Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Vecka 21

Kategori: Allmänt

Nu har det gått ytterliggare en vecka och man har gått in i vecka 21, bara 19 veckor kvar till beräknad födsel, nu är det bara att börja räkna ner.
Har också börjat med en annan nedräkning då jag kommit fram till att jag bara ska jobba till och med den 12 juni om inget kontigt inträffar och dit är det bara ca 3 månader kvar :-)


Vad händer med den lilla Krabaten i vecka 21?

Jo Krabaten är nu ca 16 cm lång mellan huvudet och stjärten och väger omkring 420 gram. Krabaten kan nu också tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som den sväljer, den tränar sina matsmältningsfunktioner. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men nu när njurarna fungerar så tar de över produktionen.

Sinnesorganen som Krabaten sen ska använda sig av för att lära känna världen utvecklas nu i rasande fart. Smaklökarna på tungan är redan färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att Krabaten också ska ha fått känsel.

Bara 139 dagar kvar till beräknad födsel. ♥

Kommentarer


Kommentera inlägget här: