med försäkringskassan på ett eller annat sätt och försöka få lite grepp om allt som gäller där ifrån, känns som jag inte har fullt koll på allt ännu.

När det närmar sig lite mer ska vi också på studiebesök på förlossningen, eller ja man skulle få se någon film och få lite information, men där behövde man inte anmäla sig eller något, det var bara att gå dit, så det får vi ta lite närmare sen. Är ju ändå ett tag kvar, 126 dagar.

Nu ska jag lägga mig i soffan och se vem som vinner Mästarnas mästare av Malin och Per. Och sen blir det Desperate housewives innan sängen.

Vår???

Kategori: Allmänt

Nu känns det som våren börjar hitta hit på riktigt. Kört mitt första pass i solstolen idag med en bok. Finns inte mycket som slår det, helt underbart.Igår gjorde jag klart den sista bilden i Krabatens rum och fixade även till Nasses mun som jag stört mig på i en veckas tid. Så nu är jag mycket nöjd med rummet. Är bara att invänta sängen nu.  Igår kväll var det inplanerat bowling och mat med jobbet och till en början var det en lyckad kväll. Lätt att vara efterklok men min kväll hade nog kunnat ha tagit slut där, då jag var ganska trött och Hotellet i Kumla lockade sådär. Men vi var ett gäng som gick dit och där kan man säga att det var DÖTT, vi var typ ensamma. Jag och Sofia tröttnade ganska fort och bestämde oss då för att åka in till Örebro där också Henrik var som jag lovat att hämta hem, då han var på 30-års fest. Vi blev inte så långvariga där heller, kanske bra det.  

Nu är det bara att börja ladda för en ny vecka med nya utmaningar. På tisdag är det besök hos barnmorskan, känns som det var ett tag sen vi var där nu.

Fredag 13 mars

Kategori: Allmänt

Nu var det fredag och helg igen, mycket skönt och efterlängtat. Man lever nog för de här fredagarna, de är ju dem man längtar efter varje vecka :-)


Vad har hänt på bebis-fronten då? Jo vi har börja fått massa saker, så nu längtar man ännu mer.....känns som det är en evighet kvar, 130 dagar.

Ja vad har vi fått då? Var hos blivande faster och kusiner igår och hämta hem en hoppgunga, babysitter + leksak och en bärsele babybjörn. Riktigt fina saker. Och förra helgen fick vi en taklampa och en sackosäck av dem också. Och sen fick vi låna en stor mysig filt. Tack så mycket :-)

           
       Jag har också påbörjat den sista väggmålningen ikväll, den blir nog klar imorgon innan jag ska iväg med jobbet på bowling och mat, dock i Hallsberg av alla ställen!! Sen får vi se vad som händer, jag och Sofia är lite sugna på att åka in till Örebro, men de flesta vill gå ut i Kumla så vi får se som sagt. Har i alle fall lovat att hämta hem Henrik imorgon natt då han ska på 30-årsfest inne i Örebro.


Har också denna vecka börja lärt upp Linda på jobbet, hon ska ta över mitt jobb när jag ska går hem på mammaledighet om ca 3 månader. Känns lite konstigt, men är riktigt roligt och trevligt ha vi också. Men nu när jag ska börja lära upp folk som ska ta över efter mig så inser jag att det snart är dags.

Nej nu ska jag nog förflytta mig till soffan och lata mig resten av kvällen, är ju ändå fredag :-)  

Vecka 22

Kategori: Allmänt

Sitter och tittar ut genom fönstret och snön den bara faller ner, vad är detta? jag vil ju ha VÅR, tänk vad underbart att plocka kunna plocka bort ALLA vinterkläder.

Nog pratat om det, nu till ämnet ♥
Tiden den rullar på för fullt och ytterligare en vecka har nu passerat. Nu är vi alltså i vecka 22, eller 21 hela veckor och 0 dager eller så räknar vi bara antalet dagar och då är det 133 dagar kvar ♥ 

Krabaten har vuxit till sig lite till och är ca 19 cm lång mellan huvudet och stjärten och väger ca 500 gram.

Krabaten har också fått en dygnsrytm då den både sover och är vaken och kommer antagligen vara som mest aktiv när jag sover/vilar mig.

Hjärnan växer mycket snabbt nu och speciellt den delen som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix, dens uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnets fötts och försvinner sedan, (fråga mig inte hur detta går till). Barnets hjärna forsätter dock växa tills det att barnet är i fem års ålder.

Krabaten rör på sig

Kategori: Allmänt

Nu har det hänt, kände Krabaten rör på sig ordentligt för första gången idag eller i kväll när jag satt i bilen och var på väg hem från min kära vän Susanna. Eller jag tror jag kände Krabaten i alle fall, vet ju inte riktigt hur det ska kännas :-)


Annars idag söndag har ytterliggare en väggmålning blivit gjord.

Jag själv tycker att den idag blev bäst. Stör mig fortfarande på Nasses mun (på den jag gjorde igår), men det kanske går över eller så får vi göra en ändring i veckan. Vi har ju tid på oss, är fortfarande hel 135 dagar kvar.


Dagens och gårdagen bilder

Väggmålningarna på började

Kategori: Allmänt

Har varit en lång lördag känner jag nu när jag väl satt mig ner och slappnat av.  Vi har hunnit med massor :-) 

Golvet har blivit lagt i Krabatens rum och jag har gjort två stycken väggmålningar helt klara också, (dock inte helt nöjd med Nasses mun, så den kanske kommer att ändras under morgondagen). Dagen har bara flugit iväg.

Det kommer nog bli två väggmålningar till eller i alle fall en som jag redan förberett för, sen är vi lite sugna på att göra en liten till, men vi får se hur det blir.

Garderoben har också monterats ihop idag och blivit placerad på dens plats, dock inte fastsatt än, då listerna saknas men kommer nog troligtvis på plats under veckan.


                         
Jag som målar Nasse                                                       Nasse klar


                         
Nalle Puh påbörjad                                                                Nalle Puh klar

Fredag 6 mars

Kategori: Allmänt

Då var det fredag och snart helg igen.
Jag gör min sista dag på mitt skiftschema, ska bli riktigt skönt att jobba 8-17 nästa vecka och att allt blir som vanligt igen.

Idag har vi varit och inhandlat 9 små färgburkar till Krabatens rum som vi ska ha när vi gör väggmålningarna. Vi har bestämt oss för att göra tre stycken. Jag börjar nog med projektet imorgon=)

Vi vet inte riktigt om det blir just dessa tre. Har en bild på bara Nasse som vi förmodligen kommer att ta med.

Vecka 21

Kategori: Allmänt

Nu har det gått ytterliggare en vecka och man har gått in i vecka 21, bara 19 veckor kvar till beräknad födsel, nu är det bara att börja räkna ner.
Har också börjat med en annan nedräkning då jag kommit fram till att jag bara ska jobba till och med den 12 juni om inget kontigt inträffar och dit är det bara ca 3 månader kvar :-)


Vad händer med den lilla Krabaten i vecka 21?

Jo Krabaten är nu ca 16 cm lång mellan huvudet och stjärten och väger omkring 420 gram. Krabaten kan nu också tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som den sväljer, den tränar sina matsmältningsfunktioner. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men nu när njurarna fungerar så tar de över produktionen.

Sinnesorganen som Krabaten sen ska använda sig av för att lära känna världen utvecklas nu i rasande fart. Smaklökarna på tungan är redan färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att Krabaten också ska ha fått känsel.

Bara 139 dagar kvar till beräknad födsel. ♥

Säng, vagn och bilbarnstol/babyskydd

Kategori: Allmänt

Oj nu inhandlas/beställs det grejer.

Idag medans vi väntade på att få mitt stenskott lagat som jag fick i fredags när jag åkte hem från jobbet gick vi bort till barnvagnsaffären och tänkte beställa en säng åt lilla Krabaten. Sängen beställde vi också, en svart Brio säng, den vi hade tänkt oss.


Vi beställde lite mer också. Det blev en vagn och en bilbarnstol/babyskydd.

Vagnen hörde till Emmaljungas sommarkollektion och var marinblå med små ulliga får i alla dess former på. Måste också sägas att denna har vi inte sätt i verkligheten än utan bara på bild, men vi fastnade starkt för den båda två. Den skulle komma någon gång i maj-juni, så nu är det bara att vänta.

Det som vi nu har beställt i vagnväg är en Emmaljunga City Cross + City korg + Allround Åkpåse + Skötväska (Finns inga bilder på den ute på nätet än, så tyvärr kan jag inte visa just den, men lägger ut en bild på samma modell och där det är ljusblått där kommer fårmotiven att vara, korgen stämmer dock inte alls i färgen).

Där det är ljusblått där kommer våra ulliga får att vara

Korgen är bara för att visa modellen. Färgen stämmer inte alls.

Bilbarnstolen/babyskyddet som vi också beställde kändes inte lika genomtänkt i färgen kanske men, kändes bra när vi kom hem och kollade på det på nätet, fanns inte så många färger och välja på heller.Babyskyddet och vagnen kommer samtidigt någon gång i maj-juni. Sängen får vi nästa gång de får en leverans från Brio, så det dröjer förhoppningsvis inte allt för länge=)

Nu ska jag gå upp och fortsätt med barnkammaren innan det är dags för jobb.

Måndag 2/3

Kategori: Allmänt

Ett litet inlägg kan passa på att skriva medan Henrik gör i ordning fika åt oss♥
Känns lite konstigt när vi båda är hemma på en måndag. Dock börjar vi båda jobba snart jagbörjar först klockan 14:15 och Henrik börjar som vanligt klockan 16:00.


Vi har redan hunnit med massor idag. Jag vaknade tidigt som vanligt och kollade då på Beckfilmen som jag spelade in igår, sen tog jag mig en liten promenad.
Vi har också hunnit varit iväg och fixat lite. Sen har vi målat i barnkammaren♥ och jag har till och med hjälpt till att måla, det var faktiskt ganska skoj. Nu är rummet målat två gånger i sin "Linn-färg".
Vi har vart riktigt duktiga idag =)Femte månaden, vecka 20-24

Kategori: Allmänt

Hittade detta i min nyinköpta bok "Stora boken om barn" som jag fyndade på bokrean i trosdags=) Där man kan läsa om vad som händer varje månad och efter lite räknade så kom jag fram till att jag är i månad 5 nu. Eller vecka 20 som jag skrivit förut eller vecka 19 och 5 dagar.
Och det är 142 dagar kvar till beräknad födsel ♥


Och vad hände med krabaten i månad 5 och vecka 20-24?

Jo enligt boken: Tillväxtfasen fortsätter och fettlagren under barnets hud byggs på. Hjärnans celler mognar, barnets ögon öppnas. Hörseln fungerar bra. Den har naglar på både fingrar och tår. Tandanlag finns. Fortfarande finns ganska gott om utrymme i livmodern och barnet tumlar runt med än huvudet som fötterna uppåt. För barn som föds mellan vecka 22 och vecka 24 finns det chanser att överleva, men riskerna är mycket stora. I vecka 24 är barnet 30 centimeter och väger ca 60 gram.