Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Steg

Kategori: Allmänt

Olivia har tagit sina första steg idag, 10 månader och 4 dagar gammal.
Eller hon har ju tagit steg förut också. Men idag var det på riktigt och hon har gjort det flera gånger. Hon kan tillexempel stå och hålla i sig i bordet och så släpper hon tar 2-3 steg stannar upp några sekunder och sen fortsätter 2-3 steg till ens armar som man står och håller ut.
Nu är det bara att träna vidare så får vi hoppas att hon går obehindrat innan sommaren är över.
(Har tyvärr inte hunnit tagit något kort på henne idag då hon går, men lovar att det kommer senare).
Våran lilla Oliva kan mycket nu och har en stark egen vilja, då hon inte får som hon vill blir hon mycket arg och visar det med att skrika rakt ut.
Hon är nu också mycket nyfiken på allt vi har på våra tallrikar och vill gärna smaka, man får inte ha mycket av sin mat själv längre. När hennes mat är slut så skriker hon och blir arg. Vi har ett riktigt matvrak här hemma.
Sover gör hon också mycket bra och de flesta nätterna i sin säng. Hon sover ca 12-13 timmar varje natt. Det är inte omöjligt att få henne och sova till 9- halv 10 på morgnarna, (dock bara Henrik som lyckas med det).
Prata är dock inte hennes starka sida ännu, men det kommer nog det också. Hon förflyttar sig nu obehindrat och tar sig upp på nästan allt hon vill. Hon har ju lyckats krypa upp för hela våran trappa själv.
I morgon är det 1-års kallas på schemat. Vi ska ha 1-års kallas med föräldragruppen. Ska bli riktigt kul, dock kan vi inte vara med så länge då vi ska vidare till Karlstad på studenten.
Känns som igår, men ändå som att det var för en evighet sen hon kom till oss och var så här liten, inte ens 1 dygn gammal. Har redan hunnit med ett Sveas besök och träfat alla kompisar i föräldragruppen. Här testsover hon sin vagn för första gången som har varit en favorit sedan dess.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: