Familjen Berg

Följ med i vår familjs vardag och de äventyr vi hittar på. Vi är: Mamma Erika, Pappa Henrik, Storasyster Olivia, Och lillebror Vincent

Namn....

Kategori: Allmänt

Har lite tråkigt. Olivia sover och jag var så duktig igår och storstädade hela huset, städade till och med köksskåp och lådor och sen på kvällen hjälptes jag och Henrik åt och damma vitrinskåpet med. Så nu är det vårstädat hemma hos oss. Bara lite tulpaner som ska inhandlas, men det får bli imorgon.
Idag annars har vi varit och träffat föräldragruppen som alltid på torsdagar. Lika trevlig som vanligt dock att det var massbortfall. Vi var bara 5 stycken där av 9. 

Sitter och letar lite namnstatistik.
Olivia ligger på plats 17 av de som föddes under 2009 och har Olivia som första namn/tilltalsnamn. Det var 569 stycken som fick heta Olivia. Allt som allt är det 17328 kvinnor som bär namnet Olivia och 1 man.

Kvinnonamnet Olivia kommer, liksom troligen den manliga motsvarigheten Oliver, av det latinska ordet för "olivträd", eftersom olivträdet troddes vara fredens träd blev namnet Olivia också kallat den fredsälskande Namnet har använts i Sverige sedan 1700-talet. Namnet klättrade snabbt uppåt på topplistan under 1990-talet och ligger numera på 24:e plats. Det finns 15803 kvinnor som har förnamnet Olivia. Av dessa har 7424 namnet Olivia som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag: 15 april.
Hittade detta på svenskanam och scb. Lite kul.

Just ja, kan meddela att alla ni som längtar efter våren, den är nog snart här. Vi hade +20 grader i vårt uterum igår när solen låg på. (Där är det redan sommar, snart kan man ligga där och pressa i bikini) Det var bara att ställa Olivia utanför uterummet och hoppas på att ingen katt var sugen på att besöka vagnen och det var det inte. Satt på myggnätet och då kommer de ju inte ner i vagnen så lätt heller.
Nu ska jag nog rensa lite bland gamla tidningar innan det är dags att börja med maten.

 

Det är riktigt kul att leka med burkar och det går att äta på dem också.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: